Aiandus.ee
Aiandus.ee
Avaleht | Teated | Ilm | Kontakt
Politsei- ja Piirivalveameti nädalavahetuse sündmused (2018-02-19 13:58:07)


Möödunud nädalavahetusel registreeriti Politsei- ja Piirivalveametis 143 avaldust ja teadet kuritegudest. Nende hulgas oli kaks avaliku korra rasket rikkumist, üks röövimine, 53 varavastast kuritegu, sealhulgas 28 vargust. Registreeriti kaheksa inimvigastustega liiklusõnnetust, milles sai vigastada 14 inimest. Joobes juhtide süül toimus neil päevil kaks inimvigastustega liiklusõnnetust. Tabati 54 alkoholijoobes ja neli narkojoobes sõidukijuhti. Registreeriti 361 väärtegu.

Piiril väljastati üheksa sisenemiskeeldu, registreeriti viis Schengeni viisaeeskirja rikkumine ja kuus piirirežiimi ja dokumendikohustuse rikkumist.

PÕHJA PREFEKTUUR

Tallinn

Kehalised väärkohtlemised

16. veebruaril teatati, et Kesklinnas Pärnu maanteel asuvas korteris lõi 51-aastane mees oma abikaasat, 64-aastast naist.

16. veebruaril teatati, et Kesklinnas Kentmanni tänaval lõi 30-aastane mees 26-aastast meest.

17. veebruaril teatati, et Kesklinnas Suur-Karja tänaval asuvas klubis lõi tundmatu mees 28-aastast meest.

17. veebruaril teatati, et Pirital Arnika teel lõi 47-aastane mees oma endist elukaaslast, 34-aastast naist. Politseinikud pidasid mehe kinni.

17. veebruaril teatati, et Lasnamäel Linnamäe teel asuvas korteris lõi 54-aastame mees 62-aastast meest. Politseinikud pidasid 54-aastase mehe kinni.

17. veebruaril teatati, Lasnamäel J. Koorti tänaval asuvas korteris lõi 34-aastane mees oma abikaasat, 34-aastast naist.

17. veebruaril teatati, et Kristiines Kadaka teel lõi 19-aastane mees esemega 62-aastast meest. Politseinikud pidasid 19-aastase mehe kinni.

18. veebruaril teatati, et Põhja-Tallinnas Telliskivi tänaval lõi 28-aastane mees 22-aastast meest.

18. veebruaril teatati, et Põhja-Tallinnas Sitsi tänaval asuvas korteris lõi alkoholijoobes 47-aastane mees oma ema, 71-aastast naist.

18. veebruaril teatati, et Lasnamäel Läänemere teel asuvas korteris lõi 21-aastane mees 18-aastast naist.

Vargus

17. veebruaril teatati, et Lasnamäel Narva maanteel asuvast korterist varastati ehteid. Esialgne kahju on 1200 eurot.

Harjumaa

Kehalised väärkohtlemised

16. veebruaril teatati, et Maardu linnas Keemikute tänaval asuvas korteris toimus konflikt 20-aastase mehe ja 21-aastase naise vahel.

18. veebruaril teatati, et Maardu linnas Kallasmaa tänaval asuvas korteris lõi 70-aastane mees 65-aastast naist. Politseinikud pidasid mehe kinni.

18. veebruaril teatati, et Rae vallas Vaskjala külas lõi 59-aastane naine 83-aastast naist. Politseinikud pidasid 59-aastase naise kinni.

Juhtum piiril

16. veebruaril saabusid Moskvast Tallinna Lennujaama kaks Hiina Rahvavabariigi kodanikku, kellel puudusid reisi eesmärki ja tingimusi õigustavad dokumendid. Naistele koostati sisenemiskeeld ning nad lahkusid tagasi Moskvasse.

LÕUNA PREFEKTUUR

Tartumaa

Kehaline väärkohtlemine

18. veebruari õhtul lõi joobes 44-aastane mees Tartus Jaama tänava korteris 49-aastast elukaaslast. Politsei viis mehe esmalt arestikambrisse kainenema. Naine esmaabi ei vajanud.

