Aiandus.ee
Aiandus.ee
Avaleht | Teated | Ilm | Kontakt
Baltimaade ja Poola põllumajandusministrid allkirjastasid ühise põllumajanduspoliitika ühisdeklarats (2018-03-14 08:40:08)
 
Foto: Kaspars Funts

13. märtsil Riias toimunud kolme Balti riigi ja Poola maaelu-ja põllumajandusministrite kohtumisel allkirjastati ühise põllumajanduspoliitika (ÜPP) tulevikku käsitlev ühisdeklaratsioon.

Maaeluminister Tarmo Tamme sõnul on ühisdeklaratsioon oluline samm, mis aitab eelseisva ÜPP reformiprotsessi raames saavutada Eesti seatud eesmärke. "Kolme Balti riigi ja Poola koostöö võimaldab meil oma huvid Euroopas nähtavamaks teha. Saame oma seisukohti tutvustada nii Euroopa Komisjonile ja Euroopa Parlamendile kui ka teistele liikmesriikidele," sõnas minister Tamm.

Eesti seisukohad Euroopa Liidu ühise põllumajanduspoliitika tulevikuteatise kohta kiideti heaks eelmisel nädalal toimunud Vabariigi Valitsuse istungil ning ühisdeklaratsioon sisaldab mitut olulist teemat, mis kattuvad Eesti seisukohtadega. Näiteks peetakse oluliseks jätkata otsetoetuste tasemete ühtlustamist liikmesriikide vahel ning rõhutatakse, et tagada tuleb Euroopa Liidu siseturu tõrgeteta toimimine ja võrdsed konkurentsitingimused kõikidele põllumeestele.

Deklaratsioonis tuuakse välja ka vajadus poliitikat lihtsustada, et vähendada põllumajandustootjatele langevat halduskoormust. Samuti leitakse, et ÜPP peab jätkuvalt panustama keskkonna- ja kliimaeesmärkide saavutamisse. Toidutootmissektori lisandväärtuse suurendamiseks ning konkurentsivõime parandamiseks tuleb senisest enam rõhku panna teaduse, innovatsiooni ja uute tehnoloogiate rolli kasvatamisele. Soodustada tuleb ka ühistegevust, sest selle abil saab parandada tootjate positsiooni tarneahelas. Aktiivsemalt tuleb kasutada nii olemasolevaid, aga otsida ka võimalusi täiendavate riskijuhtimismeetmete rakendamiseks.

Deklaratsiooni on kavas tutvustada ka järgmisel nädalal Brüsselis toimuval Euroopa Liidu Nõukogu põllumajandus- ja kalandusnõukogu istungil.





Allikas: Maaeluministeeriumi pressiteade


Sisselogimine
Kasutaja
Parool
 - Registreeru
Reklaam
Lingid
KODULEHE TEGEMINE V-DISAIN.EE

TAIMEKAITSE-VAHENDID
OHUSTAVATE VÕÕRLIIKIDE NIMEKIRI
TOALILLED
VIINAMARJAD
PUUVILJATAIMEDE KAHJUSTAJAD
EESTI KARTULISORDID
EESTI TAIMED
EESTI SORDIVARAMU
SOOVITUSSORTIMENT
TURUSTAMISE STANDARDID
      Kui Sa oma aiamuredele mujalt lahendust ei leidnud, küsi foorumist
© Aiandus.ee Kõik õigused kaitstud. Selle portaali ühtki osa ei tohi jäljendada ega kasutada muudes väljaannetes ilma Aiandusinfo Oü haldaja kirjaliku loata.