Aiandus.ee
Aiandus.ee
Avaleht | Teated | Ilm | Kontakt
Politsei- ja Piirivalveameti nädalavahetuse info (2018-07-17 08:26:06)


Möödunud nädalavahetusel registreeriti Politsei- ja Piirivalveametis 151 avaldust ja teadet kuritegudest. Nende hulgas oli teade tapmisest, mõrvakatsest ja raske tervisekahjustuse tekitamisest, lisaks 4 teadet avaliku korra raskest rikkumisest, 51 teadet varavastastest kuritegudest, sealhulgas 1 teade röövist ning 31 teadet vargustest. Registreeriti 17 inimvigastustega liiklusõnnetust, milles hukkus 1 sai vigastada 23 inimest. Tabati 57 alkoholijoobes sõidukijuhti. Registreeriti 458 väärtegu. Piiril väljastati 30 sisenemiskeeldu, riigist saadeti välja 3 isikut ning avastati 2 Schengeni viisaeeskirja rikkumist. Lisaks avastati 1 ebaseaduslik piiriületuse juhtum, milles peeti kinni 3 isikut ning veel tuvastati 1 piirirežiimi ja dokumendikohustuse rikkumine.

PÕHJA PREFEKTUUR

Tallinn

Kehalised väärkohtlemised
13. juulil teatati, et Lasnamäel Vikerlase tänaval lõi tuttav mees 37-aastast meest ja tekitas talle kehavigastusi.


14. juulil teatati, et Lasnamäel Paekaare tänaval asuvas korteris ründas 58-aastane mees oma elukaaslast, 54-aastast naist ja tekitas talle valu. Politseinikud pidasid mehe kinni.


14. juulil teatati, et Lasnamäel J. Koorti tänaval kasutas väidetavalt taksojuht pipragaasi 33-aastase naise vastu ja tekitas talle valu.


14. juulil teatati, et Kesklinnas Juhkentali tänaval lõid kaks väidetavalt tundmatut meest alkoholijoobes 34-aastast meest ja tekitasid talle kehavigastusi.


14. juulil teatati, et Kesklinnas Toompea tänaval toimus konflikt 47-aastase mehe ja 27-aastase mehe vahel, kes tekitasid teineteisele valu.


14. juulil teatati, et Kesklinnas Kai tänaval ründas 45-aastane naine 65-aastast naist ja tekitas talle valu. Politseinikud pidasid 45-aastase naise kinni.


14. juulil teatati, et Kesklinnas Narva maanteel ründas 39-aastane mees 22-aastast naist, kellele tekitas valu, ja 36-aastast meest, kellele tekitas kehavigastusi. Politseinikud pidasid 39-aastase mehe kinni.

14. juulil teatati, et Lasnamäel Ümera tänaval asuvas kaubandusasutuses toimus konflikt nelja mehe vahel, mille käigus löödi 35-aastast meest pudeliga ja tekitati talle kehavigastusi.


15. juulil teatati, et Põhja-Tallinnas Sõle tänaval asuvas korteris lõi 39-aastane mees oma elukaaslast, 52-aastast naist ja tekitas talle kehavigastusi. Politseinikud pidasid mehe kinni.


15. juulil teatati, et Lasnamäel Võru tänaval toimus konflikt joobes naabrite, 38-aastase mehe ja 34-aastase mehe vahel, kes tekitasid teineteisele kehavigastusi.


15. juulil teatati, et Lasnamäel Valukoja tänaval tõukas mees 21-aastast naist ja tekitas talle valu.


15. juulil teatati, et Lasnamäel Pallasti tänaval toimus konflikt naabrite, 25-aastase mehe ja 41-aastase mehe vahel, kes tekitasid teineteisele kehavigastusi.

Asja rikkumine ja hävitamine
14. juulil teatati, et Kesklinnas Narva maanteel asuvas meelelahutusasutuses on lõhutud inventari. Kahjusumma on täpsustamisel. Kahtlustatavana on üle kuulatud 39-aastane mees.

