Aiandus.ee
Aiandus.ee
Avaleht | Teated | Ilm | Kontakt
Algas Keskkonnakäpa konkursi rahvahääletus - tule valima! (2018-05-08 07:50:26)

Alates 7. maist kuni 20. maini on kõigil soovijatel võimalik kaasa rääkida parima keskkonnasõbraliku haridustegevuse välja selgitamisel, valides selleks portaalis
www.keskkonnakäpp.ee oma lemmik kandidaat ja andes talle oma poolthääl.

Keskkonnakäpa konkurss on keskkonnasõbraliku haridustegevuse tunnustus. Selle tunnustusega soovime tõsta esile kõiki, kes on jätnud oma positiivse jälje mõne keskkonnateadliku algatusega või panustanud keskkonnasõbraliku haridustegevuse edendamisse.

"Eesti lasteaedadest, koolidest ja keskkonnaharidust pakkuvatelt organisatsioonidelt esitati meile palju põnevaid ja tugevaid projekte, kelle seast parimaid välja valida saab olema paras pähkel. Seetõttu ongi mul suur rõõm kutsuda lisaks žüriile meile appi ka laiemat avalikkust enda lemmikuid välja valima ning neist meile märku andma," innustas keskkonnaminister Siim Kiisler Keskkonnakäpa konkursil rahvalemmikut valima.

Keskkonnakäpa rahvalemmiku valimisel saavad osaleda kõik huvilised, minnes selleks www.keskkonnakäpp.ee/kandidaadid-2018-aastal veebilehele ning andes enda lemmikule hääl.

Kõige enam kandidaate esitati tänavu lasteaedade kategoorias, kus konkursile laekus 19 projekti. Rühmade kategoorias laekus 16, koolide ning organisatsioonide kategoorias 9 ning õpetajate kategoorias 8 projekti. Kokku esitati konkursile 61 kandidaati. Esitatud projektidest paistsid tänavu eriti hästi silma Eesti Vabariigi 100. aastapäevale pühendatud projektid.

Lisaks rahvale hindab kandidaate ka žürii, kuhu kuuluvad Keskkonnaameti, Keskkonnaministeeriumi, Haridus- ja Teadusministeeriumi, Eesti Õpilasesinduste Liidu, Eesti Maaomavalitsuste Liidu ja vabaühenduste esindajad ning eelmiste aastate konkursside üks võitjatest.

Konkursile esitatud kandidaate hinnatakse viies rühmas: lasteaed, õpilasrühm/klass, õpetaja, kool ning keskkonnaharidust pakkuv organisatsioon. Kandideerida sai kategooriates: Tubli tegutseja, Tark tarbija, Õnnelik õpe, Kogukonna kaasamine ja Innukas innovaator. Viimane on eriauhind, mis antakse tegevuste eest, mille käigus on leitud uudseid/leidlikke lahendusi keskkonnateemade käsitlemisel, olgu selleks põiming erinevate ainevaldkondade vahel, keskkonnasõbralikkust edendavad uuringud, vaatlused, leiutised, kampaaniad, koostöö lastevanemate ja ettevõtetega jms.

Žürii hindab esitatud projektide leidlikkust ja innovatiivsust, tegevuste/tulemuste ressursisäästlikkust, tegevuse positiivset mõju keskkonnale ja keskkonnateadlikkusele (väärtushinnangud, hoiakud, muutused osalejate käitumises, ressursside kasutus, keskkonnakaitse) ning tegevuse mõju iseloomustavaid aspekte, kus eelistatud on pikaajalised ja suure mõjuga projektid ja/või tegevused.

Žüriil ei ole kohustust välja anda auhinda igas kandideerimise rühmas. Hindamine põhineb žürii autoriteedil ja konsensuslikul otsusel.

Võitjad kuulutatakse välja juuni alguses toimuval pidulikul tänu-üritusel.



Allikas: Keskkonnaministeeriumi pressiteade


Sisselogimine
Kasutaja
Parool
 - Registreeru
Reklaam
Lingid
KODULEHE TEGEMINE V-DISAIN.EE

TAIMEKAITSE-VAHENDID
OHUSTAVATE VÕÕRLIIKIDE NIMEKIRI
TOALILLED
VIINAMARJAD
PUUVILJATAIMEDE KAHJUSTAJAD
EESTI KARTULISORDID
EESTI TAIMED
EESTI SORDIVARAMU
SOOVITUSSORTIMENT
TURUSTAMISE STANDARDID
      Kui Sa oma aiamuredele mujalt lahendust ei leidnud, küsi foorumist
© Aiandus.ee Kõik õigused kaitstud. Selle portaali ühtki osa ei tohi jäljendada ega kasutada muudes väljaannetes ilma Aiandusinfo Oü haldaja kirjaliku loata.