Aiandus.ee
Aiandus.ee
Avaleht | Teated | Ilm | Kontakt
Politsei- ja Piirivalveameti nädalavahetuse sündmused (2018-05-08 07:47:11)

Möödunud nädalavahetusel registreeriti Politsei- ja Piirivalveametis 143 avaldust ja teadet kuritegudest. Nende hulgas üks avaliku korra raske rikkumine, 38 varavastast kuritegu, sealhulgas üks röövimine, 30 vargust (kolm eluruumidest ja kolm sõidukitest) ja kaks sõidukivargust ning omavolilist kasutamist. Registreeriti 11 inimvigastustega liiklusõnnetust, milles hukkus üks ja sai vigastada 12 inimest. Joobes juhtide süül toimus kaks liiklusõnnetust. Kokku tabati nädalavahetusel 103 alkoholijoobes ja kaks narkojoobes sõidukijuhti. Registreeriti 357 väärtegu.

Piiril väljastati seitse sisenemiskeeldu ja Eestist saadeti välja kaks inimest.

PÕHJA PREFEKTUUR

Tallinn

Kehalised väärkohtlemised
4. mail teatati, et Lasnamäel Raadiku tänaval lõi alkoholijoobes 36-aastane mees oma elukaaslast, 31-aastast naist ja tekitas talle kehavigastusi. Politseinikud pidasid mehe kinni.


5. mail teatati, et Kesklinnas Viru tänaval löödi 19-aastast meest, kes sai kehavigastusi.

5. mail teatati, et Põhja-Tallinnas Kopli tänaval löödi 30-aastast meest.

5. mail teatati, et Lasnamäel Paekaare tänaval asuvas korteris lõi 32-aastane mees oma elukaaslast, 30-aastast naist ja tekitas talle kehavigastusi. Politseinikud pidasid mehe kinni.

5. mail teatati, et Lasnamäel Liikuri tänaval löödi 54-aastast meest, kes sai kehavigastusi.

5. mail teatati, et Mustamäel Sõpruse puiesteel lõi 32-aastane mees oma elukaaslast, 32-aastast naist ja tekitas talle füüsilist valu.

6. mail teatati, et Lasnamäel Läänemere teel tõugati 32-aastast naist, kes sai kehavigastusi.

6. mail teatati, et Lasnamäel Läänemere teel asuvas korteris lõi 51-aastane alkoholijoobes mees oma elukaaslase poega, samuti alkoholijoobes 50-aastast meest ja tekitas talle füüsilist valu.

6. mail teatati, et Lasnamäel Arbu tänaval asuvas korteris lõi 22-aastane naine oma elukaaslast, 33-aastast meest ja tekitas talle kehavigastusi. Politseinikud pidasid naise kinni.

Vargus
5. mail teatati, et Kesklinnas Pirita teel toimunud messil varastati rahakassa. Kahju on ligikaudu 3000 eurot.


Harjumaa

Kehaline väärkohtlemine

4. mail teatati, et Iru külas Metsa teel asuvas majas lõi väidetavalt narkojoobes 30-aastane mees oma ema elukaaslast,55-aastast meest ja tekitas talle kehavigastusi. Politseinikud pidasid 30-aastase mehe kinni.


5. mail teatati, et Kehra linnas Aia tänaval asuvas korteris lõi 35-aastane naine oma elukaaslast, 40-aastast meest ja tekitas talle kehavigastusi.

6. mail teatati, et Kuusalu alevikus Teemeistri tänaval asuvas majas lõi 62-aastane mees oma abikaasat, 57-aastast naist ja tekitas talle kehavigastusi. Politseinikud pidasid mehe kinni.

6. mail teatati, et Maardus Keemikute tänaval löödi 37-aastast meest, kes sai kehavigastusi.

6. mail teatati, et Järveküla külas Männi teel asuvas majas toimus konflikt 47-aastase mehe ja tema endise elukaaslase, 36-aastase naise vahel, mille käigus sai naine kehavigastusi.

Juhtumid piiril
5. mail saabus Kiievist Tallinna lennujaama Ukraina kodanik, kellel puudusid reisi eesmärki ja tingimusi õigustavad dokumendid. Mehele väljastati sisenemiskeeld ja lendas 6. mail tagasi Kiievisse.

LÕUNA PREFEKTUUR

Jõgevamaa

Ähvardamine

5. mail õhtul ähvardas joobes 54-aastane mees Jõgeva vallas Saduküla kortermajas relvataolise esemega 19- ja 18-aastast meest. Keegi vahejuhtumis viga ei saanud. Politsei pidas ähvardaja kinni ning toimetas ta ühes relvataolise esemega asjaolude selgitamiseks politseimajja. Juhtunu täpsemad üksikasjad selgitatakse kriminaaluurimises.