Röövimine
13. juuli öösel teatati, et Kesklinnas Nunne tänaval röövisid väidetavalt tundmatud mehed 64-aastaselt pingil maganud alkoholijoobes mehelt rahakoti ja sülearvuti. Esialgsel hinnangul on kahju ligikaudu 200 eurot.


Vägivald võimuesindaja vastu
13. juuli öösel lõi 16-aastane naine Kesklinnas Pikal tänaval ametikohustusi täitnud politseiametnikku, 24-aastast meest näkku ja tekitas talle valu. Politseinikud pidasid naise kinni.


Vargus
14. juulil teatati, et Kesklinnas Müürivahe tänaval asuvas söögikohas varastati laua pealt rahakott ja mobiiltelefon, mis kuulusid 19-aastasele mehele. Kahju on 1000 eurot. Kahtlustatavana on üle kuulatud 48-aastane naine.


Harjumaa

Kehalised väärkohtlemised
13. juulil teatati, et Raasiku alevikus Kannikese tänaval asuvas majas lõi 54-aastane naine pudeliga oma elukaaslast, 69-aastast meest ja tekitas talle kehavigastusi. Politseinikud pidasid naise kinni.


13. juulil teatati, et Kehras Tisleri tänaval lõi alkoholijoobes 34-aastane mees oma endist elukaaslast, 29-aastast naist ja tekitas talle kehavigastusi. Politseinikud pidasid mehe kinni.


13. juulil teatati, et Rannamõisa külas Krati teel ründas 47-aastane mees oma elukaaslast, 48-aastast naist ja tekitas talle valu. Politseinikud pidasid mehe kinni.


14. juulil teatati, et Kopli külas Ilumetsa teel asuvas majas lõi 48-aastane mees oma elukaaslast, 40-aastast naist ja tekitas talle kehavigastusi. Politseinikud pidasid mehe kinni.


15. juulil teatati, et Karla külas Atleedi teel lõi tuttav mees 44-aastast meest ja tekitas talle kehavigastusi.


15. juulil teatati, et Kanavere külas lõi alkoholijoobes 19-aastane mees teist 19-aastast meest ja tekitas talle kehavigastusi. Politseinikud pidasid lööja kinni.

15. juulil teatati, et Maardus Kallasmaa tänaval toimus konflikt alkoholijoobes 58-aastase ja 33-aastase mehe vahel, kes tekitasid teineteisele kehavigastusi.

Avaliku korra raske rikkumine

15. juulil teatati, et Maardus Keemikute tänaval asuvas meelelahutusasutuses lõi väidetavalt tundmatu naine 44-aastast naist ja tekitas talle valu.


Juhtumid piiril

13. juulil saabus Moskvast Tallinna lennujaama Ukraina kodanik, kellel puudusid reisi eesmärki ja tingimusi õigustavad dokumendid. Mehele väljastati sisenemiskeeld ja ta viibib lennujaama kinnisel Non-Schengeni alal kuni tagasilennuni.

13. juulil saabus Moskvast Tallinna lennujaama Vene Föderatsiooni kodanik, kellel puudusid reisi eesmärki ja tingimusi õigustavad dokumendid. Mehele väljastati sisenemiskeeld ja ta lendas tagasi Moskvasse.

13. juulil saabus Kiievist Tallinna lennujaama Ukraina kodanik, kellel puudusid reisi eesmärki ja tingimusi õigustavad dokumendid. Mehele väljastati sisenemiskeeld ja ta lendas tagasi Kiievisse.

13. juulil saabusid Kiievist Tallinna lennujaama kaks Ukraina kodanikku, kellel puudusid reisi eesmärki ja tingimusi õigustavad dokumendid. Meestele väljastati sisenemiskeeld ja nad viibivad lennujaama kinnisel Non-Schengeni alal kuni tagasilennuni.

LÕUNA PREFEKTUUR

Põlvamaa

Vargus

14. juulil avastati, et Räpina vallas Meeksi külas Umbjärve äärest on varastatud lukustamata paat Mare 390. Kahju on umbes 700 eurot.

