Aiandus.ee
Aiandus.ee
Avaleht | Teated | Ilm | Kontakt
Jaanipäeva nädalavahetusele andsid tooni purjus juhid (2018-06-26 09:53:21)


Politseinikud eemaldasid möödunud nädalavahetusel roolist 144 alkoholi tarvitanud ning kuus narkojoobe kahtlusega juhti. Muude sündmuste osas oli võidupüha ja jaanipäev üsna rahulik.

Kõige rohkem purjus juhte tabati Otepääl, kus toimus Pühajärve jaanituli. "Täpsed arvud veel selguvad, kuid esialgsel hinnangul tabati sealt poolsada alkoholi tarvitanud juhti. Kui ikka puudub 100% kindlus kainuse osas, siis peab sõiduki juhtimise mõttest loobuma ning puhkama. Kui inimestel on aega juua, siis peab leidma aega puhkamiseks," ütles politseikolonelleitnant Marti Magnus. Ta lisas, et politseinikud viivad kainusekontrolle läbi ka täna.

Harjumaal ja Ida-Eestis oli pidustuste osas võrdlemisi rahulik, kui välja jätta lähisuhtevägivald. "Kodu on inimese jaoks turvalisem koht ning on lubamatu, kui seal kannatatakse elukaaslase käitumise pärast. Kui on vahetu oht inimesele, siis tuleb helistada 112 ning abi kutsuda. Palun inimestel olla tähelepanelik naabri korterist kostuva suhtes. Kui on kuulda nuttu ja karjumist, siis on suure tõenäosusega tegu lähisuhtevägivallaga. Õnneks juba praegu väga paljud inimesed helistavad sellises olukorras Häirekeskusesse," rääkis politseinik.

Kahjuks juhtus ka mitu inimkannatanuga liiklusõnnetust, neist raskeim Võrumaal, kus lauges vasakkurvis sõiduki üle kontrolli kaotanud ja teelt välja vastu puud sõitnud 19-aastane noormees sai raskelt viga.

Ka tabati mitu kihutajat. Näiteks Saaremaal peatas politseipatrull 23. juuni päeval Kuressaare-Kihelkonna-Veere maanteel sõidukijuhina 24-aastase mehe, kelle BMW kiirusena tuvastati mitte vähem kui 165 km/h ning samal õhtul Kuressaare ringtee maanteel 34-aastase mehe, kelle Toyota kiirusena tuvastati mitte vähem kui 163 km/h.

Suurem osa väljakutsetest olid seotud avaliku korra ja rahu rikkumistega, kus anti teada joobes isikutest või häirivast lärmist. Samuti tuli politseil lahendada lähisuhtevägivalla juhtumeid.

Laupäeval anti teada ka kahest vahejuhtumist õhkrelvaga. "Ühel juhul ähvardas üks peoline teist, teisel juhul tarvitati koos alkoholi ning hakati märki laskma, kuid toimus juhulask mehe reide ning ta toimetati haiglasse. Tuletan meelde, et mistahes relv ja alkohol ei käi kokku. Sellise käitumise tagajärjed võivad olla väga tõsised," rääkis Magnus.

Allikas: Politsei- ja Piirivalveameti pressiteade


Sisselogimine
Kasutaja
Parool
 - Registreeru
Reklaam
Lingid
KODULEHE TEGEMINE V-DISAIN.EE

TAIMEKAITSE-VAHENDID
OHUSTAVATE VÕÕRLIIKIDE NIMEKIRI
TOALILLED
VIINAMARJAD
PUUVILJATAIMEDE KAHJUSTAJAD
EESTI KARTULISORDID
EESTI TAIMED
EESTI SORDIVARAMU
SOOVITUSSORTIMENT
TURUSTAMISE STANDARDID
      Kui Sa oma aiamuredele mujalt lahendust ei leidnud, küsi foorumist
© Aiandus.ee Kõik õigused kaitstud. Selle portaali ühtki osa ei tohi jäljendada ega kasutada muudes väljaannetes ilma Aiandusinfo Oü haldaja kirjaliku loata.