Aiandus.ee
Aiandus.ee
Avaleht | Teated | Ilm | Kontakt
Politsei- ja Piirivalveameti nädalavahetuse sündmused (2018-05-21 20:49:40)


Möödunud nädalavahetusel registreeriti Politsei- ja Piirivalveametis 172 avaldust ja teadet kuritegudest. Nende hulgas oli üks raske tervisekahjustuse tekitamine, viis avaliku korra rasket rikkumist ja 62 varavastast kuritegu, sealhulgas kolm röövimist ja 45 vargust (seitse eluruumidest ja neli sõidukitest). Registreeriti 11 inimvigastustega liiklusõnnetust, milles sai vigastada 13 inimest. Tabati 77 alkoholijoobes ja kolm narkojoobes sõidukijuhti. Registreeriti 434 väärtegu. Möödunud nädalal registreeriti kolm euro võltsimisega seotud kuritegu.

Registreeriti kaks riigipiiri ebaseaduslikku ületamist, üks piirirežiimi rikkumine ja piirilt väljastati 15 sisenemiskeeldu. Esitati kaks varjupaigataotlust.

PÕHJA PREFEKTUUR

Tallinn

Kehalised väärkohtlemised
18. mail teatati, et Lasnamäel Läänemere teel asuvas meelelahutusasutuses lõi 25-aastane naine 46-aastast naist ja tekitas talle kehavigastusi. Politseinikud pidasid 25-aastase naise kinni.


18. mail teatati, et Põhja-Tallinnas Toompuiesteel toimus konflikt 34-aastase mehe ja 30-aastase mehe vahel.

19. mail teatati, et Põhja-Tallinnas Maleva tänaval toimus konflikt 66-aastase mehe ja 53-aastase mehe vahel. Konflikti läks lahutama 34-aastane mees, kellele tekitati füüsilist valu.

19. mail teatati, et Mustamäel Sõpruse puiesteel asuvas korteris lõi alkoholijoobes 38-aastane mees oma abikaasat, 28-aastast naist ja tekitas talle tervisekahjustusi. Politseinikud pidasid mehe kinni.


19. mail teatati, et Lasnamäel Ussimäe teel löödi alkoholijoobes 34-aastast meest, kes sai kehavigastusi.


20. mail teatati, et Kesklinnas Viru tänaval lõi 29-aastane mees 36-aastast meest ja tekitas talle füüsilist valu. Politseinikud pidasid 29-aastase mehe kinni.


20. mail teatati, et Lasnamäel Läänemere teel asuvas meelelahutusasutuses löödi 36-aastast naist, kes sai kehavigastusi.


20. mail teatati, et Kesklinnas Toompea tänaval toimus konflikt 25-aastase mehe ja 27-aastase mehe vahel. Mõlemad tundsid füüsilist valu.


20. mail teatati, et Lasnamäel Kalevipoja põiktänaval asuvas korteris lõi alkoholijoobes 46-aastane mees oma ema, 79-aastast naist ja isa, 85-aastast meest, ning tekitas mõlemale kannatanule füüsilist valu.

Vägivald võimuesindaja vastu

20. mail teatati, et Kesklinnas Maakri tänaval lõi alkoholijoobes 41-aastane mees tööülesandeid täitnud politseiametnikku, 24-aastast meest ja tekitas talle füüsilist valu. Politseinikud pidasid 41-aastase mehe kinni.


Avaliku korra raske rikkumine
20. mail teatati, et Kristiines Tulika tänaval asuvas meelelahutuses ründas väidetavalt alkoholijoobes mees 26-aastast alkoholijoobes naist, kes sai kehavigastusi, ning asutuse turvatöötajat, 55-aastast meest.

Röövimine
18. mail teatati, et Lasnamäel Kärberi tänaval löödi alkoholijoobes 28-aastast meest ja rööviti temalt jope koos taskus olnud mobiiltelefoniga. Üks väidetav ründaja on kannatanu tuttav.

Vargus
18. mail teatati, et Kesklinnas Maakri tänaval varastati 33-aastaselt mehelt mobiiltelefon. Kahju on ligikaudu 1000 eurot.

