Aiandus.ee
Aiandus.ee
Avaleht | Teated | Ilm | Kontakt
Politsei- ja Piirivalveameti nädalavahetuse sündmused (2018-09-11 08:53:50)


Möödunud nädalavahetusel registreeriti Politsei- ja Piirivalveametis 141 avaldust ja teadet kuritegudest. Nende hulgas oli üheksa avaliku korra rasket rikkumist ja 31 varavastast kuritegu, sealhulgas üks röövimine ja 27 vargust (neli eluruumidest ja kaks sõidukitest) ning üks sõidukivargus ja omavoliline kasutamine. Registreeriti 18 inimvigastustega liiklusõnnetust, milles hukkus üks ja sai vigastada 21 inimest. Tabati 41 alkoholijoobes ja kaks narkojoobes sõidukijuhti. Registreeriti 488 väärtegu.

Piirilt väljastati 17 sisenemiskeeldu, registreeriti neli piirirežiimi ja dokumendikohustuse rikkumist ning üks Schengeni viisaeeskirja rikkumine.

PÕHJA PREFEKTUUR

Põhja prefektuuri nädalavahetuse info

Tallinn

Kehalised väärkohtlemised
7. septembril teatati, et 42-aastane mees lõi Lasnamäel Suur-Sõjamäe tänaval 54-aastast meest ja tekitas talle kehavigastusi. Politseinikud pidasid 42-aastase mehe kinni.


7. septembril teatati, et alkoholijoobes 25-aastane mees lõi Põhja-Tallinnas Rukki tänaval oma elukaaslast, 27-aastast naist ja tekitas talle kehavigastusi. Politseinikud pidasid mehe kinni.


7. septembril teatati, et alkoholijoobes 33-aastane mees tõukas oma samuti alkoholijoobes elukaaslast, 45-aastast naist ja tekitas talle kehavigastusi. Politseinikud pidasid mehe kinni.

7. septembri öösel teatati, et Kesklinnas Pärnu maanteel toimub konflikt mitmeliikmelise seltskonna vahel. Politseinikud pidasid kehavigastuste tekitamises kahtlustatavana kinni 19-aastase ja 20-aastase mehe.


8. septembri öösel teatati, et 23-aastane mees lõi Põhja-Tallinnas Ristiku tänaval 47-aastast meest ja tekitas talle kehavigastusi. Politseinikud pidasid 23-aastase mehe kinni.

8. septembri öösel teatati, et väidetavalt tundmatu mees lõi Põhja-Tallinnas Toompuiesteel 23-aastast ja 24-aastast meest ja tekitas neile kehavigastusi.

8. septembri öösel teatati, et alkoholijoobes 30-aastane naine lõi Kesklinnas Vabaduse väljakul 33-aastast meest ja tekitas talle kehavigastusi. Politseinikud pidasid naise kinni.

8. septembril teatati, et väidetavalt tundmatu mees lõi Kesklinnas Pärnu maanteel 23-aastast meest ja tekitas talle kehavigastusi.


8. septembril teatati, et 40-aastane mees lõi Pirital Vahtriku teel oma endise elukaaslase alluvat, 32-aastast meest ja tekitas talle kehavigastusi.

8. septembril teatati, et alkoholijoobes 45-aastane mees lõi Põhja-Tallinnas Kolde puiesteel asuvas korteris oma elukaaslast, 49-aastast naist ja tekitas talle kehavigastusi. Politseinikud pidasid mehe kinni.


9. septembril teatati, et väidetavalt tundmatu mees lõi Lasnamäel Vikerlase tänaval 37-aastast meest ja tekitas talle kehavigastusi.


9. septembril teatati, et 45-aastane mees lõi Haaberstis Ehitajate teel oma abikaasat, 34-aastast naist.

9. septembril teatati, et väidetavalt tundmatu mees lõi Mahtra tänaval 32-aastast meest ja tekitas talle kehavigastusi.

Röövimine
8. septembri öösel teatati, et väidetavalt tundmatud mehed röövisid Lasnamäel Narva maanteel alkoholijoobes 45-aastaselt mehelt koti.

