Aiandus.ee
Aiandus.ee
Avaleht | Teated | Ilm | Kontakt
Maaeluministeeriumi 21. nädala eelinfo (2018-05-21 07:57:47)

Esmaspäev, 21. mai

· Kell 12 avab maaeluminister Tarmo Tamm AS-is Balbiino avatud toidutööstuste nädala.

Toidutööstuste nädala avaüritusel räägitakse teemal "Tööstuslik toidutootmine - müüdid ja tegelikkus". Vestlusringis osalevad HKScan Estonia juht Anne Mere, Tere ja Farmi Piimatööstuse juht Katre Kõvask, Tervise Arengu Instituudi toitumise ja liikumise valdkonna juht Haidi Kanamäe, Veterinaar- ja Toiduameti toiduosakonna juhataja Heneli Lamp ja peaspetsialist Tiiu Rand ning Maaeluministeeriumi toiduohutuse osakonna juhataja Martin Minjajev. Diskussiooni modereerib Eesti Toiduainetööstuse Liidu juht Sirje Potisepp.

Toidutööstuste nädalal saab külastada 28 toidutööstusettevõtet. Registreeri end külastajaks: http://eestitoit.ee/et/content/avatud-toidutoostuste-nadal-2018.

· 21.-25. mail osaleb taimetervise osakonna nõunik Olga Lavrentjeva rahvusvahelise taimekaitsekonventsiooni (IPPC) rakendamise ja suutlikkuse arendamise komitees, kus arutatakse taimetervise küsimusi seoses IPPC rakendamisega ning moodustatakse strateegiline suund IPPC suutlikkuse arendamises. Olga Lavrentjeva on komitee esimees. Komitee ajakava https://www.ippc.int/en/events/event/618/.

· 21.-22. mail on maaeluminister Tarmo Tamm visiidil Saaremaal, kus kohtub kohalike inimestega ja külastab põllumajandusettevõtteid Kõljala Põllumajanduslik OÜ, Aquamyk ja Tuuliku talu.



Teisipäev, 22.mai

· Kell 10.15 toimub Maaeluministeeriumi suures saalis põllumajanduse ja kalanduse arengukava 2030 kalanduse töörühma kohtumine.

Lisainfo arengukava väljatöötamise kohta: https://www.agri.ee/et/pollumajanduse-ja-kalanduse-valdkonna-arengukava-aastani-2030.



Kolmapäev, 23. mai

· Kell 10 toimub Maaeluministeeriumi väikeses saalis Euroopa Merendus- ja Kalandusfondi (EMKF) 2014-2020 seirekomisjoni istung.



Neljapäev, 24. mai

· Maaeluminister Tarmo Tamm osaleb Vabariigi Valitsuse istungil ja kabinetinõupidamisel.

· Kell 9 alustatakse ettekannetega Laulasmaa SPA konverentsikeskuses toimuval Baltimaade maaparanduskonverentsil "Maaparanduse alaste tegevuste digitaliseerimise võimalused ja vaade tulevikku", mis kestab 23.-25. maini. Ettekande teeb ka Maaeluministeeriumi põllumajandus- ja maaelupoliitika asekantsler Marko Gorban. Konverentsi ajakava: https://www.agri.ee/sites/default/files/content/ministeerium/
uritused/konverents-2018-05-23-maaparandus-paevakava.pdf

Koos Eesti spetsialistidega on osalejaid üle 100. Külalistena võtavad konverentsist osa veel ülemaailmse vihmutuse ja maaparanduse organisatsiooni (ICID) esindajad ning Gruusia, Läti, Leedu, Soome, Valgevene, Ukraina ja Venemaa riikide esindajad.

25. mai kell 9.15 toimub konverentsi raames Padisel Vesisoo maaparandusobjektil praktiline tehnika tutvustamine.

· 24.-26. mail osalevad maaeluminister Tarmo Tamm ja kalanduspoliitika ja välissuhete asekantsler Olavi Petron Leedus Vilniuses toimuval rahvusvahelisel põllumajandusmessil Agrobalt 2018. Messi raames toimub ka kõrgetasemeline foorum toidukadude ja toiduraiskamise teemal koos Euroopa Liidu toiduohutuse voliniku Vytenis Andriukaitisega ja ÜRO Toidu- ja Põllumajandusorganisatsiooni (FAO) peadirektori Jose Graziano Da Silvaga.

Samuti kogunevad Vilniuses ka Hiina, Kesk- ja Ida-Euroopa koostööformaadi ministrid, kelle arutelu fookuses on innovatsioon põllumajanduses ja teadusalase koostöö vajalikkus osalejate riikide vahel.

Samal päeval toimuvad maaeluminister Tarmo Tamme kohtumised Hiina põllumajandusministri Han Changfu ja Leedu põllumajandusministri Giedrius Surplys'ga.


Allikas: Maaeluministeeriumi eelinfo


Sisselogimine
Kasutaja
Parool
 - Registreeru
Reklaam
Lingid
KODULEHE TEGEMINE V-DISAIN.EE

TAIMEKAITSE-VAHENDID
OHUSTAVATE VÕÕRLIIKIDE NIMEKIRI
TOALILLED
VIINAMARJAD
PUUVILJATAIMEDE KAHJUSTAJAD
EESTI KARTULISORDID
EESTI TAIMED
EESTI SORDIVARAMU
SOOVITUSSORTIMENT
TURUSTAMISE STANDARDID
      Kui Sa oma aiamuredele mujalt lahendust ei leidnud, küsi foorumist
© Aiandus.ee Kõik õigused kaitstud. Selle portaali ühtki osa ei tohi jäljendada ega kasutada muudes väljaannetes ilma Aiandusinfo Oü haldaja kirjaliku loata.