Aiandus.ee
Aiandus.ee
Avaleht | Teated | Ilm | Kontakt
President külastas Premia jäätisevabrikut ja vaatas jäätisetegu (2018-05-10 09:22:51)



Foto: Aron Urb

Eile külastas Eesti Vabariigi President Kersti Kaljulaid Premia Tallinna Külmhoonet, kus vaatas, kuidas Eesti suurimas jäätisevabrikus jäätist valmistatakse.

Presidendi külaskäigu ajal valmisid Premia vabrikus parasjagu "Eesti Vabariik 100" jäätised, mis pälvisid hiljuti Eesti parima magustoidu tiitli. President maitses ka Premia selle kevade uusi jäätiseid ning tutvus jäätisevabriku meistritega, kellest nii mõnigi on Premias töötanud enam kui nelikümmend aastat.

"Riigipea külaskäik on suur tunnustus kogu meie meeskonnale. Me oleme Presidendile väga tänulikud, et ta kutsub Eesti rahvast üles eelistama Eesti toitu ning tunneb muret siinsete toidutööstuste käekäigu pärast," rääkis Premia juhatuse esimees Aivar Aus.

Tema sõnul oli kogu vabrikumeeskond väga elevil võimalusest tutvustada Kersti Kaljulaidile Vabariigi 100. juubeliaasta puhul turule tulnud sini-must-valget koorejäätist.

"President osales äsja toimunud Eesti Parima Toiduaine konkursi autasustamisel, kus meie lipuvärvides koorejäätisele omistati nii parima magustoidu kui ka parima juubeliaasta eritoote tiitlid. Meil on suur rõõm, et saime võimaluse näidata riigipeale, kuidas see armastatud jäätis valmib ning kes on need inimesed, kes iga päev Eesti jäätise lipulaeva õigel kursil hoiavad," sõnas Premia juhatuse esimees Aivar Aus.

Aivar Aus tutvustas riigipeale koorejäätise valmistamise tehnoloogiat, jäätiseturu hetkeseisu ning Premia saavutusi ekspordi vallas. Premia tootearendusjuht Kaisa Karro rääkis aga Premia teadus- ja arendusalasest koostööst Eesti teadlastega ning sellest, kuidas Premias uued jäätised valmivad.

"Alustasime oma Peterburi maanteel asuvas vabrikus tööd ligi 20 aastat tagasi ja siis oli Vabariigi President Lennart Meri see, kes avatseremoonial pidulikult lindi lahti lõikas ja esimese jäätiseteo käivitas. Kersti Kaljulaid on seega teine riigipea, kes meie jäätisevabrikut külastab," sõnas Premia juht.

Allikas: Turundus


Sisselogimine
Kasutaja
Parool
 - Registreeru
Reklaam
Lingid
KODULEHE TEGEMINE V-DISAIN.EE

TAIMEKAITSE-VAHENDID
OHUSTAVATE VÕÕRLIIKIDE NIMEKIRI
TOALILLED
VIINAMARJAD
PUUVILJATAIMEDE KAHJUSTAJAD
EESTI KARTULISORDID
EESTI TAIMED
EESTI SORDIVARAMU
SOOVITUSSORTIMENT
TURUSTAMISE STANDARDID
      Kui Sa oma aiamuredele mujalt lahendust ei leidnud, küsi foorumist
© Aiandus.ee Kõik õigused kaitstud. Selle portaali ühtki osa ei tohi jäljendada ega kasutada muudes väljaannetes ilma Aiandusinfo Oü haldaja kirjaliku loata.