Aiandus.ee
Aiandus.ee
Avaleht | Teated | Ilm | Kontakt
Kuidas olla maheturul edukas? (2018-05-04 07:27:56)

4. mail Tallinnas toimuv mahekonverents "Tegija kogemus -kuidas olla edukas maheturul" keskendub mahetooraine väärindamisele ning kohaliku mahetoidu valiku- ja turustamisvõimaluste laiendamisele.

Eesti Toidumessi käigus toimuval mahekonverentsil on vaatluse all võimalused arendada mahetooraine töötlemist selliselt, et suureneks toorme väärtus. "Mahemaa osakaal kogu põllumajandusmaast on Eestis 20%, millega oleme Euroopa tipus. Järjest suurenevad mahetoodangu mahud ja turule tuleb uusi mahetooteid. Viimase kahe aastaga on Eesti mahetoidu ekspordimaht hinnanguliselt üle 60% suurenenud," kirjeldas Eesti Maaülikooli Mahekeskuse juhataja Elen Peetsmann.

Ülevaate mahepõllumajanduse ja maheturu olukorrast Euroopas annab konverentsil Helga Willer Šveitsi mahepõllumajanduse uurimisinstituudist FIBL. "Euroopa Liidus kasvas mahetoiduturg 2016. aastal 12%. Euroopas ja USAs suureneb turg jätkuvalt kiiremini kui tootmine, mis annab hea võimaluse ka Eesti mahetoodete ekspordi kiireks kasuks," rääkis Willer.

Lisaks jagab oma kogemusi mahetoitlustamise ökomärgi üks esimesi kasutajaid Eestis, Estonian Burger Factory. Samuti kõnelevad programmi käigus teised mahetoidu töötlejad ja turustajad erinevatest valdkondadest. Programmiga on võimalik lähemalt tutvuda siin: http://mahekeskus.emu.ee/uudised/uudis/2018/04/11/
mahekonverentstegija-kogemus--kuidas-olla-edukas-maheturul/

Konverentsi korraldab Eesti Maaülikool koostöös Mahepõllumajanduse Koostöökogu ja Eesti Konverentsidega. Konverents toimub "Teadmussiirde pikaajaline programm mahepõllumajanduse tegevusvaldkonnas" raames, toetab Euroopa Liit.

Allikas: Eesti Maaülikooli pressiteade


Sisselogimine
Kasutaja
Parool
 - Registreeru
Reklaam
Lingid
KODULEHE TEGEMINE V-DISAIN.EE

TAIMEKAITSE-VAHENDID
OHUSTAVATE VÕÕRLIIKIDE NIMEKIRI
TOALILLED
VIINAMARJAD
PUUVILJATAIMEDE KAHJUSTAJAD
EESTI KARTULISORDID
EESTI TAIMED
EESTI SORDIVARAMU
SOOVITUSSORTIMENT
TURUSTAMISE STANDARDID
      Kui Sa oma aiamuredele mujalt lahendust ei leidnud, küsi foorumist
© Aiandus.ee Kõik õigused kaitstud. Selle portaali ühtki osa ei tohi jäljendada ega kasutada muudes väljaannetes ilma Aiandusinfo Oü haldaja kirjaliku loata.