Avaliku korra raske rikkumine

17. veebruari öösel puhkes Tartus Küüni tänava toitlustuskoha järjekorras klientide vahel tüli, mille käigus sai viga 21-aastane joobes mees. Viga saanud mehele anti esmaabi ning ta viidi seejärel arestikambrisse kainenema. Asjaolude selgitamiseks võttis politsei sündmuskohalt jaoskonda kaasa 23-aastase mehe ja 24-aastase naise. Juhtunu üksikasju selgitab politsei kriminaaluurimises.

Juhtumid piiril

17. veebruari hommikupoolikul teatas tähelepanelik inimene kohalikele piirivalvuritele, et Varnjast väljus Peipsi järve jääle roheline sõiduauto kolme inimesega. Kuivõrd järvejääle minek autoga on jätkuvalt keelatud ning ohtlik, väljus kiirelt järvistule Mustvee kordoni saanipatrull. Piirivalvurid tabasid sõiduauto pea kolme kilomeetri kaugusel kaldast. Selle juhile selgitati, et autoga järvele väljumine on keelatud ning seltskonnale anti korraldus sõita tagasi kaldale. Masina roolis olnud 42-aastasele mehele määrati rikkumise eest rahatrahv. Piirivalvurid tuletavad meelde, et autoga jääle minek on ohutu ainult jääteedel ja alles siis, kui maanteeamet on need liikluseks avanud. Seni võib Peipsi jääl liikuda üksnes jalgsi või maastikusõidukiga.

17. veebruaril ennelõunal kontrollis Mustvee kordoni mootorsaanipatrull Peipsi järvel kaldast enam kui 1 kilomeetri kaugusel kaht mootorsaani. Kuivõrd kumbki saani juhtides ei olnud oma Peipsi järve jääle minekut nõuetekohaselt registreerinud, määrati neile riigipiiri seaduse rikkumise eest rahatrahv. Piirivalvurid tuletavad meelde, et järvejääle minek maastikusõidukiga kaugemale kui 1 kilomeeter kaldast tuleb registreerida lähimas kordonis või veebirakenduse kaudu, kuna vaid selliselt on võimalik ennetada õnnetusjuhtumeid ja säästa inimelusid.

17. veebruari keskpäeva paiku leidsid piirivalvurid Luhamaa piiripunktis Läti numbrimärgiga sõiduautost Chrysler elektrišokirelva, mis on tsiviilkäibes keelatud. Piirivalvur konfiskeeris sõidukist avastatud keelatud eseme, masina juhile koostati väärteoprotokoll ning tal lubati seejärel riigist lahkuda.

IDA PREFEKTUUR

Lääne-Virumaa

Kehaline väärkohtlemine

16. veebruaril lõi 37-aastane mees Tamsalus Kesk tänaval 35-aastast meest. Politsei pidas lööja kuriteos kahtlustatavana kinni.

Ida-Virumaa

Röövimine

17. veebruaril kella 12.50 paiku teatati politseile, et Narvas A. Puškini tänaval asuvast apteegist varastati relvataolise eseme ähvardusel kassast 65 eurot sularaha. Kella 14.40 paiku pidasid politseinikud kuriteos kahtlustatava, 30-aastase mehe, Sillamäel kinni.

Kehalised väärkohtlemised

16. veebruaril tekitas 23-aastane mees Narva-Jõesuus Vabaduse tänaval füüsilist valu oma endisele elukaaslasele, 39-aastasele naisele.

16. veebruaril tekkis Kohtla-Järvel Metsapargi tänaval asuvas korteris konflikt, mille käigus löödi terariistaga 38-aastast meest. Mehe vigastused eluohtlikud ei olnud ning ta lasti pärast esmaabi andmist kodusele ravile.

18. veebruaril löödi Narvas A. Puškini tänaval asuvas korteris 30-aastast naist.

Ööl vastu 18. veebruari löödi Narvas Pähklimäe tänaval asuvas meelelahutusasutuses 44-aastast meest.

Juhtumid piiril

16. veebruaril saabus Narva-1 piiripunkti 1980. aastal sündinud Tadžikistani Vabariigi kodanik, kellel puudusid asjakohased dokumendid, mis õigustaksid reisi eesmärki ning tingimusi. Talle väljastati sisenemiskeeld ning isik suunati tagasi Vene Föderatsiooni.

