Aiandus.ee
Aiandus.ee
Avaleht | Teated | Ilm | Kontakt
Retk Väätsa rappa, Türi voorestiku maastikele ja Paidesse Jüri Arraku näitust avama (2018-06-29 08:43:36)


Looduse Omnibuss Tallinn
Pühapäeval, 1. juulil 2018

Pühapäeval kell kolm avavad kunstnik Jüri Arrak ja Maalehe peatoimetaja Andres Eilart Paide Muusika- ja Teatrimajas näituse "Jüri Arraku varajased maalid Andres Eilarti kunstikogust". Avamisel peab kunstnik ka loengu.

Jüri Arrak on valitud Eesti 20. sajandi saja suurkuju sekka. Tema nimi ja looming on tuttav igale eestlasele, kuid eriti haruldane on kunstniku varajane looming. Andres Eilarti kunstikogul põhinev näitus keskendub Jüri Arraku 1960-1970ndate avangardsetele maalidele, millest paljud on tolle perioodi ühed kuulsamad teosed, näiteks "Ohvitser" (1966), "Naine kalaga" (1966) jt.

Näitus hõlmab just ka murrangulist 1966. aastat, mida nimetatakse kunstirevolutsiooniks Eestis ja milles Jüri Arrakul oli märkimisväärne roll.

1966. aastal asutati ka Eesti Looduskaitse Selts, mille loojaks ja juhiks oli Jaan Eilart, kelle 85. sünniaastapäeva me Jaanipäeval tähistasime.

Ennu näituse avamist käimegi Jaan Eilarti sünnikodus Reeglal. Naudime Türi voorestiku maastikke ning matkame kaunil Väätsa raba matkarajal. Matka pikkus u. 3 km, laudtee on värskelt renoveeritud.

Matka juhendab geoloog Ester Luuk.

Söögid-joogid kaasa. Paides on avatud kohvik.

Buss väljub Rahvusraamatukogu eest kell 11, tagasi Tallinnas 18.30.

Sõidu hind täiskasvanutele, sh pensionäridele ja tudengitele 15 eurot, õpilastele 5 eurot. Lastele, kes veel koolis ei käi tasuta.

Palume registreerida retked@looduseomnibuss.ee või telefonil 5647 6297. Vajalik täpne registreerimine.

Allikas: Looduse Omnibussi teade


Sisselogimine
Kasutaja
Parool
 - Registreeru
Reklaam
Lingid
KODULEHE TEGEMINE V-DISAIN.EE

TAIMEKAITSE-VAHENDID
OHUSTAVATE VÕÕRLIIKIDE NIMEKIRI
TOALILLED
VIINAMARJAD
PUUVILJATAIMEDE KAHJUSTAJAD
EESTI KARTULISORDID
EESTI TAIMED
EESTI SORDIVARAMU
SOOVITUSSORTIMENT
TURUSTAMISE STANDARDID
      Kui Sa oma aiamuredele mujalt lahendust ei leidnud, küsi foorumist
© Aiandus.ee Kõik õigused kaitstud. Selle portaali ühtki osa ei tohi jäljendada ega kasutada muudes väljaannetes ilma Aiandusinfo Oü haldaja kirjaliku loata.