Tartumaa

Kehalised väärkohtlemised

5. mail teatati, et Nõo vallas Kolga külas lõi joobes 72-aastane mees tüli käigus 61-aastast naist. Politsei pidas joobes mehe kinni ning viis ta esmalt arestikambrisse kainenema. Naine meedikute abi ei vajanud ning politsei tõi ta asjaolude selgitamiseks jaoskonda.

5. mai hommikul lõi joobes 67-aasstane mees Tartus Lubja tänava eramus 53-aastast naist. Naine meedikute abi ei vajanud. Politsei pidas lööja kinni ning viis ta esmalt kainenema.

Ööl vastu 5. maid lõi joobes 20-aastane mees Tartus Rüütli tänaval tüli käigus tuttavat 27-aastast meest. Meedikud viisid kannatanu tervisekontrolliks traumapunkti. Juhtunu üksikasju selgitab politsei kriminaaluurimises.

Vargused

5. mail varastati Tartus Ringtee tänava kaubanduskeskuses tualettruumi unustatud käekott koos dokumentide ja sularahaga. Kahju on 260 eurot.

Politseile laekus teade, et 27. aprillil varastati Tartus Riia tänava kaubanduskeskuse tualettruumi ukse kõrval olev mündilugeja koos selle sees olnud müntidega. Kahju on umbes 700 eurot.

Viljandimaa

Vargus

Politseile laekus teade, et 28. aprilli õhtul varastati Viljandis Männimäe tee kliinikust annetuskast koos annetusrahaga. Kahju on 350 eurot.

Juhtumid piiril

Möödunud nädalavahetuse vältel leidsid piirivalvurid Luhamaa ja Koidula piiripunktides 13 kontrollitud sõidukist Eestis keelatud antiradarid. Venemaa Föderatsioonist, Leedust ja Lätist pärit sõiduki juhte teavitati Eestis kehtivast keelust, neil lasti eemaldada antiradarid ning neil lubati edasi sõita.

6. mail avastas Mustvee kordoni mootorpaaditoimkond Peipsi järvest Omedu küla traaversilt vette lastud ebaseadusliku nakkevõrgujada. Piirivalvurid tõmbasid võrgu veest välja, toimetasid selle kaldale ning andsid Mustvee sadamas üle keskkonnainspektsiooni inspektorile.

5. mai varahommikul tõkestati Koidula piiripunktis riigist väljumine Eesti numbrimärgiga veokil Daf, kuna piirivalvurid avastasid, et raskeveoki juhi turvavöö kinnitus on katki ning juhil pole seeläbi võimalik turvaliselt oma teekonda jätkata. Juht suunati ühes oma masinaga tagasi riiki erakorralisele ülevaatusele.

5. mai hommikul tõkestati Luhamaa piiripunktis riiki sisenemine Venemaa numbrimärgiga sõiduautol Mazda, mille esiklaasil avastati ohtlik ning liikluse jälgimist raskendav mõrade kogumik. Liiklusesse sobimatu sõiduk suunati tagasi Venemaa Föderatsiooni.

4. mai õhtul tõkestati Koidula piiripunktis piiriületus Venemaa numbrimärgiga sõiduautol Toyota, millel puudus üks rattamutter. Sõiduk suunati ohtliku vea kõrvaldamiseks tagasi Venemaa Föderatsiooni.

IDA PREFEKTUUR

Ida-Virumaa

Kehalised väärkohtlemised

4. mail tungis alkoholijoobes 26-aastane mees Kohtla-Järvel Outokumpu tänaval kallale oma emale, 57-aastasele naisele.

5. mail lõi seni tuvastamata meesterahvas Narvas Rahu tänaval 60-aastast meest.

5. mail lõi 48-aastane mees Narvas Kangelaste prospektil asuvas korteris oma abikaasat, 49-aastast naist. Politsei pidas mehe kahtlustatavana kinni.

5. mail lõi alkoholijoobes 34-aastane naine Narvas Kreenholmi tänaval asuvas korteris oma elukaaslast, 35-aastast meest. Politsei pidas naise kuriteos kahtlustatavana kinni.

6. mail löödi Narvas A-A. Tiimanni tänaval 43-aastast meest. Politseile on teo võimalik toimepanija teada.

Ööl vastu 6. maid lõi alkoholijoobes 35-aastane mees Kohtla-Järvel Mõisa teel korduvalt oma abikaasat, 34-aastast naist.

Juhtumid piiril

5. mail saabus Narva-1 piiripunkti riiki sisenevale suunale 1983. aastal sündinud Ukraina kodanik. Kontrollimisel selgus, et tal puuduvad rahalised vahendid ja asjakohased dokumendid, mis õigustaksid reisi eesmärki ning tingimusi. Isikule koostati sisenemiskeeld ja ta suunati tagasi Vene föderatsiooni.

