Aiandus.ee
Aiandus.ee
Avaleht | Teated | Ilm | Kontakt
Paldiskis toimub suur rahvusvaheline merepäästeõppus ChemSAR LIVEX (2018-09-12 08:28:08)


Homme toimub Paldiski Lõunasadamas Läänemere suuremahuline rahvusvaheline merepäästeõppus ChemSAR LIVEX.

Õppuse stsenaariumi kohaselt lekib ohtlik kaup Kapellskäri suunduva Tallinki laeva Regal Stari pardal ning lisaks tekkinud keemiareostusele põgeneb osa laeval viibinud paanikas reisijatest päästeparvedesse. Seejärel läheb käima ulatuslik päästeoperatsioon, kus lisaks päästemeeskondadele merel aktiveeritakse Eesti poolt täiemahuline kaldategevus. "Sellise keerulise õnnetuse korral, kus elude päästmist segab ohtlik aine, on väga tähtis ohutuse tagamine nii laevas viibijatele kui ka nende päästjatele. Õnneks ei ole Eesti vetes tõsiseid keemiareostusega seotud õnnetusi juhtunud, ent kuna iga päev veetakse Läänemerel ohtlikke kaupu, on oluline erinevate koostööpartneritega kõige raskemad olukorrad läbi mängida ning nendeks valmis olla," lausus Politsei- ja Piirivalveameti laevastiku juht Kaupo Läänerand.

"Reisijate, meeskondade, kaupade ja laevade ohutus ja turvalisus on Tallinki jaoks prioriteet number üks. Ettevõttesiseseid õppusi viime me oma laevadel läbi iga nädal - see on loomulik osa meie igapäevatööst. Kuid sellised õppused, mis toovad kokku erinevad ametkonnad Eestist ja ka meie lähiriikidest, on meie jaoks väärtuslikud, kuna aitavad meil omavahelist koostööd, keeruliste ja eriolukordade lahendamist, meie ohutusprotsesse ja tehnikat testida ning vajadusel neid edasi arendada ja täiendada," lausus Tallinki laevaoperatsioonide juht kapten Tarvi-Carlos Tuulik.

Õppusel osalevad Paldiski Lõunasadam, Tallinna sadam, kiirabi ja päästeamet, Eesti, Soome ja Rootsi merevalvekeskused, Politsei- ja Piirivalveameti lipulaev Kindral Kurvits, Soome piirivalve lipulaev Turva, Rootsi keemiavõimekusega patrull-laev ning Tallinki laev Regal Star. Samuti osalevad PPA päästekopter, Soome keemiareostuse meeskond ja mereintsidentidele reageerimise meeskonnad (MIRG).

Euroopa Komisjon toetas Interreg Baltic Sea Regional programmi projekti "ChemSAR - Operational Plan for Maritime Search and Rescue Inhazardous and noxious Substances (HNS) Incidents 2016- 2019".

Allikas: Politsei- ja Piirivalveameti pressiteade


Sisselogimine
Kasutaja
Parool
 - Registreeru
Reklaam
Lingid
KODULEHE TEGEMINE V-DISAIN.EE

TAIMEKAITSE-VAHENDID
OHUSTAVATE VÕÕRLIIKIDE NIMEKIRI
TOALILLED
VIINAMARJAD
PUUVILJATAIMEDE KAHJUSTAJAD
EESTI KARTULISORDID
EESTI TAIMED
EESTI SORDIVARAMU
SOOVITUSSORTIMENT
TURUSTAMISE STANDARDID
      Kui Sa oma aiamuredele mujalt lahendust ei leidnud, küsi foorumist
© Aiandus.ee Kõik õigused kaitstud. Selle portaali ühtki osa ei tohi jäljendada ega kasutada muudes väljaannetes ilma Aiandusinfo Oü haldaja kirjaliku loata.