Aiandus.ee
Aiandus.ee
Avaleht | Teated | Ilm | Kontakt
EAS viib Eesti turismiettevõtted maailma suurimale turismimessile (2018-03-08 10:05:42)

Ettevõtluse Arendamise Sihtasutuse (EAS) turismiarenduskeskus osaleb koos Eesti turismifirmadega tänasest kuni 11. märtsini Berliinis toimuval ühel maailma suurimal turismimessil ITB Berlin. Eesti ühisstend keskendub riigi 100. aastapäevaga seotud kultuuriürituste, Tallinna kui Lonely Planeti poolt selle aasta maailma parima väärtusega reisisihi, Eesti toidu, UNESCO maailmapärandi ning looduse tutvustamisele.

EASi turismiarenduskeskuse direktori Tarmo Mutso sõnul on Saksamaa Eesti turismisektorile üks oluline sihtturg ning ühiselt tehakse turismisektoriga tööd, et Eesti 100. juubeliaastal tuleks siia järjest enam külastajaid. "Tihti räägitakse sakslastest kui Euroopa meistritest reisimises. Seetõttu ongi ka meile koos ettevõtjatega väga oluline siin messil tutvustada Saksa reisihuvilistele ja-ekspertidele kõiki neid võimalusi, mida Eesti rohkete kultuurisündmuste ja- pärandiga, toidu ja puhta loodusega turismihuvilistele pakub," sõnas Mutso.

Mutso sõnul moodustasid Saksa turistide ööbimised Eestis 2017. aastal 6,3% välisturistide ööbimistest, olles Soome ja Venemaa järel kolmandal kohal. "Möödunud aastal ööbis Eesti majutusettevõtetes ligi 126 000 Saksamaa turisti ning nende veedetud ööde arv oli kokku 263 413. Ligi pooled Saksamaa turistidest külastavad Eestit Balti riikide ringreisi osana," lisas ta. Võrreldes varasemaga kasvas Saksa turistide huvi Pärnu maakonna vastu ning kolmandat aastat järjest jõudis uue rekordini nende ööbimiste arv Tartu maakonnas. "Kindlasti soovime ja töötame ka selle nimel, et Saksamaa reisijad tuleksid tutvuma kaunite paikadega üle kogu Eesti," sõnas Mutso.

Nordica turundus- ja kommunikatsioonijuhi Toomas Uibo sõnul on Saksamaa Nordicale väga oluline turg, kuna ettevõte lendab Tallinnast sihtriigi kolme suurimasse linna - Münchenisse, Berliini ja Hamburgi. "Hea meel on tõdeda, et oleme suutnud iga aasta reisijate arvu oma Saksamaa liinidel kasvatada. Näeme ka täna, et huvi nende otselendude vastu kasvab ja broneeringuid on tehtud rohkem, kui möödunud aastal. Usume, et Eestil ja Nordical on suured võimalused inimeste liikumist kahe riigi vahel veelgi tihendada. Lennufirmana tutvustame pidevalt oma maad nii sakslastele, kui ka Saksamaad eestlastele, läbi erinevate reisibüroode ja omakanalite," lausus Uibo.

Eesti stendil osalevad koos EASi turismiarenduskeskusega Tallinna Ettevõtlusameti turismiosakond, Nordica, Eckerö Line, Reisiekspert, Go Travel, Estravel, Radisson Blu Sky Hotel, Uniqe Hotels ning Sokos Hotels Tallinn.

Stendi väljanägemine on uuendatud Eesti 100. aastapäevale kohaseks. Fookuses on EV100 ja kultuurisündmused, mis Eestis toimuvad. Eesti, Läti ja Leedu korraldavad riikide 100. aastapäeva puhul messil ühise vastuvõttu "Balti riigid 100" Saksa reisikorraldajatele ja ajakirjanikele.

Möödunud aastal külastas messi 109 000 reisiprofessionaali ning sel aastal oodatakse huvilisi veel rohkemgi. Mess hõlmab 10 000 eksponenti 180 riigist ning ka ITB Convention programmi, kus turismiprofessionaalid saavad sektori aktuaalsete trendidega kurssi viia. Veel toimuvad blogijate kiirkohtumised ning kohtumised nii pea- kui ka osaeksponentidele.

EAS on riikliku ettevõtluse tugisüsteemi üks suuremaid institutsioone ning viib Eesti riigi poolt sihtasutusele antud ülesandeid ellu nelja peamise tegevusvaldkonna kaudu: Eesti ettevõtete ekspordivõimekuse hoogustamine, turistide arvu kasvatamine, välisinvesteeringute Eestisse toomine ning Eesti regionaalsele arengule kaasa aitamine erinevate toetuste kaudu. EASil on Saksamaal Hamburgis investorkonsultant ja turismiesindaja ning Nürnbergis töötab ekspordinõunik. Esinduse põhifookuses on välisinvesteeringute Eestisse meelitamine Saksamaalt, Austriast jaŠveitsi saksakeelsest piirkonnast, Eesti ettevõtete ekspordi võimalustele kaasa aitamine ning turismi edendamine.

Rohkem infot messi kohta: https://www.itb-berlin.de

Fotod Eesti ühisstendist: https://flic.kr/s/aHskxmangd


Allikas: Ettevõtluse Arendamise Sihtasutuse pressiteade


Sisselogimine
Kasutaja
Parool
 - Registreeru
Reklaam
Lingid
KODULEHE TEGEMINE V-DISAIN.EE

TAIMEKAITSE-VAHENDID
OHUSTAVATE VÕÕRLIIKIDE NIMEKIRI
TOALILLED
VIINAMARJAD
PUUVILJATAIMEDE KAHJUSTAJAD
EESTI KARTULISORDID
EESTI TAIMED
EESTI SORDIVARAMU
SOOVITUSSORTIMENT
TURUSTAMISE STANDARDID
      Kui Sa oma aiamuredele mujalt lahendust ei leidnud, küsi foorumist
© Aiandus.ee Kõik õigused kaitstud. Selle portaali ühtki osa ei tohi jäljendada ega kasutada muudes väljaannetes ilma Aiandusinfo Oü haldaja kirjaliku loata.