6. mail kontrollisid piirivalvurid Narva-1 piiripunkti riiki sisenevale suunale saabunud Vene Föderatsiooni registreerimismärgiga sõiduautot Toyota. Kontrollimisel esitas sõidukit juhtinud mees, 1988. aastal sündinud Vene Föderatsiooni kodanik, ametnikele võltsitus rohelise kaardi. Isikule määrati rahaline karistus ning pärast kindlustuse vormistamist lubati sõiduk Eesti Vabariiki.

LÄÄNE PREFEKTUUR

Järvamaa

Kehaline väärkohtlemine

3. mail alustati kriminaalmenetlus selles, et Türil Viljandi tänaval asuvas korteris lõi 44-aastane mees talle tuttavat 60-aastast naist, kes sai viga.

Vargus

4. mail alustati kriminaalmenetlus selles, et Türi vallas Särevere alevikus on sisenetud ettevõtte hoones asuvasse kabinetti. Sealt on varastatud arvutiprotsessor ja dokumente. Lisaks murti lahti hoones asuva tööriistaruumi uks, kust varastati mootorsaag Husqvarna ja elektritrell Makita. Samas ruumis on lõhutud arvutiprotsessor, millest on eemaldatud kõvaketas. Vargusega tekitatud kahju on selgitamisel.

Läänemaa

Kehaline väärkohtlemine

4. mail lõi Haapsalus Tallinna maanteel asuvas korteris 32-aastane naine talle tuttavat 45-aastast naist, kes sai viga.

Pärnumaa

Kehalised väärkohtlemised

5. mail tõukas Pärnu Linnavalitsuse Korrakaitseteenistuse sõidukis 30-aastane mees tööülesandeid täitvat 60-aastast piletikontrolöri. Politsei pidas kuriteos kahtlustatavana kinni 30-aastase mehe.

6. mail lõi Paikuse alevikus asuvas korteris 37-aastane mees enda 53-aastast abikaasat. Politsei pidas kuriteos kahtlustatava kinni 37-aastase mehe.

6. mail haaras Põhja-Pärnumaa vallas asuva küla taluhoovis 40-aastane mees enda 43-aastase elukaaslase kõrist.

Avaliku korra raske rikkumine

6. mail viskas Pärnus Vee tänaval asuvas meelelahutusasutuses 31-aastane naine kokteiliklaasiga 24-aastast naist.

Röövimine

6. mail nõudis seni kindlaks tegemata mees Pärnus asuvas pargis 19-aastaselt mehelt raha. Kui 19-aastane mees keeldus rahaandmast, siis võõras mees ründas teda ja võttis kannatanule kuuluvast rahakotist 290 eurot.

Vägivald võimuesindaja vastu

4. mail alustati kriminaalmenetlus selles, et 3. mail toimetati 71-aastast meest Pärnu kainestusmajja, kui ta Vändra alevis politseisõidukis lõi 45-aastast patrullpolitseinikku ning 20-aastast abipolitseinikku.

Vargus

6. mail teatati politseile, et Pärnus Kirsi tänaval asuva kortermaja keldrist on varastatud kaks jalgratast. Vargusega tekitatud varaline kahju on ligikaudu 600 eurot.

Raplamaa

Vargus

6. mail varastati Märjamaa vallas Kõrvetaguse külast lukustamata sõiduautost musta värvi nahast käekott, kus sees oli punast värvi nahast rahakott ja 300 eurot sularaha, juhiluba ja muid asju.

Alustatud kriminaalmenetluste kohta saab vajadusel lisainfot vastava piirkonna prokuratuuri pressinõunikult.

Allikas: Politsei- ja Piirivalveameti pressiteade


Sisselogimine
Kasutaja
Parool
 - Registreeru
Reklaam
Lingid
KODULEHE TEGEMINE V-DISAIN.EE

TAIMEKAITSE-VAHENDID
OHUSTAVATE VÕÕRLIIKIDE NIMEKIRI
TOALILLED
VIINAMARJAD
PUUVILJATAIMEDE KAHJUSTAJAD
EESTI KARTULISORDID
EESTI TAIMED
EESTI SORDIVARAMU
SOOVITUSSORTIMENT
TURUSTAMISE STANDARDID
      Kui Sa oma aiamuredele mujalt lahendust ei leidnud, küsi foorumist
© Aiandus.ee Kõik õigused kaitstud. Selle portaali ühtki osa ei tohi jäljendada ega kasutada muudes väljaannetes ilma Aiandusinfo Oü haldaja kirjaliku loata.