Ähvardamine
18. mail teatati, et Kristiines Alajaama tänaval asuvas majas viskas 50-aastane mees terava eseme 30-aastase naabrimehe suunas. Keegi kannatada ei saanud. Politseinikud pidasid 50-aastase mehe kinni.


20. mail teatati, et Haaberstis Astangu tänaval ähvardas alkoholijoobes 47-aastane mees oma eksabikaasat, 47-aastast naist.


Harjumaa

Avaliku korra raske rikkumine
18. mail teatati, et Keilas Vasara tänaval asuva maja juures lõi 19-aastane mees terava esemega 18-aastast meest, kes sai kehavigastusi. Politseinikud pidasid 19-aastase mehe kinni.

Kehaline väärkohtlemine
19. mail teatati, et Maardus Ringi tänaval asuvas majas toimus konflikt 30-aastase mehe ja tema onu, 46-aastase mehe vahel. Väidetavalt lõi 46-aastane mees 30-aastast meest ja tekitas talle kehavigastusi.

Juhtumid piiril
18. mail saabus Kiievist Tallinna lennujaama Nigeeria Liitvabariigi kodanik, kellel puudusid reisi eesmärki ja tingimusi õigustavad dokumendid. Mehele väljastati sisenemiskeeld ja ta lahkus sama päeva lennuga tagasi Kiievisse.

LÕUNA PREFEKTUUR

Põlvamaa

Röövi katse

19. mail kella 22.30 ajal sisenes seni kindlakstegemata maskis mees Põlvas Jaama tänaval tanklasse ning nõudis noa ähvardusel 21-aastaselt klienditeenindajalt kassaraha. G4S-i turvatöötajat nähes kurjategija põgenes ja rööv luhtus. Keegi vahejuhtumis viga ei saanud. Täpsemad asjaolud on selgitamisel.

Tartumaa

Süütamine

18. mail sai häirekeskus teate tulekahjust Tartus Võru tänaval, kus põles elumaja ja selle juures olnud välikäimla. Kiirabi viis tervisekontrolliks haiglasse mehe, kes põlevast majast päästeti. Juhtunu uurimiseks alustas politsei kriminaalmenetlust.

Ähvardamine

19. mail kella 20.40 paiku ähvardas alkoholijoobes 63-aastane mees Elva vallas järve ääres paadisillal ujuma minna soovinud noorukeid registreeritud püstoliga, millega tegi laadimisliigutuse. Sündmuskohale saabunud politseinikud pidasid mehe kuriteos kahtlustatavana kinni, relva tema juures ei olnud. Korrakaitsjatega kaasas olnud teenistuskoer võttis üles jälje ning leidis lähistelt metsast üles sinna peidetud püstoli.

Vargused

18. mail sai politsei väljakutse Tartus Ringtee tänavale, kus töölised pidasid kinni 36-aastase varguses kahtlustatava mehe. Viimane püüdis ühest sõidukist varastada 300-eurost sülearvutit, kuid kõrvaliste inimeste sekkumise tõttu jäi süütegu toime panemata. Politsei pidas mehe kuriteos kahtlustatavana kinni.

20. mail murti Tartus Rüütli tänaval sisse ehitussoojakusse ja varastati tööriistu. Kahju on selgitamisel.

Kehalised väärkohtlemised

Politseile laekus teade, et 18. mail peksis 21-aastane mees Elva vallas maja ees 17-aastast meest, kes sai viga. Juhtunu üksikasju selgitatakse kriminaalmenetluses.

20. mai õhtupoolikul sai politsei väljakutse Kambja valda korterisse, kus joobes 27-aastane mees lõi oma 28-aastast elukaaslast. Naine arstiabi ei vajanud. Politsei saabudes oli mees kodust põgenenud, patrull tabas ta veidi hiljem lähistel autoga sõitmast. Mees peeti kuriteos kahtlustatavana kinni ning viidi kainenema.

Juhtumid piiril

Perioodil 18.-20. mai avastasid piirivalvurid Luhamaa piiripunktis neljast sõidukist antiradari, mille omamine ja kasutamine Eestis on keelatud.