Ähvardamine
7. septembril teatati, et 60-aastane mees ähvardas Lasnamäel Peterburi teel relvataolise esemega 52-aastast meest. Politseinikud pidasid 60-aastase mehe kinni.

Juhtumid piiril
7. septembril saabusid Kiievist Tallinna lennujaama Ukraina kodanik ja Egiptuse Araabia Vabariigi kodanik, kellel puudusid reisi eesmärki ja tingimusi õigustavad dokumendid. Mõlemale mehele väljastati sisenemiskeeld ja nad lendasid tagasi Kiievisse.

8. septembril saabusid saabusid Kiievist Tallinna lennujaama neli Ukraina kodanikku, kellel puudusid reisi eesmärki ja tingimusi õigustavad dokumendid. Kõigile meestele väljastati sisenemiskeeld. Politseinikud toimetasid ühe mehe kainenema ja ta lendas hiljem koos teiste meestega tagasi Kiievisse.


LÕUNA PREFEKTUUR

Jõgevamaa

Avaliku korra raske rikkumine

8. septembri varahommikul kella 5.15 paiku sai politsei väljakutse Mustvees Tartu tänaval asuvasse baari, kus oli tekkinud konflikt alkoholi pruukinud seltskondade vahel. Tüli päädis kähmlusega ning väidetavasti loobiti baari ees üksteise pihta ka kive. Kergemaid vigastusi said baaris olnud naine ja mees, kellele kiirabi andis esmaabi ja nad lubati kodusele ravile. Esialgetel andmetel võttis rüseluse käigus üks seltskonnas olnud meestest välja relvataolise eseme, mis osutus stardipüstoliks. Seda nähes inimesed ehmusid ning helistasid hädaabinumbrile. Politsei saabudes oli osa seltskonnast baari juurest lahkunud. Politsei asus püstoliga vehkinud meest otsima ning tunnistajate kirjeldusele vastav sõiduk, kus otsitav mees ühes oma tuttavaga sõitis, peatati Mustvee lähistel. 39-aastane mees peeti avaliku korra raskes rikkumises kahtlustatavana kinni ning esialgu viidi ta arestimaja kainestuskambrisse.

Põlvamaa

Kehaline väärkohtlemine

9. septembril puhkes Kanepi vallas Puugi külas tuttavate vahel sõnavahetus, mille käigus said viga kaks 37-aastast naist. Politsei pidas naiste vastu käe tõstnud 37-aastase mehe kinni ning viis ta arestimajja.

Tartumaa

Vargused

8. septembril varastati Peipsiääre vallas Alatskivi alevikus eramu lukustatud kõrvalhoonest Yamaha ATV, akutrell ja keevitusaparaat. Kahju on 6700 eurot.

8. septembril teatati politseile, et möödunud kolme nädala kestel on Tartus Anne tänava garaažist varastatud kaks jooksu rehve velgedel ja tööriistu. Kahju on selgitamisel.

Politseile laekus teade, et ööl vastu 2. septembrit varastati Tartus Võru tänava toidukaupluse ees olevast rattaparklast sinna lukustatud Scott jalgratas. Kahju on 750 eurot.

Valgamaa

Vargus

9. septembril pidas turvatöötaja Otepääl Valga maantee kaupluses kinni mehe, kes varastas kauplusest 17-eurose rummipudeli. Politsei pidas 58-aastase süsteemselt vargusi toime pannud mehe kuriteos kahtlustatavana kinni ning toimetas asjaolude selgitamiseks jaoskonda. Avamata rummipudel tagastati kauplusele.

Omavoliline sissetung

7. septembril avastati, et Otepää vallas Päidla külas on sisse murtud eramusse, kust varastati kaks telerit ja muusikakeskus. Kahju on selgitamisel.

