Aiandus.ee
Aiandus.ee
Avaleht | Teated | Ilm | Kontakt
Tartu Raekoja apteegis on elustamisaparaat (2018-06-28 07:53:32)


AED paigaldamine

Tartu linn soetas AED elustamisaparaadi, mis paigaldati Tartu Raekoja apteeki.


AED aparaat asub Tartu Raekoja apteegis ukse kõrval seinal. Aparaat on pakitud kaasaskantavasse kotti, mille abiandja saab seinalt haarata ning kiiresti abivajaja juurde viia. Aparaadi saab päevasel ajal ise seinalt võtta. Öisel ajal annab abistajale aparaadi Raekoja apteegi töötaja, kes ise ka elustamisele appi tuleb. Kõik Raekoja apteegi töötajad on läbinud elustamiskoolituse ning omavad esmaabi andmise oskusi.

Elustamisaparaadi juurde kuuluvad vajalikud elektroodid ning mask kunstliku hingamise teostamiseks. Varustuses on ka käärid, et mitte raisata olulist aega riiete eemaldamiseks rindkerelt ning žilett, et vajadusel raseerida rindkere elektroodide paremaks kinnitamiseks.

Tartu linna tervishoiuteenistuse juhataja Piret Väljaotsa sõnul on see aparaat, mille abil saab elustamisega hakkama iga inimene. "Aparaat annab täpsed juhised vastavalt elustamist vajava inimese seisundile ja elustaja saab kindlustunde, et teeb kõike õigesti," sõnas Väljaots. Kuna ärevusega võivad abistajal meelest minna olulised sammud abi andmisel, tuletab aparaat meelde kiirabi kutsumise ning juhendab südamemassaaži tegemisel. Aparaat on täisautomaatne ning teeb vajadusel ka elektrišoki, mille õigeaegsusest oleneb sageli inimese elu.

Tervishoiuteenistuse juhataja sõnul on elustamisaparaat tuttav abivahend ka väga paljudele noortele tartlastele. Alates 2013. aastast on Tartu linnavalitsuse sotsiaal- ja tervishoiuosakond koostöös Tartu Koolitervishoiu OÜga korraldanud järjepidevalt elustamisõpet koos AED-aparaadi kasutamise õpetusega Tartu linna põhikoolide õpilastele.

Allikas: Tartu uudised


Sisselogimine
Kasutaja
Parool
 - Registreeru
Reklaam
Lingid
KODULEHE TEGEMINE V-DISAIN.EE

TAIMEKAITSE-VAHENDID
OHUSTAVATE VÕÕRLIIKIDE NIMEKIRI
TOALILLED
VIINAMARJAD
PUUVILJATAIMEDE KAHJUSTAJAD
EESTI KARTULISORDID
EESTI TAIMED
EESTI SORDIVARAMU
SOOVITUSSORTIMENT
TURUSTAMISE STANDARDID
      Kui Sa oma aiamuredele mujalt lahendust ei leidnud, küsi foorumist
© Aiandus.ee Kõik õigused kaitstud. Selle portaali ühtki osa ei tohi jäljendada ega kasutada muudes väljaannetes ilma Aiandusinfo Oü haldaja kirjaliku loata.