Aiandus.ee
Aiandus.ee
Avaleht | Teated | Ilm | Kontakt
Keskkonnaministeeriumi 18. nädala eelinfo (2018-04-30 00:34:35)

Esmaspäev, 30. aprill

Keskkonnaministeeriumi kantsler Andres Talijärv osaleb ETV2 keskkonnakuu avamisel. Keskkonnakuu pöörab tähelepanu erinevatele keskkonnaga seotud probleemidele, aga ka lahendustele, ning püüab näidata, et inimeste teadlikkus ja aktiivne sekkumine aitavad probleeme tegelikult lahendada. Keskkonnateemaliste maailma dokumentaalfilmide paremikul põhinev keskkonnakuu toimub sel aastal 10. korda. Filmiprogrammi leiab ETV2 kodulehelt.

Esmaspäeval, 30. aprillil toimub RMK Aegviidu külastuskeskuses talgupäev. Talgute käigus lammutatakse ja koristatakse vana aed ning tehakse valmis uue aia jaoks augud ja valatakse postid. Kel soov talgutel abiks olla, on oodatud kell 10 külastuskeskuse parklasse. Lõunaks pakume maitsvat talgutoitu. Täpsems info leiab siit.

Kolmapäev, 2. mai

Algusega kell 12.30 toimub Energia avastuskeskusesse (Põhja pst 29, Tallinn) uuringu "Kulutõhusaimate meetmete leidmiseks kliimapoliitika ja jagatud kohustuse määruse eesmärkide saavutamiseks Eestis" tutvustus. Uuringuga sooviti leida võimalik valik kulutõhusaid meetmeid Eesti kasvuhoonegaaside heite vähendamiseks perioodil 2021-2030. Lisainfo ja registreerimine siit.

Algusega kell 18.00 on huvilised oodatud Valdur Mikita loodusõhtule Karula rahvuspargi külastuskeskusesse. Kirjanik, semiootik, Tartu Ülikooli vabade kunstide professor ja metsamõtiskleja Valdur Mikita kõneleb eestlaste loodustunnetusest ja oma viimasest raamatust "Kukeseene kuulamise kunst". Loodusõhtu on tasuta. Lisainfo telefonil 511 0658, info.karula@rmk.ee või veebilehelt Loodusega koos.

Algusega kell 10 toimub Tallinnas Viru hotellis LIFE keskkonnaprojektide infopäev. Päeva jooksul antakse ülevaade muudatustest LIFE programmis 2018. aastal, tutvustatakse uut mitmeaastast tööprogrammi 2018-2020, selgitatakse taotlemise tingimusi ja jagatakse kogemusi projektide juhtimisel. LIFE infopäeva avab peaminister Jüri Ratas. Info ja registreerimine LIFE programmi kodulehel.

Algusega kell 11 avab keskkonnaminister Siim Kiisler Tallinna Arhitektuurikeskuses mäe- ja töötleva tööstuse ettevõtetele mõeldudressursitõhususe meetme infoseminari "Fookuses on tootmisefektiivsus". Infopäeval tutvustatakse uut avatavat taotlusvooru. Infoseminaril saab vastused küsimustele, kuidas süsteemselt läheneda oma tootmisprotsessile, seda optimeerida ning efektiivistada ja kuidas sellele kõigele KIKist toetust küsida.
Lisainfo: Kadri Kauksi, Keskkonnaministeeriumi pressiesindaja, kadri.kauksi@envir.ee, 53303448.

Neljapäev, 3. mai

Algusega kell 10 toimub Tartus Dorpati Hotelli ja Konverentsikeskuses LIFE keskkonnaprojektide infopäev. Päeva jooksul antakse ülevaade muudatustest LIFE programmis 2018 aastal, tutvustatakse uut mitmeaastast tööprogrammi 2018-2020, selgitatakse taotlemise tingimusi ja jagatakse kogemusi projektide juhtimisel.

Info ja registreerimine LIFE programmi kodulehel.

Algusega kell 11 toimub Tartu Ülikooli Chemicumis Analüütilise keemia kvaliteedi infrastruktuuri (AKKI) infopäev. Üritust veab Eesti Keskkonnauuringute Keskus koos Tartu Ülikooli ja Tallinna Tehnikaülikooliga. Infopäeval saab ülevaate AKKI's osalevate üksuste ja koostööpartnerite tegevustest ning koostöövõimalustest. Lisaks on võimalus tutvuda Chemicumi laboritega ning suhelda teadlastega. Info ja registreerimine toimubsiin.

Algusega kell 6.30 toimub Kadrioru pargis kevadine linnulauluhommik. Lisainfot leiab Loodusmuuseumi kodulehelt.

Reede, 4. mai

Keskkonnaminister Siim Kiisler osaleb Pärnus toimuval rohegaasi projekti avaüritusel. Pärnu linnaliinide bussid hakkavad 1. maist kasutama kütusena biometaani ehk rohegaasi. Lisainfot leiab Pärnu linna kodulehelt.

Laupäev, 5. mai

5. ja 6. mail kutsub Eesti Loodusmuuseum kõiki peresid taas perehommikutele. Sel nädalavahetusel on kogupereürituste keskmes veekeskkond ja sealne elu - juttu tehakse loomadest ja taimedest, kelle kodu on vees või kelle elu on tihedalt sellega seotud. Lisainfot leiab Loodusmuuseumi kodulehelt.

Allikas: Keskkonnaministeeriumi eelinfo


Sisselogimine
Kasutaja
Parool
 - Registreeru
Reklaam
Lingid
KODULEHE TEGEMINE V-DISAIN.EE

TAIMEKAITSE-VAHENDID
OHUSTAVATE VÕÕRLIIKIDE NIMEKIRI
TOALILLED
VIINAMARJAD
PUUVILJATAIMEDE KAHJUSTAJAD
EESTI KARTULISORDID
EESTI TAIMED
EESTI SORDIVARAMU
SOOVITUSSORTIMENT
TURUSTAMISE STANDARDID
      Kui Sa oma aiamuredele mujalt lahendust ei leidnud, küsi foorumist
© Aiandus.ee Kõik õigused kaitstud. Selle portaali ühtki osa ei tohi jäljendada ega kasutada muudes väljaannetes ilma Aiandusinfo Oü haldaja kirjaliku loata.