Aiandus.ee
Aiandus.ee
Avaleht | Teated | Ilm | Kontakt
Keskkonnaministeerium ootab ettepanekuid riskide maandamise kavade uuendamisele veemajanduses (2018-05-23 08:09:29)

Keskkonnaministeerium ootab ettepanekuid veemajanduskavade, meetmeprogrammi ja üleujutusega seotud riskide maandamise kavade uuendamisele.

Keskkonnaministeerium vaatab üle kehtivad veemajanduskavad, meetmeprogrammi ja üleujutusega seotud riskide maandamise kavad ning ootab ettepanekuid ja vastuväiteid ajakohastamise ajagraafikule ja tööplaanile. Need on kõigile tutvumiseks 22. maist kuni 22. novembrini Keskkonnaameti kontorites ja Keskkonnaministeeriumi veebilehel.

Vabariigi Valitsus kehtestas 2016. aasta jaanuaris vee kaitse korraldamiseks ning pinna- ja põhjavee loodusliku seisundi saavutamiseks ja hoidmiseks veemajanduskavad ning üleujutustest tulenevate kahjude ennetamiseks ja leevendamiseks üleujutusega seotud riskide maandamise kavad. Vesikonnapõhised kavad tuleb üle vaadata ja ajakohastada hiljemalt 2021. aasta lõpuks. Eestis on kokku kolm vesikonda - Ida-Eesti, Lääne-Eesti ja Koiva vesikond.

Ajagraafik ja tööplaan sisaldavad põhitegevusi kavade koostamiseks, nagu näiteks olemasoleva olukorra hindamine, oluliste veemajandusprobleemide selgitamine, aga ka tegevusi üldsuse kaasamiseks.

Avaliku väljapaneku käigus ootab Keskkonnaministeerium kõikidelt isikutelt konkreetseid ettepanekuid võimalike uuringute läbiviimiseks ja informatsiooni erinevate veeprobleemide kohta. Infot kasutatakse uue veemajandusperioodi ettevalmistamiseks.

Uute veemajanduskavade, meetmeprogrammi ja üleujutusega seotud riskide maandamiskavade koostamiseks on Keskkonnaministeerium ette valmistanud kavade koostamise ajagraafiku ja tööplaani eelnõu.

22. maist kuni 22. novembrini on dokument avalikul väljapanekul. Kõikidel on võimalik selle dokumendiga tutvuda ning esitada oma ettepanekuid või vastuväiteid. Avalik väljapanek toimub kõikides Keskkonnaameti kontorites ning Keskkonnaministeeriumi veebilehel.

Keskkonnaministeerium korraldab ka kolm avalikku arutelu. Neist kaks toimuvad septembris ning üks oktoobris. Täpsem teave kuupäevade ja toimumiskohtade kohta lisatakse kodulehele augustiks.

Allikas: Keskkonnaministeeriumi pressiteade


Sisselogimine
Kasutaja
Parool
 - Registreeru
Reklaam
Lingid
KODULEHE TEGEMINE V-DISAIN.EE

TAIMEKAITSE-VAHENDID
OHUSTAVATE VÕÕRLIIKIDE NIMEKIRI
TOALILLED
VIINAMARJAD
PUUVILJATAIMEDE KAHJUSTAJAD
EESTI KARTULISORDID
EESTI TAIMED
EESTI SORDIVARAMU
SOOVITUSSORTIMENT
TURUSTAMISE STANDARDID
      Kui Sa oma aiamuredele mujalt lahendust ei leidnud, küsi foorumist
© Aiandus.ee Kõik õigused kaitstud. Selle portaali ühtki osa ei tohi jäljendada ega kasutada muudes väljaannetes ilma Aiandusinfo Oü haldaja kirjaliku loata.