18. mail kella 14.10 paiku kontrollisid piirivalvurid Koidula piiripunktis Eesti registris olevat veokit Volvo ning avastasid, et masinal on õlileke. Sõiduk suunati erakorralisele ülevaatusele.

18. mail kella 11.50 paiku kontrollisid piirivalvurid Luhamaa piiripunktis Venemaalt saabunud Eesti registris olevat veokit DAF, mida juhtinud Leedu kodanik väitis, et ta unustas juhiloa kaasa võtta. Piirivalvurid selgitasid, et mehel pole juhtimisõigust ning viisid läbi väärteomenetluse. Veokit saabus juhtima asendusjuht.

18. mail kella 17 paiku kontrollisid piirivalvurid Luhamaa piiripunktis Venemaalt saabunud naist ning avastasid, et tal puudub kehtiv viisa või elamisluba. Talle koostati sisenemiskeelt ning naine saadeti tagasi Venemaale.

18. mail kella 17 paiku avastas piirivalve radarivaatleja, et Lämmijärvel on mootorpaat piirirežiimi alas. Paadijuht peeti kinni ning toodi asjaolude selgitamiseks kordonisse. Kiirmenetluses määrati mehele piiririkkumise eest 48-eurone rahatrahv.

19. mail kella 18.30 ajal pidasid piirivalvurid Võrumaal Kääpa-Obinitsa-Võmmorski-Petseri teel kinni 30-aastase Kasahstani ja 21-aastase Venemaa kodaniku, kes ületasid Eestisse sisenemiseks ebaseaduslikult ajutist kontrolljoont.

19. mai varahommikul kella 5.55 paiku kontrollisid piirivalvurid Luhamaa piiripunktis Eestist lahkumisel Valgevenes registreeritud sõidukit Fiat Ducato ning selgitasid, et masina VIN koodi oli muudetud ja selle identifitseerimisplaati võltsitud. Ka sõiduki kasutamiseks esitatud notariaalne volikiri oli võltsimistunnustega. Sõiduk suunati täiendavasse ekspertiisi ja autojuht, 25-aastane Valgevene kodanik lahkus jalgsi Venemaale.

19. mail kella 11.30 paiku kontrollisid piirivalvurid Koidula piiripunktis kaht Venemaa kodanikku ning selgitasid, et mõlemal puudub seaduslik alus Eestisse sisenemiseks, sest nende viisad pole kehtivad. Mõlemal tõkestati Eestisse tulek ning nad suunati tagasi Venemaale.

19. mail kella 12.25 ajal kontrollisid piirivalvurid Luhamaa piiripunktis Venemaa kodanikku, kel puudus kehtiv viisa. Mehel tõkestati Eestisse tulek ning ta suunati tagasi Venemaale.

19. mail kella 14.30 paiku avastas piirivalve radarivaatleja Peipsi järvel väikelaeva, mis ei olnud piiriveekogule minekut registreerinud. Piirivalvurid kontrollisid alust ning juhtisid väikelaevas viibinud nelja naise ja mehe tähelepanu sellele, et piiriveekogul viibimine ujuvvahendiga tuleb kordonis igal juhul registreerida.

20. mai öösel kella 1 paiku kontrollisid piirivalvurid Koidula piiripunktis Eestist lahkumisel Venemaal registreeritud haagisega veokit DAF ning selgitasid, et veoki ja haagise VIN koode oli muudetud. Sõiduk suunati täiendavasse ekspertiisi ning juht, 36-aastane Venemaa kodanik lahkus jalgsi Eestisse.

IDA PREFEKTUUR

Lääne-Virumaa

Raske tervisekahjustuse tekitamine
19. mail lükkas Haljala vallas asuvas majas 31-aastane maja omanik 33-aastast agressiivset külalist, mille tagajärjel viimane kukkus. Kiirabi toimetas mehe haiglasse, kus ta järgmisel päeval suri.Politsei pidas 31-aastase mehe vajalike menetlustoimingute teostamise ajaks kahtlustatavana kinni.Täpsemad asjaolud selguvad kriminaalmenetluse käigus.

