Aiandus.ee
Aiandus.ee
Avaleht | Teated | Ilm | Kontakt
Eesti maitsvaimal konkursil selgub parim juubeliaasta toode (2018-02-17 14:29:12)

Toiduliit kuulutas avatuks tänavuse Eesti parima toiduaine konkursi, kus lisaks traditsioonilistele kuld- ja hõbemärkidele ning piirkondlikele autasudele omistatakse auhind ka parimale Eesti Vabariigi juubeliaasta eritootele.

Toiduliidu juhi Sirje Potisepa sõnul on lähenev Eesti Vabariigi 100. sünnipäev toonud toidusektorisse ja poelettidele palju elevust ja originaalseid tooteid, mida ka tarbijad kahtlemata juba märganud ja maitsnud on.

"Toidutööstused on teinud suuri pingutusi selleks, et kinkida Eesti inimestele Vabariigi juubeli puhul midagi erilist ja pidulikku. Kõik selle pingutuse tulemusel turule jõudnud tooted väärivad eraldi tähelepanu ja tunnustust," kinnitas Sirje Potisepp.

Juba 24. aastat toimuval Eesti parima toiduaine konkursil hinnatakse möödunud aastal turule jõudnud toidutooteid ja jooke, mille seast selgitatakse välja parimad tooted erinevates toidukategooriates ning parimad tooted piirkondlikelt väikeettevõtjatelt.

Üldkonkursi hindamiskomisjon, mille tegevust juhib Tartu Ülikooli arstiteaduskonna meditsiinilise biokeemia professor, meditsiinidoktor Mihkel Zilmer, koguneb märtsis ja aprillis Tallinna Teeninduskoolis. Konkursivõitjad ning Eesti Parim Toiduaine 2018 tiitli pälvinud toode kuulutatakse välja 25. aprillil toimuval Toiduainetööstuse aastakonverentsil.

Möödunud aastal osales ühtekokku Eesti Parima Toiduaine konkursil ühtekokku 156 toodet 68 erinevalt toidutööstuselt üle Eesti. Eesti Parim Toiduaine 2017 tiitliga pärjati Saaremaa Piimatööstuse Old Saare juust.



Allikas: Eesti Toiduainetööstuse Liidu pressiteade


Sisselogimine
Kasutaja
Parool
 - Registreeru
Reklaam
Lingid
KODULEHE TEGEMINE V-DISAIN.EE

TAIMEKAITSE-VAHENDID
OHUSTAVATE VÕÕRLIIKIDE NIMEKIRI
TOALILLED
VIINAMARJAD
PUUVILJATAIMEDE KAHJUSTAJAD
EESTI KARTULISORDID
EESTI TAIMED
EESTI SORDIVARAMU
SOOVITUSSORTIMENT
TURUSTAMISE STANDARDID
      Kui Sa oma aiamuredele mujalt lahendust ei leidnud, küsi foorumist
© Aiandus.ee Kõik õigused kaitstud. Selle portaali ühtki osa ei tohi jäljendada ega kasutada muudes väljaannetes ilma Aiandusinfo Oü haldaja kirjaliku loata.