Viljandimaa

Ähvardamine

8. septembri õhtul ähvardas alkoholijoobes 42-aastane mees Põhja-Sakala vallas Soomvere külas vägivallaga oma endist elukaaslast. Lisaks süütas joobes mees taluõuel asuva sauna, mis pererahval veega ära kustutada õnnestus. Inimesed vahejuhtumis viga ei saanud. Politsei pidas mehe kinni ning viis ta üksikasjade selgitamiseks jaoskonda.

Juhtumid piiril

8. septembri õhtul kella 17.30 ajal helistas Mustvee kordonisse Peipsi järvel mootoririkke tõttu hätta sattunud aluse kapten, kes oli järvel seilates kivi otsa sõitnud ning kelle paadimootor seetõttu töötamast lakkas. Teatele reageerinud piirivalve kaatripatrull pukseeris abivajajad Mustvee sadamasse.

9. septembril kella 10 paiku avastas piirivalve radarivaatleja, et Peipsi järvel on mootorpaat piirirežiimi alas. Paadijuht peeti kinni ning toodi ühes kaassõitjaga asjaolude selgitamiseks kordonisse.

9. septembril kella 13 ajal tõkestati Koidula piiripunktis riiki sisenemine Venemaa numbrimärgiga Scania veokil, millel puudus rahvusvaheline liikluskindlustusleping. Juhile pakuti piiril küll võimalust kohapeal haagisega raskeveokile sõidu jätkamiseks sõlmida kehtiv liikluskindlustusleping, ent juht keeldus sellest ning ta suunati tagasi Venemaa Föderatsiooni.

10. septembri öösel kontrollisid piirivalvurid Luhamaa piiripunkti saabunud Venemaa numbrimärgiga sõidukit Lexus, kust avastasid vedrujõul avaneva noa, mis on Eestis tsiviilkäibes keelatud. Juht koos keelatud esemega anti menetlustoiminguteks üle tolliametnikele

IDA PREFEKTUUR

Lääne-Virumaa

Kehaline väärkohtlemine

8. septembril lõi 42-aastane mees Rakveres Pikk tänaval asuvas korteris oma elukaaslast, 29-aastast naist.

Vargus

Ajavahemikul 2013. aasta suvest kuni 8. septembrini on Tudu alevikus sisse murtud talumajja, kust varastati antiikmööblit, laelühter, kaks maali ja lauanõud. Vargusega tekitatud kahju on 1800 eurot.

Ida-Virumaa

Vägivald võimuesindaja vastu

7. septembril said politseinikud väljakutse Jõhvis Narva maanteele, milles teatati kolmest väidetavalt joobes agressiivsest mehest. Sündmusele reageerinud politseinikud vestlesid kirjeldustele vastavate meestega ning teostasid turvakontrolli. Kontrolli käigus üks seltskonnaliige ägestus ning lõi kinnipidamise käigus korduvalt 33-aastast politseiametnikku ja ühe korra 50-aastast ametnikku. Lööja, 36-aastane mees, peeti kuriteos kahtlustatavana kinni ja toimetati arestimajja. Ametnikud arstiabi ei vajanud ja nad jätkasid teenistust.

Avaliku korra rasked rikkumised

8. septembril teatati politseile kaklusest Narvas Äkkeküla teel. Kakluse käigus said viga neli naist ja viis meest, kellest üks jäeti haiglaravile. Võimalikud vägivallatsejad on politseile teada ja täpsemad asjaolud selgitatakse välja kriminaalmenetluse käigus.

9. septembril teatati politseile, et Narvas Võidu prospektil sooritas üks mees kaks lasku õhku. Sündmusele reageerinud politseinikud tuvastasid, et lasud sooritati omavalmistatud revolvrist. Kohapeal pidasid politseinikud kinni 50-aastase ja 37-aastase mehe, kes toimetati arestimajja.

Kehalised väärkohtlemised

7. septembril tungis 44-aastane mees Narvas Kangelaste prospektil asuvas korteris kallale oma elukaaslasele. Politsei pidas mehe kuriteos kahtlustatavana kinni.

7. septembril tungis 54-aastane mees Kohtla-Järvel Uus tänaval asuvas korteris kallale oma abikaasale, 53-aastasele naisele.

