Aiandus.ee
Aiandus.ee
Avaleht | Teated | Ilm | Kontakt
Analüütilise keemia võrgustik tutvustab end huvilistele (2018-04-30 08:39:50)

Eesti Analüütilise keemia kvaliteedi infrastruktuuri (AKKI) meeskond korraldab võrgustiku esimese infopäeva, et end ja oma tegevusi huvilistele tutvustada. Selleks oodatakse kõiki AKKI tegevusest huvitatud ettevõtteid ja teadusasutusi 3. mail kell 11 Tartu Ülikooli Chemicumi (Ravila 14a).


Analüütiline keemia tegeleb ainete koostise, struktuuri ja koguse määramisega. Sellest on kasu paljudes valdkondades, alustades tööstusest ning lõpetades keskkonnauuringute ja -analüüsidega. Selleks, et keemilised analüüsid Eestis võimalikult kvaliteetsed oleksid ongi loodud Analüütilise keemia kvaliteedi infrastruktuuri võrgustik, mis toob kõik temaatilise teadus- ja arendustegevusega seotud osapooled kokku.

Võrgustiku partnerid on Eesti Keskkonnauuringute Keskus (EKUK), Tartu Ülikool (TÜ), Tallinna Tehnikaülikool (TTÜ). Lisaks on partnerlussidemed loodud ka Eesti Keemiatööstuse Liiduga, Eesti Kvaliteediühinguga, suuremate laborivõrgustikega ning paljude tööstusettevõtetega Eestis.


AKKI pole pelgalt kohalik analüütilise keemia uurimisasutuste kompetentsikeskus. Võrgustik toetab ka Eesti osalust erinevates Euroopa Liidu analüütilise keemia koostöövõrgustikes nagu ESA, Eurachem, Euramet/EMPIR.

Infopäevale oodatakse kõiki analüütilisest keemiast huvitatuid, seal hulgas ettevõtteid ning teadusasutusi. Ürituse raames on võimalik saada ülevaade AKKI's osalevate üksuste ja koostööpartnerite tegevustest ning koostöövõimalustest. Lisaks on võimalus tutvuda Chemicumi laboritega ning suhelda teadlastega. Üritus on eesti keeles.

Orienteeruv ajakava:
10:45 - 11:00 Registreerumine
11:00 - 12:00 AKKI ja koostööpartnerite ettekanded.
12:00 - 13:30 Ekskursioonid laborites ning vabas vormis erinevate küsimuste lahendamine.
13:30 - 14:00 Analüütilise keemia aparatuuri ristkasutusvõrgustiku planeeritava tehnilise rakenduse tutvustamine. Lõppsõnad.

Registreeru infopäevale siin: http://akki.ut.ee/akki-infopaev/

Infopäeva veab Tartu Ülikool koos Eesti Keskkonnauuringute Keskuse ja Tallinna Tehnikaülikooliga.

Allikas: Keskkonnaministeeriumi 30.04.2018 pressiteade


Sisselogimine
Kasutaja
Parool
 - Registreeru
Reklaam
Lingid
KODULEHE TEGEMINE V-DISAIN.EE

TAIMEKAITSE-VAHENDID
OHUSTAVATE VÕÕRLIIKIDE NIMEKIRI
TOALILLED
VIINAMARJAD
PUUVILJATAIMEDE KAHJUSTAJAD
EESTI KARTULISORDID
EESTI TAIMED
EESTI SORDIVARAMU
SOOVITUSSORTIMENT
TURUSTAMISE STANDARDID
      Kui Sa oma aiamuredele mujalt lahendust ei leidnud, küsi foorumist
© Aiandus.ee Kõik õigused kaitstud. Selle portaali ühtki osa ei tohi jäljendada ega kasutada muudes väljaannetes ilma Aiandusinfo Oü haldaja kirjaliku loata.