Ida-Virumaa

Kehalised väärkohtlemised

17. mail teatati, et Narvas Kreenholmi tänava haridusasutuses tekkinud tüli käigus lõi 16-aastast noormeest terariistaga 17-aastane noormees. Haiglas osutati noormehele esmaabi.

18. mail teatati, et Narvas Rahu tänaval asuvas korteris tungis 30-aastasele naisele kallale tema abikaasa. Politsei pidas 33-aastase mehe kahtlustatavana kinni.

18. mail teatati, et Narvas Hariduse tänaval asuvas korteris tungis 43-aastasele naisele kallale tema abikaasa. Politsei pidas 42-aastase mehe kahtlustatavana kinni.

19. mail teatati, et Kohtla-Järvel Mõisa teel tungis 40-aastasele naisele kallale tema elukaaslane. Politsei pidas 36-aastase alkoholijoobes mehe kahtlustatavana kinni.

19. mail teatati, et Toila vallas Kohtla-Nõmmes Raudtee tänaval lõi 58-aastast naist tema 59-aastane abikaasa.

19. mail teatati, et Kohtla-Järve Oru linnaosas Kase tänaval lõi 31-aastast naist tema abikaasa. Politsei toimetas 35-aastase mehe arestimajja kainenema.

19. mail teatati, et Jõhvi linnas tungiti kallale 62-aastast alkoholijoobes meest. Kiirabi osutas mehele esmaabi.

19. mail teatati, et Narvas Rakvere tänaval asuva meelelahutusasutuse juures löödi 44-aastast turvatöötajat. Politsei pidas kahtlustatavana kinni 38-aastase alkoholijoobes mehe.

20. mail teatati, et Narvas Kreenholmi tänaval asuvas korteris lõi 20-aastast naist tema elukaaslane. Politsei pidas 24-aastase mehe kahtlustatavana kinni.

20. mail teatati, et Narvas Kangelaste tänaval asuva kaupluse juures lõi 28-aastast meest tuttav meesterahvas.

Ähvardamine

20. mail teatati, et Alutaguse vallas Ereda külas ähvardas 61-aastast naist tema 40-aastane poeg.

Vargused

19. mail teatati, et Kohtla-Järvel Uuel tänaval asuvast korterist varastati sülearvuti HP, televiisor LG, rahakott, dokumendid ja sularaha. Esialgsetel andmetel on kahjusumma 743 eurot.

19. mail teatati, et Narvas Tallinna maanteel varastati käekott, milles oli mobiiltelefon Samsung, rahakott, sularaha, dokumendid ja kullast kellakett. Kahju on 588 eurot.

19. mail teatati, et Narvas Kreenholmi tänaval asuvas kaupluses varastati rahakotist sularaha summas 210 eurot.

20. mail teatati, et Sillamäel Kesk tänavale pargitud veoautost varastati 400 liitrit kütust. Politsei pidas sündmuskohal kinni 24-aastase mehe.

Juhtumid piiril

18. mail saabusid Narva-1 piiripunkti riiki sisenevale suunale 1972. aastal ja 1991. aastal sündinud Ukraina kodanikud, kellel puudusid piisavad rahalised vahendid ja asjakohased dokumendid riiki sisenemiseks. Isikud andsid ebaselgeid ütlusi oma reisi eesmärkide kohta. Piiril väljastati sisenemiskeelud ja isikud saadeti tagasi Vene Föderatsiooni.

19. mail saabusid Narva-1 piiripunkti riiki sisenevale suunale 1984. aastal ja 1983. aastal sündinud Sri Lanka Demokraatliku Sotsialistliku Vabariigi kodanikud, kes esitasid kontrolliks Itaalia Vabariigi elamisloakaardid ja kodanikupassid, milles olid piirikontrolli templid. Dokumendiekspert tuvastas, et elamisloakaardid ja templijäljendid olid täielikult võltsitud. Piiril väljastati sisenemiskeelud ja isikud saadeti tagasi Vene Föderatsiooni. Võltsitud dokumendid võeti hoiule.

