Aiandus.ee
Aiandus.ee
Avaleht | Teated | Ilm | Kontakt
Aiandusfoorum 2018: Arengud puuvilja- ja marjakasvatuses (2018-03-20 07:42:43)


Täna, 20. märtsil algusega kell 11 korraldab Eesti Põllumajandus-Kaubanduskoda Viljandimaal EMÜ Polli Aiandusuuringute Keskuses "Aiandusfoorumi 2018: Arengud puuvilja- ja marjakasvatuses". Konverentsile on oodatud põllumajanduse ja toidukäitlemisega seotud isikud ning aiandushuvilised.

"Eesti aiandus on väga mitmepalgeline, hõlmates erinevaid tegevusvaldkondi, mis pakuvad nii silmailu kui korralikku kõhutäidet. Aiandus on oluline mitmes mõttes. Aiandussaadustel on kindel ja tähtis koht inimeste toidulaual - puu- ja köögiviljade tarbimine on üks tervisliku toitumise alustaladest. Aiandusettevõtted on ka maapiirkondade olulised tööandjad, sest paljud aianduses kasutatavad töövõtted on aga raskesti mehhaniseeritavad, mistõttu vajab aiandussektor rohkesti tööjõudu," rõhutas Eesti Aiandusliidu juhatuse esimees Raivo Külasepp.

2015. aasta veebruaris võeti vastu aiandusvaldkonna arengukava aastateks 2015 - 2020, mille eesmärk on Eesti aiandusvaldkonna jätkusuutlikkuse tagamine ja Eesti inimeste meie oma aiandussaadustega varustamine. Siiski on erinevatel aiandussektori valdkondadel läinud erinevalt. Kui vaadata toidujulgeoleku aspektist, siis on vaeslapse ossa jäänud puuvilja- ja marjakasvatus, kus isevarustatuse tase on nõnda palju langenud, et Eestimaine toode on kaupluste müügiletil tõeline haruldus.

"Puuvilja- ja marjakasvatus on eelkõige kannatlike ja perspektiivitundega aednike tegevus. Tehtud töö ja nähtud vaev saavad tasutud alles mitmeaastase toimetamise järel. Vahendeid selle hetkeni äraelamiseks tükib üldjuhul aga nappima. See ongi koht, milles olulisel määral peitub tänase olukorra põhjus," selgitas Eesti Põllumajandus-Kaubanduskoja juhatuse liige Vahur Tõnissoo.

Tõnissoo sõnul pakub toote väärindamine võimalusi ettevõtete majandusliku efektiivsuse ja konkurentsivõime tõstmiseks. "Meeldiv on tõdeda, et Eesti aianduses on selles valdkonnas ka esimesed tõsisemad sammud juba astutud. Pollis toimuv aiandusfoorum keskendubki positiivsetele muudatustele, mis loovad puuvilja- ja marjakasvatusele head arengueeldused tulevikuks. Foorumi eesmärk on anda senistele tegijatele veelgi hoogu juurde ning julgustada uusi tulijaid tehtud valiku õigsuses," lisas Tõnissoo.

Aiandusfoorumi kava leiab: <http://epkk.ee/uudised2/kutse-aiandusfoorumile-2018/> http://epkk.ee/uudised2/kutse-aiandusfoorumile-2018/

Allikas: Eesti Põllumajandus-Kaubanduskoja 20.03.2018 pressiteade


Sisselogimine
Kasutaja
Parool
 - Registreeru
Reklaam
Lingid
KODULEHE TEGEMINE V-DISAIN.EE

TAIMEKAITSE-VAHENDID
OHUSTAVATE VÕÕRLIIKIDE NIMEKIRI
TOALILLED
VIINAMARJAD
PUUVILJATAIMEDE KAHJUSTAJAD
EESTI KARTULISORDID
EESTI TAIMED
EESTI SORDIVARAMU
SOOVITUSSORTIMENT
TURUSTAMISE STANDARDID
      Kui Sa oma aiamuredele mujalt lahendust ei leidnud, küsi foorumist
© Aiandus.ee Kõik õigused kaitstud. Selle portaali ühtki osa ei tohi jäljendada ega kasutada muudes väljaannetes ilma Aiandusinfo Oü haldaja kirjaliku loata.