Aiandus.ee
Aiandus.ee
Avaleht | Teated | Ilm | Kontakt
Eesti Vabariik 100. Retk Georg Lurichi ausamba avamisele Väike-Maarjas (2018-04-19 08:02:43)


Looduse Omnibuss Tallinn
Pühapäeval, 22. aprillil 2018

22. aprilli keskpäeval avatakse Väike-Maarja keskväljakul legendaarse Georg Lurichi ausammas ja oma 142. sünniaastapäeval jõuab meie rahvuslik suurkuju sümboolselt tagasi koju - oma sünnikohta Väike-Maarjasse.

Läbi aegade on eestlaste meeltes mõlkunud mõte Lurichile monumendi püstitamisest. 22. aprillil saab see ammune soov teoks ja meie rahvuslikule legendile avatakse väärikas monument - 2,5 m kõrgune pronksi valatud Lurichi kuju seisab graniidist maakeral (Ø 180 cm), mis toetub sümboolsele graniitplaatidest maadlusmatile.

Lurich valdas paljusid keeli ning 22. aprillil saab Lurichi vaimse suuruse ja kõnekunsti oskuse ühitada rahvusvahelise konverentsi "Emakeelne Eesti, emakeelne Euroopa III" alguse, Wiedemanni keelepäeva ja Eesti Vabariigi 100. sünnipäevaga ning istutada Väike-Maarja keeletammikusse tammepuu ka hea kõnemehe ja keelekasutaja Georg Lurichi auks.

Kell 11.45-12.30 teeb Eesti Televisioon Väike-Maarjast ausamba avamiselt otseülekande. Terveks päevaks on plaanitud huvitavaid ja sisukaid tegevusi.

Pärast ausamba avamist ja tammede istutamist suundutakse keeletammikust seltsimajja, kus päev jätkub asjakohaste ettekannetega ning kohtuvad nii vägi kui vaim - Lurich ja Wiedemann. Lurichi teemal räägivad spordiajakirjanik ja kunagine kange spordimees Paavo Kivine ning Lurichi fondi halduskogu liige Raul Rebane. Rahvusvahelise keelekonverentsi avapäeva ettekanded peavad F. J. Wiedemanni keeleauhinna tänavune laureaat Reet Kasik ja Emili kooli direktor Indrek Lillemägi.

Söögid-joogid kaasa.

Buss väljub Rahvusraamatukogu eest kell 9.15, tagasi Tallinnas kell 19.

Sõidu hind täiskasvanutele 15 eurot, õpilastele 7 eurot. Lastele, kes veel koolis ei käi tasuta.

Palume registreerida retked@looduseomnibuss.ee või telefonil 5647 6297.

Allikas: Looduse Omnibussi teade


Sisselogimine
Kasutaja
Parool
 - Registreeru
Reklaam
Lingid
KODULEHE TEGEMINE V-DISAIN.EE

TAIMEKAITSE-VAHENDID
OHUSTAVATE VÕÕRLIIKIDE NIMEKIRI
TOALILLED
VIINAMARJAD
PUUVILJATAIMEDE KAHJUSTAJAD
EESTI KARTULISORDID
EESTI TAIMED
EESTI SORDIVARAMU
SOOVITUSSORTIMENT
TURUSTAMISE STANDARDID
      Kui Sa oma aiamuredele mujalt lahendust ei leidnud, küsi foorumist
© Aiandus.ee Kõik õigused kaitstud. Selle portaali ühtki osa ei tohi jäljendada ega kasutada muudes väljaannetes ilma Aiandusinfo Oü haldaja kirjaliku loata.