19. mail saabus Narva-1 piiripunkti riiki sisenevale suunale 1977. aastal sündinud Eesti Vabariigi kodanik, kes juhtis sõiduautotŠkoda. Isik esitas kontrolliks võltsitud kindlustuskaardi. Isikule määrati rahaline karistus, ta sõlmis uue kindlustuspoliisi ning tal lubati Eesti Vabariiki siseneda.

20. mail tuvastas Narva kordoni radarivaatleja Narva jõel ühe paadi ajutise kontrolljoone ebaseadusliku ületuse suunaga Eesti Vabariigist Vene Föderatsiooni ja tagasi. Paadis olid 1940. aastal sündinud Vene Föderatsiooni kodanik ning kaks 1987. aastal sündinud Eesti Vabariigi kodanikku, kes kutsuti asjaolude täpsustamiseks Narva kordonisse.

LÄÄNE PREFEKTUUR

Läänemaa

Vargus

18. mail teatati, et Haapsalus Haeska külas on rehealuse ukse avamise teel sisse tungitud tallu ja varastatud sealt muruniiduk, murutrimmer, puidust laud, kolm vanaaegset tooli, kapp, kaks sahtlit ja viis kirvest. Vargusega tekitatud esialgne varaline kahju on 3900 eurot.

Kehaline väärkohtlemine

19. mail lõi Haapsalus Roosi tänaval 34-aastane mees mitmel korral rusikaga oma 33-aastast elukaaslast. Naine sai viga.

Pärnumaa

Omavoliline sissetung

21. mail tungis 43-aastane mees vägivalda kasutades isiku tahte vastaselt sisse Pärnus Papsaare külas asuvasse 55-aastase mehe elukohta. 43-aastane mees peeti kahtlustatavana kinni.

Kehaline väärkohtlemine

20. mail lõi Pärnus Uus-Sauga tänaval 38-aastane mees oma 60-aastast isa, kes sai viga. Politsei pidas 38-aastase mehe kahtlustatavana kinni.

Vargused

19. mail teatati, et Lääneranna vallas Jõeääre külas on akna purustamise teel sisse tungitud majja, kust on varastatud antiikne seinakell, antiikne baromeeter ja antiikne õllekapp. Vargusega tekitatud varaline kahju on selgitamisel.

19. mail teatati, et Häädemeeste vallas Majaka külas on aknaklaasi eemaldamise teel sisse tungitud suvilasse, kust on varastatud naelapüss, klambripüstol, neli sõiduauto valuvelge ja kolm komplekti lohesurfi varustust. Vargusega tekitatud varaline kahju on selgitamisel.

Saaremaa

Kehaline väärkohtlemine

18. mail lõhkus 40-aastane mees oma Kuressaares Kastani tänaval asuva elukoha ust, mille tagajärjel sai viga tema 28-aastase elukaaslane. Lisaks ähvardas mees naist. Politsei pidas mehe kahtlustatavana kinni.

Alustatud kriminaalmenetluste kohta saab vajadusel lisainfot vastava piirkonna prokuratuuri pressinõunikult.

Allikas: Politsei- ja Piirivalveameti 21.05.2018 pressiteade


Sisselogimine
Kasutaja
Parool
 - Registreeru
Reklaam
Lingid
KODULEHE TEGEMINE V-DISAIN.EE

TAIMEKAITSE-VAHENDID
OHUSTAVATE VÕÕRLIIKIDE NIMEKIRI
TOALILLED
VIINAMARJAD
PUUVILJATAIMEDE KAHJUSTAJAD
EESTI KARTULISORDID
EESTI TAIMED
EESTI SORDIVARAMU
SOOVITUSSORTIMENT
TURUSTAMISE STANDARDID
      Kui Sa oma aiamuredele mujalt lahendust ei leidnud, küsi foorumist
© Aiandus.ee Kõik õigused kaitstud. Selle portaali ühtki osa ei tohi jäljendada ega kasutada muudes väljaannetes ilma Aiandusinfo Oü haldaja kirjaliku loata.