Tartumaa

Tapmine

15. juuli päeval avastati Tartus Kastani tänaval korterist 49-aastase mehe noahaavaga surnukeha. Politsei pidas sündmuskohal kinni 58-aastase mehe, keda on seni kogutud andmetel alust kuriteos kahtlustada. Esialgsetel andmetel tarvitasid mehed kuriteo toimepanemise eel ühiselt alkoholi. Lõuna Ringkonnaprokuratuur taotleb teisipäeval Tartu maakohtult kuriteos kahtlustatava vahistamist. Tapmise motiivi ning teisi üksikasju uurib politsei kriminaalmenetluses.

Avaliku korra raske rikkumine

15. juuli öösel kella 00.30 paiku sai politsei väljakutse Tartus Laulupeo puiesteele. Esialgsetel andmetel oli seal taksojuht, 50-aastane mees, teinud väidetavasti ühe hoiatuslasu isiklikust registreeritud tulirelvast vastu maad. Seda väidetavasti põhjusel, et seni tuvastamata seltskond inimesi püüdis kahjustada tema sõidukit. Politsei sõidukil vigastusi ei tuvastanud, mehelt võeti tulirelv ära ning ta on avaliku korra raskes rikkumises kahtlustatavana üle kuulatud. Kõigil, kes on selle vahejuhtumi tunnistajateks ning oskavad anda infot täpsematest üksikasjadest, palub politsei ühendust võtta uurijaga telefonil 53069480.

Kehaline väärkohtlemine

14. juuli öösel kella 2 paiku sai politsei väljakutse Tartus Kivi tänavale, kus alkoholi tarvitanud 41-aastane naine ei tasunud taksoarvet ning püüdis põgeneda. Taksojuht pidas ta kinni, mispeale naine lõi teda. Löögist omakorda kukkus maha taksojuhi käes olnud telefon, mis sai kahjustada. Politsei alustas kriminaalmenetlust ning toimetas naise esialgu kainenema.

Vargused

14. juulil teatati politseile, et Tartus Kuu tänaval lukustatud trepikojast on varastatud musta värvi valgete kirjadega jalgratas Bottecchia. Kahju on umbes 600 eurot.

15. juuli õhtul avastati, et Kambja vallas Soosilla külas on sisse murtud eramusse ning varastatud jalgratas, kõlarid, teler ja muid esemeid. Esialgne kahju on umbes 1000 eurot.

16. juulil teatati politseile, et Tartus Kalda teel parklas seisnud veoautost MAN on varastatud umbes 200 liitrit kütust. Kahju on umbes 350 eurot.

Sõiduki omavoliline kasutamine

14. juuli varahommikul sai politsei teate, et Tartus Narva maanteel ärandati maja eest sõiduauto BMW. Politsei asus asjaolusid selgitama, kui laekus teinegi teade, et Tartus Rüütli tänavalt on samuti ärandatud auto, sedapuhku Volkswagen Golf. Politsei tabas 25-aastase mehe, keda kahtlustatakse mõlema sõiduki ärandamises. BMW asukoht on kindlaks tehtud, teise sõiduki otsingud veel käivad.

Valgamaa

Kehaline väärkohtlemine

Politseile laekus teade, et 14. juuli öösel ründas Valga vallas Õru alevikus avalikus kohas 40-aastane mees talle tuttavat 16-aastast neiut, kes sai viga.

Viljandimaa

Mõrvakatse

15. juulil kella 3 paiku öösel tungisid 33-, 29- ja 36-aastased mehed Viljandis C.R. Jakobsoni tänaval turu lähistel kallale 47-aastasele mehele, keda nad peksid jalgadega. Peksmise käigus röövisid kahtlustatavad kannatanut. Kannatanul õnnestus peksmise järel joosta lähedal asuvale haljasalale, kuhu kahtlustatavad talle järgnesid ja jätkasid kannatanu peksmist jalgadega. Seejärel valas 33-aastane mees kannatanu riietele süütevedelikku ja 29-aastane mees süütas riided põlema. Kannatanul õnnestus leegid maas rullides kustutada ja kuritegu jäi lõpule viimata. Politsei tabas kaks meest vahetult pärast kuriteo toimepanemist ja üks kahtlustatav tabati täna. Kiirabi toimetas kannatanu sündmuskohalt haiglasse, tema seisund ei ole eluohtlik. Kolmele ründajale esitati kahtlustus mõrvakatses, mis pandi toime julmal või piinaval viisil ning röövimise või omakasu motiivil.