9. septembril lõi 32-aastane mees Narvas P. Kerese tänaval 32-aastast meest. Politsei pidas lööja kuriteos kahtlustatavana kinni.

9. septembril tungisid seni tuvastamata isikud Sillamäel Viru puiesteel kallale 40-aastasele mehele ja 39-aastasele naisele.

Juhtumid piiril

7. septembril saabus Narva-1 piiripunkti riigist väljuvale suunale 1935. aastal sündinud Vene Föderatsiooni kodanik. Kontrollimisel selgus, et ta on Schengeni riikide territooriumil seadusliku aluseta viibinud 19 kalendripäeva, neist kõik päevad Eesti Vabariigis. Naisele koostati ettekirjutus Eesti Vabariigist lahkumiseks ja ta lahkus Vene Föderatsiooni.

9. septembril saabus Narva-1 piiripunkti riiki sisenevale suunale 1965. aastal sündinud Armeenia Vabariigi kodanik, kellel puudus riiki sisenemiseks nõutav kehtiv viisa või elamisluba. Naisele väljastati sisenemiskeeld ja ta suunati tagasi Vene Föderatsiooni.

9. septembril kontrolliti Narva-1 piiripunktis riiki siseneval suunal 1976. aastal sündinud Ukraina kodanikku, mille käigus selgus, et tal puuduvad rahalised vahendid ja asjakohased dokumendid riiki sisenemiseks. Samuti olid tema ütlused reisi eesmärgi kohta ebaselged. Mehele väljastati sisenemiskeeld ja ta suunati tagasi Vene Föderatsiooni.

LÄÄNE PREFEKTUUR

Pärnumaa

Vargus

7. septembril sai politsei teate, et Papsaare külas Mesiheina teel on luku lõhkumise teel sisse tungitud ehitussoojakusse ja varastatud sealt tööriistu. Vargusega tekitatud varaline kahju on 2000 eurot.

Avaliku korra rasked rikkumised

8. septembril sai politsei teate, et Pärnus Mai tänaval lõi 30-aastane mees rusikaga 29-aastast naist, põhjustades talle valu.

8. septembril sai politsei teate, et Lavassaare alevikus Mehaanika tänaval lõi 31-aastane mees 41-aastast meest, kes sai viga.

Kehalised väärkohtlemised

9. septembril sai politsei teate, et Pärnus Ülase tänaval lõi 68-aastane mees rusikaga oma 52-aastast elukaaslast, põhjustades naisele valu.

9. septembril sai politsei teate, et Pärnus Suur-Veski tänaval lõi ja tõukas 38-aastane mees oma 54-aastast abikaasat, kes sai viga.

Raplamaa

Kehaline väärkohtlemine

8. septembril sai politsei teate, et Raplas Tallinna maanteel viskas 40-aastane mees oma 32-aastasele elukaaslasele plastikpurgiga vastu pead, põhjustades naisele valu.

Alustatud kriminaalmenetluste kohta saab vajadusel lisainfot vastava piirkonna prokuratuuri pressinõunikult.

Allikas: Politsei- ja Piirivalveameti pressiteade


Sisselogimine
Kasutaja
Parool
 - Registreeru
Reklaam
Lingid
KODULEHE TEGEMINE V-DISAIN.EE

TAIMEKAITSE-VAHENDID
OHUSTAVATE VÕÕRLIIKIDE NIMEKIRI
TOALILLED
VIINAMARJAD
PUUVILJATAIMEDE KAHJUSTAJAD
EESTI KARTULISORDID
EESTI TAIMED
EESTI SORDIVARAMU
SOOVITUSSORTIMENT
TURUSTAMISE STANDARDID
      Kui Sa oma aiamuredele mujalt lahendust ei leidnud, küsi foorumist
© Aiandus.ee Kõik õigused kaitstud. Selle portaali ühtki osa ei tohi jäljendada ega kasutada muudes väljaannetes ilma Aiandusinfo Oü haldaja kirjaliku loata.