17. veebruaril kontrolliti Narva-1 piiripunktis riigist väljuval suunal 1988. aastal sündinud Vene Föderatsiooni kodanikku ja selgus, et ta on Schengeni riikide territooriumil seadusliku aluseta viibinud viis kalendripäeva, neist ühe päeva Eesti Vabariigis. Isikule määrati rahatrahv, tehti ettekirjutus Eestist lahkumiseks ja ta suunati Vene Föderatsiooni.

18. veebruaril märkas Vasknarva kordoni hõljukipatrull Peipsi järvel mootorkelku. Kontrolli käigus selgus, et kelku juhtinud 1973. aastal sündinud mees ei olnud piiriveekogule väljumist registreerinud. Isikule määrati rahatrahv.

LÄÄNE PREFEKTUUR

Läänemaa

Kehaline väärkohtlemine

18. veebruaril lõi 26-aastane mees Haapsalus Kuuse tänaval asuva maja ees oma 55-aastast isa. Löömine tekitas kannatanule füüsilist valu.

Järvamaa

Kehaline väärkohtlemine

18. veebruaril ähvardas 19-aastane mees Koeru alevikus Paide teel asuvas korteris õhupüstoliga oma 47-aastast ema ja lõi teda sellega ühel korral kõhtu. Lisaks lõi mees naist seni teadmata asjaga kõri piirkonda, tekitades talle füüsilist valu. Politsei pidas mehe kahtlustatavana kinni.

Pärnumaa

Väljapressimine

17. veebruaril alustati kriminaalmenetlus selles, et 2018. aasta veebruarikuu algusest kuni 15. veebruarini pressis 36-aastane mees Tootsi alevikus talle tuttavalt 71-aastaselt mehelt välja raha.

Avaliku korra raske rikkumine

17. veebruari öösel tungisid 19-aastane ja 20-aastane naine Pärnus Hommiku tänaval asuvas meelelahutusasutuses kallale 23-aastasele naisele, keda tirisid juustest ja lõid korduvalt pähe. Naine sai viga ja toimetati haiglasse kontrolli.

Vargus

16. veebruaril teatati, et Pärnus Tallinna maanteel asuvas majas tungiti tabalukkude lõhkumise teel sisse mitmesse keldriboksi ja varastati sealt erinevaid esemeid. Tekitatud varaline kahju on 2000 eurot.

Ähvardamine

16. veebruaril ähvardas Tori vallas Jõesuu külas 26-aastane mees telefonivestluse käigus 43-aastast meest.

Raplamaa

Kehaline väärkohtlemine

17. veebruaril kägistas 52-aastane mees Kehtna vallas Lelle alevikus oma 53-aastast abikaasat. Politsei pidas mehe kahtlustatavana kinni.

Saaremaa

Kehalised väärkohtlemised

16. veebruaril alustati menetlus selles, et 14. veebruaril lõi 32-aastane mees Kuressaares Suve tänaval asuvas majas oma 57-aastast ema, kellele tekitas löömisega füüsilist valu.

16. veebruaril lõi 59-aastane mees Kuressaares Kalevi põik asuvas kaupluses ühel korral rusikaga 27-aastast meest, tekitades talle valu.

Alustatud kriminaalmenetluste kohta saab vajadusel lisainfot vastava piirkonna prokuratuuri pressinõunikult.

Allikas: Politsei- ja Piirivalveameti 19.02.2018 pressiteade


Sisselogimine
Kasutaja
Parool
 - Registreeru
Reklaam
Lingid
KODULEHE TEGEMINE V-DISAIN.EE

TAIMEKAITSE-VAHENDID
OHUSTAVATE VÕÕRLIIKIDE NIMEKIRI
TOALILLED
VIINAMARJAD
PUUVILJATAIMEDE KAHJUSTAJAD
EESTI KARTULISORDID
EESTI TAIMED
EESTI SORDIVARAMU
SOOVITUSSORTIMENT
TURUSTAMISE STANDARDID
      Kui Sa oma aiamuredele mujalt lahendust ei leidnud, küsi foorumist
© Aiandus.ee Kõik õigused kaitstud. Selle portaali ühtki osa ei tohi jäljendada ega kasutada muudes väljaannetes ilma Aiandusinfo Oü haldaja kirjaliku loata.