Aiandus.ee
Aiandus.ee
Avaleht | Teated | Ilm | Kontakt
Tartu ootab nädalavahetusel toidu- ja veinifestivalile (2018-08-02 07:52:07)

Reedel algab kolmepäevane Tartu toidu- ja veinifestival, mis üllatab mitmete uuendustega.

Festivali avab kahepäevane veiniala, gurmeeõhtusöök restoranis Polpo ja Emajõe promenaadi vaba lava programm ning lõpetab pühapäeval toimuv Tammelinna kodukohvikute päev. Sel aastal lisandub programmi ka rohkelt uuendusi: veiniala on avatud kahel päeval, restoranides Polpo ja Antonius toimuvad gurmeeõhtusöögid, avatud on Emajõe promenaad koos Vaba lava programmiga ja kaasa lööb ka turuhoone oma esitlusköögiga.

Reedel ja laupäeval kogunevad Ülikooli 3 ja Küüni 5 vahel asuvas sisehoovis toimuval veinifestivalil Eesti suurimad veinide maaletoojad ning veinisõpradel avaneb võimalus degusteerida erinevaid veine üle maailma, osaleda õpitubades ning õhtutundidel nautida bossanova ja jazzirütme Brasiiliast. Maineka žürii toel valitakse välja ka Tartu linna vein. Veinifestivalile sissepääs maksab 5€/10€, mis tagab veinipokaali, käepaela ning veinide degusteerimiseks vajalikud kupongid.

Laupäeval laiub Küüni tänaval ja kesklinna parkides toiduala, mille fookus on Eesti oma toidul ja toorainel, kus toodangut saab nii kohapeal degusteerida, koju kaasa osta kui ka nautida läbi pop-up restoranide kokkade fantaasia. Laupäeva õhtul avaneb kõigil registreerunutel võimalus nautida maitseelamusi viiekäigulisel gurmeeõhtusöögil restoranis Antonius.

Festivalikülastajad saavad kaasa lüüa "Tartu maitse 2018" valimisel. Tiitli nimel võistlevad 8 kodumaist suur- ja väiketootjat, kes on festivalialal märgistatud "Tartu maitse 2018" märgisega. Külastajad saavad konkursil osalevaid tooteid degusteerida kl 12.00-13.30 ja seejärel kl 12-14ni hääletada festivali kodulehel www.maitsevtartu.ee.

Ürituse meeleolukat programmi juhib peakokk Taavi Adamson, muusikalist meelelahutust pakuvad Kruuv, Brassical ja Põhja Konn. Kesklinna pargi lasteala mänguline programm hõlmab nii kokakooli, toidupakendite taaskasutuse töötuba kui ka toredaid ja liikumist täis tegevusi. Sel aastal täiendab festivali juba teist korda ka Kvartali toidutänav "Maitsvaid ampse", mis pakub huvilistele Eesti toorainel baseeruvaid maitseid maailma eri köökide kontekstis.

Festivali viimasel päeval, 5. augustil avavad külastajatele oma uksed eelmisel aastal ülipopulaarseks osutunud Tammelinna kodukohvikud. Kohvikute leidmiseks ning nende vahel mugavamaks navigeerimiseks leiab festivali kodulehelt ka kaardi.

Tartu toidu- ja veinifestival toimub neljandat aastat.

Rohkem infot www.maitsevtartu.ee

Allikas: Tartu uudised


Sisselogimine
Kasutaja
Parool
 - Registreeru
Reklaam
Lingid
KODULEHE TEGEMINE V-DISAIN.EE

TAIMEKAITSE-VAHENDID
OHUSTAVATE VÕÕRLIIKIDE NIMEKIRI
TOALILLED
VIINAMARJAD
PUUVILJATAIMEDE KAHJUSTAJAD
EESTI KARTULISORDID
EESTI TAIMED
EESTI SORDIVARAMU
SOOVITUSSORTIMENT
TURUSTAMISE STANDARDID
      Kui Sa oma aiamuredele mujalt lahendust ei leidnud, küsi foorumist
© Aiandus.ee Kõik õigused kaitstud. Selle portaali ühtki osa ei tohi jäljendada ega kasutada muudes väljaannetes ilma Aiandusinfo Oü haldaja kirjaliku loata.