Aiandus.ee
Aiandus.ee
Avaleht | Teated | Ilm | Kontakt
Piirivalvurid käivitasid Peipsil päästeaktsiooni (2018-04-07 01:38:07)

Eile, 06. aprilli lõunapaiku tekkis Peipsil Varnja kandis jäässe suur pragu, mistõttu ei pääse jääle läinud kalastajad tagasi kaldasse. Kellegi elu ja tervis vahetusse ohtu ei sattunud.

Järvepiiril turvalisust tagavad piirivalvurid on hõljukite ja paatidega Peipsil abiks, et toimetada jääprao taha jäänud kalastajad turvaliselt kaldasse.

"Kaldast umbes kilomeetri kaugusel asuv jääpragu tekkis eile Varnja järvelõiku ning pragu jooksev pikki kaldaäärt põhjasuunas. Kuna kalda ja jää vahel on avavesi, vajavad kalastajad abi kaldasse saamisel," kirjeldas päästeoperatsiooni juhtiv Mustvee kordoni juht Jalmar Ernits.

"Piirivalvurid on õngitsejatele igakülgselt abiks. Levitame sõna, et kalurid koonduks järvelt kokku nii, et saaksime nad üheskoos enne õhtu saabumist ohutult ära kaldasse aidata. Meie töö siin kestab seni, kui viimane kalastaja on ohutult kaldasse toodud," sõnas ta.

Praeguseks on hulk kalastajaid juba kaldas. Kokku registreeris järvele mineku hommikul ses järvelõigus 130 inimest.

Jääolud on viimastel päevadel soojade ilmadega oluliselt halvenenud. Seetõttu on juba 7. aprillist on kehtestatud kogu Peipsile jääle mineku keeld, seda nii sõidukitega kui jalgsi.

Allikas: Politsei- ja Piirivalveameti teade


Sisselogimine
Kasutaja
Parool
 - Registreeru
Reklaam
Lingid
KODULEHE TEGEMINE V-DISAIN.EE

TAIMEKAITSE-VAHENDID
OHUSTAVATE VÕÕRLIIKIDE NIMEKIRI
TOALILLED
VIINAMARJAD
PUUVILJATAIMEDE KAHJUSTAJAD
EESTI KARTULISORDID
EESTI TAIMED
EESTI SORDIVARAMU
SOOVITUSSORTIMENT
TURUSTAMISE STANDARDID
      Kui Sa oma aiamuredele mujalt lahendust ei leidnud, küsi foorumist
© Aiandus.ee Kõik õigused kaitstud. Selle portaali ühtki osa ei tohi jäljendada ega kasutada muudes väljaannetes ilma Aiandusinfo Oü haldaja kirjaliku loata.