Aiandus.ee
Aiandus.ee
Avaleht | Teated | Ilm | Kontakt
Valitsuskabinetis toimus arutelu külaelu edendamise teemal (2018-02-17 14:11:18)


Eesti Külaliikumine Kodukant kiitis 6. augustil 2017 Vana-Võidus Viljandimaal heaks Eesti Külade XII Maapäeva manifesti, mis kutsub üles Vabariigi Valitsust, ministeeriume, koostööpartnereid ja kogukondi Eesti külaelu ja maaelu arengu kavandamisel ja elluviimisel arvestama manifestis toodud punktidega. 15.02.2018 toimus Valitsuskabineti nõupidamise arutelu Eesti küla- ja maaelu arendamiseks ja elluviimiseks.

Maaeluminister Tarmo Tamme sõnul on kõige olulisem, et riigi eelarve strateegia 2019-2022 koostamise protsessis käigus püütakse leida vahendeid "Noored maale" programmi rahastamiseks alates 2019. aastast. "Kuna maapiirkonna arendamisel mängib olulist rolli noorte esindatus maapiirkonnas, siis oleme Maaeluministeeriumis teinud ettevalmistusi programmi "Noored Maale" väljatöötamiseks ning peame oluliseks sellele rahastuse leidmist, et muuta maal elamine ja tegutsemine noortele atraktiivsemaks ning arendada sealset majanduslikku ja sotsiaalset keskkonda," tõi minister Tamm välja.

Samuti oli maaeluminister seisukohal, et maaelu arengut ja kohalikku tasandit puudutavate regionaalprogrammide - Setomaa ja Peipsiveere programmid - elluviimine peaks olema korraldatud läbi Maaeluministeeriumi. "Kagu-Eesti tegevuskavas seatud eesmärkide toetamiseks, sh julgeoleku suurendamiseks läbi Kagu-Eesti piirkonnas piiriäärsetel aladel piisava asustuse hoidmise, plaanime koostöös regionaalhalduse ministriga välja töötada Kagu-Eesti programmi," märkis Tarmo Tamm.

Manifest käsitles teemasid nagu maaelu ühtne koordineerimine, linna ja maa mõiste täpsustamine, ühistranspordi, teedevõrgu ja lairiba internetivõrgu küsimused, kogukonna kaasamine otsustusprotsessidesse, kogukonnateenuste arendamine, inimeste võimestamine ja elukestev õpe, innovatsioon maaettevõtluses, maa-ja linnapiirkondade koostöö ja nendevahelise suurema sidususe loomine, elanikkonna kaitse ja turvalisus, riiklikud regionaalarengu toetusprogrammid ning kogukondade rolli suurendamine järgmise Euroopa Liidu eelarveperioodi toetusvahendite kasutusele võtmisel. Ministeeriumite koostöös valmis tagasiside manifestile (memorandum), milles nähti ette ja esitati manifesti täitmiseks vajalikud Valitsuse otsustamist vajavad punktid.

Allikas: Maaeluministeeriumi pressiteade


Sisselogimine
Kasutaja
Parool
 - Registreeru
Reklaam
Lingid
KODULEHE TEGEMINE V-DISAIN.EE

TAIMEKAITSE-VAHENDID
OHUSTAVATE VÕÕRLIIKIDE NIMEKIRI
TOALILLED
VIINAMARJAD
PUUVILJATAIMEDE KAHJUSTAJAD
EESTI KARTULISORDID
EESTI TAIMED
EESTI SORDIVARAMU
SOOVITUSSORTIMENT
TURUSTAMISE STANDARDID
      Kui Sa oma aiamuredele mujalt lahendust ei leidnud, küsi foorumist
© Aiandus.ee Kõik õigused kaitstud. Selle portaali ühtki osa ei tohi jäljendada ega kasutada muudes väljaannetes ilma Aiandusinfo Oü haldaja kirjaliku loata.