Aiandus.ee
Aiandus.ee
Avaleht | Teated | Ilm | Kontakt
Päästeamet kehtestab kõikjal Eestis suure tuleohuga aja (2018-07-27 09:08:08)


Alates laupäevast on metsas lahtise tule kasutamine keelatud. Päästeamet ning Politsei- ja Piirivalveamet teevad koostööd ujumis-ja lõkkekohtades patrullimisel.


Eesolev nädalavahetus tõotab tulla suviselt kuum ja kuiv. Alates laupäevast, 28. juulist kehtib kogu Eesti Vabariigi territooriumil kuiva ja kuuma ilma tõttu suure tuleohuga aeg. Suure tuleohuga aeg toob kaasa lisapiirangud eelkõige metsas tegutsemisel. Päästeametile tähendab suure tuleohuga aeg kõrgendatud tähelepanu pööramist inimeste käitumisele looduses ringi liikudes ja toimetades.


"Sel nädalavahetusel jälgivad nii Päästeamet kui ka Politsei- ja Piirivalveamet kõrgendatud tähelepanuga inimeste ohutut käitumist nii veekogu ääres kui ka looduses," ütles Päästeameti peadirektori asetäitja Tauno Suurkivi. Tegemist on esimese taolise ühisaktsiooniga ning Suurkivi sõnul on tänuväärne, et oma põhitöö kõrvalt jätkub politseinikel jõudu pöörata tähelepanu ka päästealasele turvalisusele. Samuti on Politsei- ja Piirivalveameti helikopter kõrgendatud valmiduses reageerimaks koheselt ka väiksematele sündmustele.

Suurkivi kutsus üles ka vabatahtlikke andma tavapärasest veelgi suuremat panust oma kogukonnas turvalisuse hoidmiseks. "Ainult üheskoos tegutsedes muudame Eestimaa turvalisemaks," toonitas Suurkivi.

Suure tuleohuga ajal pea meeles:

· metsas ja maastikul on keelatud suitsetamine, grilliseadme kasutamine, lõkke tegemine ja igasugune lahtise tule kasutamine, sh selleks ettevalmistatud kohtades, st RMK lõkkeplatsidel.

· väldi mootorsõidukiga looduses sõitmist. Auto tuleks parkida mittesüttivale pinnasele ja mitte sõita ATV-ga turbasel pinnal. Auto väljalaskesüsteem võib kuiva looduse süüdata ja ATV-ga turbapinnal sõites võib koguneda turbamulla tolm sõiduki summutile ning selle kuumenedes ja tagasi maapinnale kukkudes võib puhkeda tulekahju.

Ujuma minnes pea meeles:

· ära hüppa tundmatus kohas vette! Enne vette minekut hinda alati kriitiliselt vee temperatuuri, läbipaistvust, sügavust, voolu, lainetust, veekogu kaldaid ja põhja tüüpi;

· ujumise puhul arvesta, et vesi ja alkohol ei sobi kokku. Kutsume üles seltskondi enda seast valima välja inimest, kes hoiaks sõpradel silma peal seda nii ujumise, kui ka alkoholi tarvitamise osas. Hea sõber ei lase purjus sõpra vette!;

· hoia veekogu ääres lastel kindlasti silm peal. Uppuv inimene ei hüüa appi ning seetõttu on eriti tähtis rääkida oma lapsele veega seonduvatest ohtudest ja õpeta, kuidas vees käituda;

· ujuvahendid ja madratsite kasutamine toob kaasa igasuguseid riske. On selleks siis tuule abil vaikselt sügavasse vette triivimine või pisikene auk, mille tõttu ujuvvahend tasapisi tühjeneb. Tulemuseks võib-olla ootamatult ohuolukorda sattunud laps.

Muud ohud:

· ära jäta lapsi ega lemmikloomi autosse;

· võimalusel ära tegele õues intensiivse füüsilise koormusega (raske töö, sportimine jm);

· tee puhkepause, tarbi palju vett, viibi võimalikult palju varjus, kanna peakatet;

· kui näed, et kellelgi on terviserikkele viitavaid tunnuseid, küsi, kas ta vajab abi, helista 112.

Rohkem infot veeohutuse kohta leiab: https://veeohutus.ee/suvi ja tuleohtuse kohta siit: http://kodutuleohutuks.ee/esilehe-kampaaniad/peamised-tulekahju-tekkepohjused/grillimine-lokke-tegemine-kuunlad/


Infot ohutuks grillimiseks ja lõkke tegemiseks saad küsida ka päästeala infotelefonilt 1524.

Riigi Ilmateenistuse tuleohukaart on leitav siit: https://www.ilmateenistus.ee/ilm/prognoosid/tuleohukaart/

https://www.facebook.com/paasteamet/

Allikas: Päästeameti 27.07.2018 pressiteade


Sisselogimine
Kasutaja
Parool
 - Registreeru
Reklaam
Lingid
KODULEHE TEGEMINE V-DISAIN.EE

TAIMEKAITSE-VAHENDID
OHUSTAVATE VÕÕRLIIKIDE NIMEKIRI
TOALILLED
VIINAMARJAD
PUUVILJATAIMEDE KAHJUSTAJAD
EESTI KARTULISORDID
EESTI TAIMED
EESTI SORDIVARAMU
SOOVITUSSORTIMENT
TURUSTAMISE STANDARDID
      Kui Sa oma aiamuredele mujalt lahendust ei leidnud, küsi foorumist
© Aiandus.ee Kõik õigused kaitstud. Selle portaali ühtki osa ei tohi jäljendada ega kasutada muudes väljaannetes ilma Aiandusinfo Oü haldaja kirjaliku loata.