Aiandus.ee
Aiandus.ee
Avaleht | Teated | Ilm | Kontakt
Rahvusvaheline merepäästeõppus toob tegevuse Sillamäe lähistele (2018-04-24 09:43:43)


Soome lahel toimub täna rahvusvaheline merepäästeõppus Safe Triangle 2018, mille käigus harjutatakse inimeste päästmist veest ja veesõidukite kontrollimist. Õppus toimub Eesti, Soome ja Venemaa piirivalve asutuste koostöös.

Õppuse stsenaariumi järgi toimub Sillamäe sadama lähistel kauba- ja kalalaeva kokkupõrge. Uppunud kalalaeva meeskond satub ohtu ja vajab kiiret päästmist. PPA merevalvekeskus alustab päästeoperatsiooni ning kaasab lahendamisse ka lähimad naaberriigid. Õppuse teises osas harjutatakse veesõidukite tuvastamist ja kontrollimist.

"Suuremahuliste õnnetuste tõenäosust peame tänapäeval küll väikeseks, kuid tihe laevaliiklus Soome lahes ja varasemad juhtumid laevadega näitavad, et riigid peavad olema valmis koostööks," sõnas PPA laevastiku juht Kaupo Läänerand.

Eesti poolelt osalevad lisaks Kindral Kurvitsale ja helikopterile ka patrull-laev Pikker, kaater, lennuk ja Alfons Hakansi vedurlaev. Õppusele on kaasatud ka Soome ja Venemaa piirivalvelaevad ja-kopterid ning merepäästekeskused. Sündmuse lahendamist juhib PPA merevalvekeskus Tallinnas.

Suurõppust Safe Triangle 2018 korraldab Politsei- ja Piirivalveamet. Tegemist on Eesti, Soome ja Venemaa piirivalve koostöö raames juba aastaid toimunud ühistegevusega. "Hea koostöö naaberriikide üksustega tuleb läbi koos harjutamise ja see on ka üks peamisi põhjusi, miks rahvusvahelisi õppusi igal aastal korraldatakse," ütles Läänerand.

2017. aastal teatati PPA merevalvekeskusele 277 merepäästejuhtumist, kus vajas abi kokku 568 inimest.

Allikas: Politsei- ja Piirivalveameti 24.04.2018 pressiteade


Sisselogimine
Kasutaja
Parool
 - Registreeru
Reklaam
Lingid
KODULEHE TEGEMINE V-DISAIN.EE

TAIMEKAITSE-VAHENDID
OHUSTAVATE VÕÕRLIIKIDE NIMEKIRI
TOALILLED
VIINAMARJAD
PUUVILJATAIMEDE KAHJUSTAJAD
EESTI KARTULISORDID
EESTI TAIMED
EESTI SORDIVARAMU
SOOVITUSSORTIMENT
TURUSTAMISE STANDARDID
      Kui Sa oma aiamuredele mujalt lahendust ei leidnud, küsi foorumist
© Aiandus.ee Kõik õigused kaitstud. Selle portaali ühtki osa ei tohi jäljendada ega kasutada muudes väljaannetes ilma Aiandusinfo Oü haldaja kirjaliku loata.