Aiandus.ee
Aiandus.ee
Avaleht | Teated | Ilm | Kontakt
Keskkonnaministeeriumi nädalainfo (2018-03-12 06:57:52)

Teisipäev, 13. märts

Teisipäeval, 13. märtsil toimub Kultuurikatlas metsanduse arengukava 2021-2030 koostamise avaüritus. Metsanduse järgmise kümnendi arengukava koostamise avaüritusel tutvustatakse arengukava koostamise protsessi ja ajakava. Arutatakse ühiselt metsanduse väljakutsete ning huvigruppide kaasamise üle.

Teisipäeval, 13. märtsil toimub Eesti Maaülikooli, Keskkonnaameti, MTÜ Eesti Maaturism, Majandus- ja Kommunikatsiooniministeeriumi, EASi turismiarenduskeskuse ning loodusturismi ettevõtjate koostööna Eesti Maaülikooli aulas konverents "Loodusturismi võimalused ja väljakutsed Eestis". Konverentsi ideeks on kutsuda kokku loodusturismi asjalised erinevatelt tasanditelt, et üheskoos läbi mõelda tee Loodushoiu ja turismi instituudi loomisest tänapäevani ning vaadata üle loodusturismi praegune koht ning tulevikuvõimalused.

Kolmapäev, 14. märts

Kolmapäevast on Põhja-Soome Pilke looduskeskuses avatud RMK rändnäitus "Eesti mets räägib Eesti lugu", mis jääb üles kuni 15. aprillini. Näituse jõudmine Soome on märgilise tähendusega, kuna RMK asub esmakordselt tutvustama riigimetsa matkamise võimalusi ka väljaspool Eestit. See tutvustab matkateede võrgustikku, mille sel aastal valmiv kolmas haru Penijõe-Aegviidu-Kauksi (608 km) on üks osa RMK kingitusest Eesti Vabariigile 100. aastapäevaks. Näitust rikastavad Eesti loodusfotograafide jäädvustused meie looduse kõige erilisematest paikadest.

Neljapäev, 15. märts

Neljapäeval algusega kell 18 on Eesti Loodusmuuseumi Öökulli akadeemia fookuses muuseumi trepigaleriis avatud fotonäitus "Liblikate armulukud". Uut näitust tutvustab ning räägib põnevaid jutte liblikate armuelust entomoloog Aare Lindt.

Reede, 16. märts

Reedest pühapäevani, 16. - 18. märtsini osaleb Keskkonnainspektsioon Eesti Näituste Messikeskuses (Pirita tee 28, Tallinn) toimuval Meremessil, kus inspektorid selgitavad kalapüügiga seotud küsimusi ja muid keskkonnanõudeid, mida kalastajad, veesõidukite omanikud ning looduses liikujad peavad silmas pidama. Lisaks inspektoritele on kohapeal selgitusi jagamas Keskkonnaministeeriumi kalavarude osakonna esindajad. Keskkonnainspektsiooni D-hallis paiknevas boksis jagavad infot ka RMK Põlula kalakasvanduse esindajad: tutvustavad erinevaid kalade märgistamise viise, selgitavad info kogumise olulisust ning jagavad teavet kalade rännete ja kasvukiiruse kohta.

 

Reedest pühapäevani, 16.-18. märtsini osaleb Meremessil ka Keskkonnaagentuur. Riigi Ilmateenistuse sünoptikud tutvustavad lähemalt oma asukohapõhiseid ilmaprognoosi teenuseid ning seda, millest ja kuidas sünnivad mereilma prognoosid. Uudistama ja küsima on oodatud kõik huvilised. Keskkonnaagentuuri boks paikneb samuti D-hallis.

 

Nädalavahetus (17. ja 18. märts)

18. märtsi perehommikul räägitakse Loodusmuuseumi perehommikul looduskaitsest ja looduskaitsealustest loomadest. Tutvutakse haruldaste ja looduskaitsealuste loomadega: räägitakse hüljestest, nahkhiirtest, lendoravast, kakkudest, lagritsast ja mitmetest teistest.

18. märtsil algusega kell 10.00 toimub Vanaõuelt Kurgjale C. R. Jakobsoni surma-aastapäevale pühendatud traditsiooniline matk "Sakala teel", mida korraldavad ühiselt RMK külastuskorraldusosakonna Lõuna-Eesti piirkond ja SA Eesti Maaelumuuseumid C. R. Jakobsoni Talumuuseum. Matka pikkus on 12 km. Soovijail on võimalik Kurgjal tutvuda muuseumi hoonete ja ekspositsioonidega. Matkaks registreerimine toimub kuni 16. märtsini aadressil kurgja@maaelumuuseumid.ee või telefonidel 445 8171, 5860 0025. Tellitud buss väljub Viljandist kell 9.20 Vabaduse platsist.

Allikas: Keskkonnaministeeriumi nädalainfo


Sisselogimine
Kasutaja
Parool
 - Registreeru
Reklaam
Lingid
KODULEHE TEGEMINE V-DISAIN.EE

TAIMEKAITSE-VAHENDID
OHUSTAVATE VÕÕRLIIKIDE NIMEKIRI
TOALILLED
VIINAMARJAD
PUUVILJATAIMEDE KAHJUSTAJAD
EESTI KARTULISORDID
EESTI TAIMED
EESTI SORDIVARAMU
SOOVITUSSORTIMENT
TURUSTAMISE STANDARDID
      Kui Sa oma aiamuredele mujalt lahendust ei leidnud, küsi foorumist
© Aiandus.ee Kõik õigused kaitstud. Selle portaali ühtki osa ei tohi jäljendada ega kasutada muudes väljaannetes ilma Aiandusinfo Oü haldaja kirjaliku loata.