Aiandus.ee
Aiandus.ee
Avaleht | Teated | Ilm | Kontakt
Politsei- ja Piirivalveameti orkester tähistab täna, 6. märtsil oma 90. sünnipäeva piduliku kontserd (2018-03-06 07:54:48)


6. märtsil tähistab Politsei- ja Piirivalveameti (PPA) orkester oma 90. aastapäeva kontserdiga Estonia kontserdisaalis.

"Meie eesmärk on tuua inimesteni muusikat, pakkuda selle kaudu emotsioone ja elamusi ning luua kogukonnas ühtsustunne. Orkestri ülesanne on olla inimeste juures ning pakkuda hingele midagi erilist. On ju muusika kõige universaalsem keel maailmas, mida mõistavad kõik inimesed ilma sõnadeta. See ei vaja tõlkimist ja ühendab inimesi," ütles alates 2014. aastast Politsei- ja Piirivalveameti orkestri peadirigendiks olnud Hando Põldmäe.

Orkestri peadirigent Hando Põldmäe


PPA orkester

Praegu töötab orkestris 34 muusikut, neist kõige staažikamad on orkestriga koos olnud juba 26 aastat. Orkestri koosseisu kuuluvad sellised mainekad jazz-artistid nagu Siim Aimla, Peedu Kass ja Jaak Oserov. Viimastel aastatel on orkestriga liitunud mitmeid noori, kes on lõpetanud Eesti Muusika- ja Teatriakadeemia.

Mullu andis PPA orkester 80 kontserti. Tänavuseks suurprojektiks on orkestrikontserttuur "Mööda piiri", mis on pühendatud Eesti Vabariigi 100. juubeliaastale. Kontserttuur liigub mööda Eesti piiri Narvast Tallinna ja kontserdid toimuvad 2018. aasta augustis taasiseseisvumispäeva ja Balti keti aastapäeva paiku. "Meie kontserdid on mõeldud igas vanuses kuulajaile ning kaasa löövad mitmed esinejad. "Mööda piiri" kontserdid on üles ehitatud terviklikult uuele laululoomingule - kanname ette isamaalisi laule tuntud ja armastatud eesti laulukirjutajatelt ja heliloojatelt, mida esitavad orkestri saatel nii autorid ise kui ka teised Eesti tippsolistid," rääkis PPA orkestri plaanidest peadirigent.

"Meie orkestril on tulnud mängida nii suvekuumuses kui ka 20-kraadises külmas. Suur au oli sellel aastal mängida 24. veebruari varahommikul Toompeal lipuheiskamisel. See on suur vastutus, kuid juba aastaid on seda meile usaldatud," lisas Hando Põldmäe.

90. sünnipäeva tähistab Politsei- ja Piirivalveameti orkester koos heade koostööpartneritega - juubelikontserdil esinevad ka Helsingi politseiorkester ja Eesti Rahvusmeeskoor. Dirigent Sami Ruusuvuori juhendatava Helsingi politseiorkestriga (Helsingin Poliisisoittokunta) seob PPA orkestrit pikaajaline koostöö, Eesti Rahvusmeeskoori ja dirigent Mikk Üleojaga on PPA orkester viimasel ajal andnud mitmeid edukaid kontserte.

Politsei- ja Piirivalveorkestri eelkäijaks on 1928. aastal loodud Tallinna Politseinike Kogu Puhkpilliorkester, mille tegevus peatati 1940. aastal. 1992. aastal asutati taasiseseisvunud Eestis Politseiorkester ja Piirivalveorkester. 2010. aastal, kui loodi Politsei- ja Piirivalveamet, ühendati kaks orkestrit. Orkestri dirigendid on läbi aegade olnud Johannes Kostabi (1928-1940), Kaido Kodumäe (politseiorkester 1992-2010) ja major Arvi Miido (Piirivalveorkester ning Politsei- ja Piirivalveorkester 1992-2014).

6. märtsi juubelikontserdil on kavas nii uudisteosed kui ka Eestit ja Soomet ühendavad lood. Kontserdi algus on kl 19, pileteid saab soetada Piletilevist ja Piletimaailmast.

Video: "Hommikuvalge" PPA orkestri ja Mari Kalkuni esituses https://www.youtube.com/watch?v=_XPuhFOetKM

Fotod: Reelika Riimand/PPA

Allikas: PPA pressiteade


Sisselogimine
Kasutaja
Parool
 - Registreeru
Reklaam
Lingid
KODULEHE TEGEMINE V-DISAIN.EE

TAIMEKAITSE-VAHENDID
OHUSTAVATE VÕÕRLIIKIDE NIMEKIRI
TOALILLED
VIINAMARJAD
PUUVILJATAIMEDE KAHJUSTAJAD
EESTI KARTULISORDID
EESTI TAIMED
EESTI SORDIVARAMU
SOOVITUSSORTIMENT
TURUSTAMISE STANDARDID
      Kui Sa oma aiamuredele mujalt lahendust ei leidnud, küsi foorumist
© Aiandus.ee Kõik õigused kaitstud. Selle portaali ühtki osa ei tohi jäljendada ega kasutada muudes väljaannetes ilma Aiandusinfo Oü haldaja kirjaliku loata.