Aiandus.ee
Aiandus.ee
Avaleht | Teated | Ilm | Kontakt
PPA avas Lõuna-Koreas Soulis e-residendi digi-ID täiendava väljastuskoha (2018-02-07 10:48:23)


Täna, 7. veebruaril avasid Eesti Vabariigi president Kersti Kaljulaid ja Politsei- ja Piirivalveamet pidulikult e-residendi digi-ID väljastuskoha Lõuna-Koreas.

"Lõuna-Korea ja Eesti võivad küll asuda teiselpool maakera, aga digiajastul see kaugus ei loe. Meie riigid on arendanud tugeva sõprussuhte, mis põhineb ühistel väärtustel, entusiasmil ettevõtluse ja armastusel tehnoloogia vastu," ütles president Kersti Kaljulaid väljastuskoha avamisel ja lisas, et kiirelt muutuvas maailmas on kahel riigil teineteisest palju kasu ja digi-ID võimaluste kasutamine aitab mõlema riigi ettevõtjaid.

"Ettevõtjaid toetades peab riik olema valmis toetama innovatsiooni ja ka ise ettevõtliku mõtteviisi omaks võtma. Politsei- ja piirivalveameti pilootprojekt eraettevõtte kasutamiseks e-residendi digi-ID väljastamisel on siin suurepärane eeskuju, mis teeb Eesti taas globaalselt suuremaks ja teenib digiajastul Lõuna-Korea ja ülejäänud maailma ettevõtjaid," lisas riigipea.

Seni on PPA väljastanud e-residentide isikutunnistusi PPA teenindustes ja Eesti Vabariigi välisesindustes ning ühelegi Eestist väljaspool asuvale eraettevõttele pole antud õigust väljastada Eesti isikut tõendavaid dokumente. Soulis asuv väljastuskoht on valdavalt viisade väljastamisele keskendunud ülemaailmse ettevõtte VFS Global harukontor.

"Oleme Souli e-residendi digi-ID väljastuskohas juba detsembri keskpaigast esimesi digi-ID-sid väljastanud. Kuna tehniliselt on tegemist uudse ja keerulise ettevõtmisega, siis enne ametlikku avamist soovisime veenduda, kas kõik hakkab korrapäraselt toimima. Nüüdseks on väljastatud pea 100 e-residendi digi-ID-d. Souli väljastuskoha avamine aitab meil astuda sammukese lähemale tulevastele e-residentidele ja anda neile võimalus Eesti majandusruumis tegutsemiseks. Juba praegu on märkimisväärselt kasvanud nii Lõuna-Koreast kui ka Jaapanist ja Hiinast esitatavate e-residendi digi-ID taotluste hulk," ütles avamisel osalenud PPA peadirektori asetäitja Krista Aas.

Aasa sõnul on Lõuna-Korea viisakeskuse avamine hea pilootprojekt, kus saab hinnata välisriigi partneri võimekust pakkuda meile turvalist isiku tuvastamise teenust. "Kui Lõuna-Korea projekt õnnestub, siis on plaanis laieneda sarnaste väljastuskohtadega ka teistesse riikidesse, kus Eesti välisesindust ei ole. Lisaks kaalume jätkuvalt võimalust, et tulevikus võiksid nimetatud viisakeskused väljastada ka Eesti kodanike dokumente," lisas Aas.

Siseministeerium, PPA ja VFS South Korea viisakeskus sõlmisid 20. oktoobril lepingu, mille alusel alustab Lõuna-Korea Souli viisakeskus e-residentidele digi-ID-de väljastamist.

PPA on alates 2014. aasta detsembrist andnud e-residendi staatuse kokku 30 492 inimesele. Kõige enam on e-residendiks saamise taotlusi esitanud Soome, Venemaa, Ukraina Ameerika Ühendriikide ja Suurbritannia kodanikud. Kokku on e-residentsust taotletud 151 riigist, taotluste arvult on Lõuna-Korea 27., Jaapan 12. ja Hiina 10. kohal.

Allikas: Politsei- ja Piirivalveameti 07.02.2018 pressiteade


Sisselogimine
Kasutaja
Parool
 - Registreeru
Reklaam
Lingid
KODULEHE TEGEMINE V-DISAIN.EE

TAIMEKAITSE-VAHENDID
OHUSTAVATE VÕÕRLIIKIDE NIMEKIRI
TOALILLED
VIINAMARJAD
PUUVILJATAIMEDE KAHJUSTAJAD
EESTI KARTULISORDID
EESTI TAIMED
EESTI SORDIVARAMU
SOOVITUSSORTIMENT
TURUSTAMISE STANDARDID
      Kui Sa oma aiamuredele mujalt lahendust ei leidnud, küsi foorumist
© Aiandus.ee Kõik õigused kaitstud. Selle portaali ühtki osa ei tohi jäljendada ega kasutada muudes väljaannetes ilma Aiandusinfo Oü haldaja kirjaliku loata.