Avaliku korra raske rikkumine

13. juuli öösel kella 4 paiku sai politsei väljakutse Võhma linna Kalevi tänavale, kus mitu seltskonda läksid omavahel kaklema. Esialgsetel andmetel kahjustas üks seltskond mänguväljaku atraktsioone, kui kohalikud seda märkasid ja neid korrale kutsuma läksid. Seltskondade vaheline sõnelus päädis kaklusega, milles sai viga 24-aastane raskes joobes mees. Ta viidi tervisekontrolliks haiglasse, kust lubati peagi koju. Politseile on juhtunus osalenud isikute ring teada ning kõik asjaolud selgitatakse kriminaalmenetluses.

Vargus

15. juuli varahommikul teatati, et Viljandi vallas Puiatu külas murdis keegi sisse eramusse ja püüdis varastada arvutit ja telefoni, kuid valvsate elanike sekkudes see tal ei õnnestunud. Politsei pidas varguses kahtlustatava alkoholijoobes 35-aastase mehe kinni, ta viidi esiti kainenema.

IDA PREFEKTUUR

Lääne-Virumaa

Kehaline väärkohtlemine

13. juulil tungis 43-aastane mees Võsul kallale oma elukaaslasele, 45-aastasele naisele. Politsei pidas mehe kuriteos kahtlustatavana kinni ning toimetas arestimajja. Mees on varasemalt kriminaalkorras karistatud kehalise väärkohtlemise eest ning uue kuriteo pani ta toime katseajal. 15. juulil tunnistas Viru Maakohus mehe kiirmenetluses kokkuleppemenetluse kaudu süüdi kehalises väärkohtlemises ning mõistis talle liitkaristuseks eelmise otsuse järgi ära kandmata karistusega 1 aasta 5 kuud 27 päeva reaalset vangistust.

Ida-Virumaa

Raske tervisekahjustuse tekitamine

15. juulil tekitati Remniku külas kehalisi vigastusi 64-aastasele mehele. Politsei pidas kahtlustatavana kinni 56-aastase mehe.

Kehalised väärkohtlemised

13. juulil lõi 21-aastane mees Narvas Pähklimäe tänaval asuvas meelelahutusasutuses 27-aastast meest.

14. juulil teatas 31-aastane naine politseile, et Narvas Rahu tänaval haaras tundmatu mees tal juustest ja lõi teda vastu kive. Politsei kahtlustab kuriteos 28-aastast meest.

14. juulil tekitas 26-aastane naine Sillamäel J. Gagarini tänaval asuvas korteris füüsilist valu oma emale, 58-aastasele naisele. Politsei pidas noore naise kahtlustatavana kinni.

14. juulil löödi Narva-Jõesuus Pargi tänaval 29-aastast meest.

Ööl vastu 15. juulit tungis alkoholijoobes 60-aastane mees Narvas Põlevkivi tänaval kallale oma abikaasale, 52-aastasele naisele. Politsei pidas mehe kahtlustatavana kinni.

Vargus

14. juulil teatati, et Alutaguse vallas Jaama tänaval varastati paadilt päramootor. Kahju on 1500 eurot.

Omastamine

15. juulil omastati Narvas Kreenholmi tänaval asuvas kaupluses 61-aastase mehe rahakott. Kahju on 208 eurot.

Juhtumid piiril

13. juulil kontrolliti Narva-1 piiripunktis riigist väljuval suunal 1978. aastal sündinud Vene Föderatsiooni kodanikku, mille käigus selgus, et ta on Schengeni riikide territooriumil seadusliku aluseta viibinud üheksa kalendripäeva, neist kaks päeva Eesti Vabariigis. Mehele määrati rahatrahv, talle väljastati sisenemiskeeld ning ta lahkus Vene Föderatsiooni.

