Aiandus.ee
Aiandus.ee
Avaleht | Teated | Ilm | Kontakt
Tartu linn tunnustab tublisid tartlasi medaliga (2018-06-25 10:24:26)


Tartu Linnavalitsus otsustas tunnustada Tartu linna medaliga Naerumaa lasteaia direktorit Aili Michelsoni, Tartu Veevärgi võrguosakonna juhatajat Maria Rõõmusoksa, aktsiaselts TREF juhatuse liiget Andres Gailitit, IT-ettevõtjat Rein Lemberpuud ning muusikapedagoogi ja koorijuhti Riho Leppojat.


Tartu linnapea Urmas Klaas tundis heameelt, et uued Tartu medali kavalerid on Tartu ellu niivõrd märgatava jälje jätnud. "Need erinevate elualade inimesed on igaüks oma ala tipus ja Tartu linn on neile tehtu eest väga tänulik. Aitäh ütleme neile Tartu linna päeval, 29. juunil," lisas linnapea.

Andres Gailit alustas Tartu Linna Teede Remondi ja Ehitusvalitsuse ehitusjaoskonnas tööd 1978. aastal. Selle õigusjärglasena asutati 1993. aastal AS TREF, kus Andres Gailit töötas esialgu peainsenerina ning alates 1994. aastast kuni tänaseni juhatuse liikmena. AS TREF on aastate jooksul ehitanud või renoveerinud enamiku Tartu tänavatest. Andres Gailiti juhtimisel oli AS TREF peatöövõtja aastatel 2012-2015 Ihaste silla ja Tartu idapoolse ringtee 2. ehitusala ehitamisel, mille tartlased hääletasid 2015. aasta Tartu aasta teoks. Läbi aastate on tartlased pidanud oluliseks veel järgmisi AS-i TREF ehitatud objekte: vaksaliesise väljaku uuendamine koos Vaksali tänava renoveerimisega (2017), Küüni tänava uus ilme (2010), Ihaste kergliiklustee (2010), Rüütli tänava ja Raekoja platsi uuendamine (2005). Praegu ehitab AS TREF Tartu idapoolse ringtee 3. ehitusala, mis viib kogu Ihaste silla liiklusvoo Räpina teele. Andres Gailit on andnud suure panuse Tartu linna infrastruktuuri arendamisse ning ettevõtluse arengusse 40 aasta jooksul.

Rein Lemberpuu on Tartu IT-ettevõtja, kes on aidanud üles ehitada Eesti ühte suuremat IT-edulugu ehk Playtechi, millel on olnud märkimisväärne mõju nii Tartu kui ka laiemalt kogu Eesti IT-ettevõtluse arengule. Pärast Playtechist lahkumist on Rein Lemberpuu tegelenud aktiivselt Eesti idufirmade arendamisega nii digitaalsete lahenduste looja, investori kui ka koostöökeskuste rajajana. Tema eestvedamisel on Tartus käivitatud tehnoloogiafirmadele vajalikke teenuseid pakkuvad sTARTUp HUB ja SPARK. Samuti on Rein Lemberpuul oluline roll Eesti suurima ärifestivali sTARTUp Day korraldamisel.

Riho Leppoja on teenekas ja hinnatud muusikapedagoog ning koorijuht, kes on Tartu kultuurimaastikul olnud tegev üle kolmekümne aasta, asutanud ja juhtinud mitmeid koore, teinud pedagoogitööd ning korraldanud noorsoo- ja kultuuritööd. Ta on sel aastal 35. sünnipäeva tähistava ja mitmeid tunnustusi saanud Tartu Noortekoori asutaja ja dirigent. Lisaks on Riho Leppoja rahvakultuuri ning kultuurielu arengusse panustanud Tiigi seltsimaja juhina (2004-2016), Tartu laulupeo segakooride üldjuhina (2009), Tartu laulupeo kunstilise juhina (2014) ning Eesti noorte laulupidude üldjuhina (1993 ja 1997). Segakooride Liidu juhatuse liikme ja esimehena on ta olnud paljude laulupäevade, laulupidude ja muusikaürituste korraldamise eestvedaja.

Aili Michelson alustas Naerumaa lasteaia eelkäijas tööd juba 1966. aastal. Tänaseks on Aili Michelson samas lasteasutuses töötanud kokku 51 aastat, sellest direktorina 35 aastat. Tema juhtida on kolm eraldi asuvat lasteaiamaja, millest uusim on 2017. aastal Pepleri tänaval avatud kaasaegne lasteaiahoone. Aili Michelson peab väga oluliseks kaasava hariduse põhimõtete rakendamist alushariduses. Tema missiooniks on olnud luua lapsesõbralik ja väärtuspõhine lasteaiakeskkond, kus kõigil on hea õppida ja koostööd teha. Tehes tööd suure pühendumusega ning olles avatud ka uuendustele, on Aili Michelson loonud lasteaia, kuhu lapsed tulevad rõõmuga ja mida vanemad usaldavad.

Maria Rõõmusoks on töötanud AS-is Tartu Veevärk alates 1968. aastast, algselt võrguosakonna meistri ja seejärel osakonnajuhatajana. See tähendab 50 aastat pühendumist ja pingutust selle nimel, et Tartu reoveekanalisatsioonisüsteem toimiks tõrgeteta ning linnaelanikele ja asutustele oleks see elutähtis teenus tagatud. Kogu oma tööea on ta olnud seotud Tartu linna reoveekanalisatsioonisüsteemi hooldamise, parandamise ja laiendamisega, tehes seda tööd suure pühendumisega. Oma töötahte ja tööeetikaga on ta eeskujuks kogu Tartu Veevärgi meeskonnale, olles muutunud selle valdkonna elavaks legendiks.

Vastavalt Tartu linna tunnustusavalduste andmise korrale antakse Tartu medal austusavaldusena silmapaistva saavutuse eest. Medalid antakse üle Tartu linna päeval, 29. juunil kell 12 Tartu raekoja saalis.

Allikas: Tartu uudised


Sisselogimine
Kasutaja
Parool
 - Registreeru
Reklaam
Lingid
KODULEHE TEGEMINE V-DISAIN.EE

TAIMEKAITSE-VAHENDID
OHUSTAVATE VÕÕRLIIKIDE NIMEKIRI
TOALILLED
VIINAMARJAD
PUUVILJATAIMEDE KAHJUSTAJAD
EESTI KARTULISORDID
EESTI TAIMED
EESTI SORDIVARAMU
SOOVITUSSORTIMENT
TURUSTAMISE STANDARDID
      Kui Sa oma aiamuredele mujalt lahendust ei leidnud, küsi foorumist
© Aiandus.ee Kõik õigused kaitstud. Selle portaali ühtki osa ei tohi jäljendada ega kasutada muudes väljaannetes ilma Aiandusinfo Oü haldaja kirjaliku loata.