14. juulil kontrolliti Narva-1 piiripunktis 1978. aastal ja 1984. aastal sündinud Moldova Vabariigi kodanikke, kellel puudusid asjakohased dokumendid riiki sisenemiseks. Meestele väljastati sisenemiskeelud ja nad suunati tagasi Vene Föderatsiooni.

15. juulil saabus Narva-1 piiripunkti riiki sisenevale suunale 1964. aastal sündinud Ukraina kodanik, kelle ütlused reisi eesmärgi kohta olid ebaselged ja niisamuti puudusid tal asjakohased dokumendid, mis õigustaksid reisi eesmärki ning tingimusi. Mehele väljastati sisenemiskeeld ja ta suunati tagasi Vene Föderatsiooni.

15. juulil saabusid Narva-1 piiripunkti riiki sisenevale suunale 1991. aastal ja 1983. aastal sündinud Moldova Vabariigi kodanikud, kellel puudusid asjakohased dokumendid, mis õigustaksid reisi eesmärki ning tingimusi. Samuti olid meeste ütlused reisi eesmärgi kohta ebaselged. Neile väljastati sisenemiskeelud ja nad suunati tagasi Vene Föderatsiooni.

15. juulil kontrolliti Narva-1 piiripunktis riiki siseneval suunal 1974. aastal sündinud Ukraina kodanikku, kellel puudus kehtiv viisa või elamisluba. Talle väljastati sisenemiskeeld ning mees suunati tagasi Vene Föderatsiooni.

Möödunud nädalavahetusel saadeti Narva-1 piiripunktist tagasi 10 välismaalast (üks Ghana Vabariigi kodanik, seitse Nigeeria Liitvabariigi kodanikku ja kaks Senegali Vabariigi kodanikku), kellel puudusid kehtivad viisad või elamisload riiki sisenemiseks, ent nad omasid FIFA MM 2018 fännipassi. Kõikidele väljastati sisenemiskeelud ja nad suunati tagasi Vene Föderatsiooni.

LÄÄNE PREFEKTUUR

Läänemaa

Kehaline väärkohtlemine

13. juulil sai politsei teate, et Haapsalus löödi eramu juures 58-aastast meest.

15. juulil sai politsei teate, et Lääne-Nigula vallas löödi korteris 52-aastast meest.

Pärnumaa

Avaliku korra raske rikkumine

14. juulil sai politsei teate, et Pärnu linnas lõi 35-aastane mees lõbustusasutuse juures 30-aastast meest.

Kehaline väärkohtlemine

14. juulil sai politsei teate, et Pärnu linnas lõi 36-aastane mees lõbustusasutuse terrassil 29-aastast meest.

15. juulil sai politsei teate, et Pärnu linnas löödi korteris 25-aastast meest.

Alustatud kriminaalmenetluste kohta saab lisainfot vastava ringkonnaprokuratuuri pressiesindajalt.

Allikas: Politsei- ja Piirivalveameti pressiteade


Sisselogimine
Kasutaja
Parool
 - Registreeru
Reklaam
Lingid
KODULEHE TEGEMINE V-DISAIN.EE

TAIMEKAITSE-VAHENDID
OHUSTAVATE VÕÕRLIIKIDE NIMEKIRI
TOALILLED
VIINAMARJAD
PUUVILJATAIMEDE KAHJUSTAJAD
EESTI KARTULISORDID
EESTI TAIMED
EESTI SORDIVARAMU
SOOVITUSSORTIMENT
TURUSTAMISE STANDARDID
      Kui Sa oma aiamuredele mujalt lahendust ei leidnud, küsi foorumist
© Aiandus.ee Kõik õigused kaitstud. Selle portaali ühtki osa ei tohi jäljendada ega kasutada muudes väljaannetes ilma Aiandusinfo Oü haldaja kirjaliku loata.