Aiandus.ee
Aiandus.ee
Avaleht | Teated | Ilm | Kontakt
Keskkonnaministeeriumi 38. nädala eelinfo (2018-09-17 08:49:05)

Esmaspäev, 17. september

Esmaspäevast reedeni on Tallinnas kalanduse suursündmus - NAFO aastakoosolek, mille avab esmaspäeval (kell 9.30) keskkonnaminister Siim Kiisler. NAFO on vanim kalandusorganisatsioon, mis reguleerib peamiselt avamere kalapüüki Loode-Atlandil. Organisatsioonis on 12 osapoolt (Kanada, USA, Kuuba, Fääri saared ja Gröönimaa, EL, St Pierre ja Miquelon, Island, Norra, Venemaa, Ukraina, Jaapan ja Lõuna-Korea. Riike on aga rohkem, sest EL-i käsitletakse kui üht osapoolt. Arutatakse NAFO piirkonna kvoodiküsimusi, samuti ka järelevalve tugevdamist ja muid kalaküsimusi.

Esmaspäeval ja teisipäeval, 17. ja 18. septembril toimub Kultuurikatlas ringmajanduse konverents, mis on teejuhiks meie ettevõtetele, et leida uusi võimalusi oma tootmise tänapäevastamiseks. Konverentsi avab keskkonnaminister Siim Kiisler.

Keskkonnaministeeriumi korraldatav Ringmajanduse konverents selgitab alustuseks ringmajanduse põhimõtteid ning annab konkreetseid juhiseid, kuidas riigi toel selles suunas liikuda. Konverentsilised saavad teada, kuidas erinevad ringmajanduse meetodid viivad tootmise uuele tasemele, muuta tooted kauakestvaks ja kuluefektiivseks ning läbi selle kõige lisaks saavutada konkurentsieelis. Ühtlasi viiakse kahe päeva jooksul kokku erinevad osapooled -ettevõtjad, eksperdid, rahastajad. Kohapealsete nõustamiskeskuste ja ümarlaudade abil on võimalik saada üks-ühele personaalset nõu. Samuti on võimalik kaasa rääkida ja arvamust avaldada eri teemade kitsaskohtade ja lahenduste üle laiemalt.

Esmaspäev, 17. september on Keskkonnainvesteeringute Keskuses keskkonnaprogrammi taotlusvooru tähtaeg. Toetust saab taotleda kaheksas valdkonnas kindlatele tegevustele atmosfääriõhu kaitse, kalanduse, keskkonnateadlikkuse, looduskaitse, merekeskkonna, metsanduse, ringmajanduse ja veemajanduse valdkonnas. Kogu taotlusvooru eelarve on 10 800 000 eurot.


Teisipäev, 18. september

Teisipäev, 18. september toimub korraline KIKi nõukogu koosolek.

Neljapäev, 20. september

Loodusmuuseumis toimub seeneloeng. Eesti Loodusmuuseumi sügisese seenenäituse raames toimub 20. septembril kell 18 loeng, kus tänavust väljapanekut tutvustab näituse kuraator Marja-Liisa Kämärä.

Reede, 21. september

Reedel, 21. septembril kell 18 peab Loodusmuuseumis venekeelse seeneloengu bioloog Jekaterina Pesotski. www.loodusmuuseum.ee

Laupäev, 22. september

Laupäeval, algusega kell 12.00 toimub Tilleorus sügisene matkapäev, kus retkejuhtide kaasabil tutvutakse Tilleoru matkarajaga ning saab osaleda Eesti Maanteemuuseumi poolt pakutavates tegevustes. Selga-jalga panna matkaks ja õuetegevusteks sobivad riided ja jalanõud. Ürituse lõpus pakutakse eelregistreerunutele väikest kehakinnitust.

Matkapäevale on võimalik registreeruda 20. septembrini telefonil 676 7122, e-posti aadressil info.kiidjarve@rmk.ee või RMK kodulehelhttp://loodusegakoos.ee/sundmuste-kalender/sundmus#1298

Pühapäev, 23. september

Pühapäeval, algusega kell 11.00 toimub RMK Kauksi külastuskeskuses seeneperepäev. Päeva jooksul toimuvad seeneretked metsa, erinevad käelised tegevused ning õpitoad, seente mikromaailma uurimine ja määramine, degusteerimised ja avatud on näitus "Seente eluviis ja kasvukohad". Müügil on kohalike tegijate seenepirukad. Huvilisi toovad kohale bussid Narvast, Sillamäelt, Kohtla-Järvelt ja Jõhvist. Bussidele on vajalik eelnev registreerimine RMK kodulehe kaudu http://loodusegakoos.ee/sundmuste-kalender/sundmus#1292.

Ajavahemikul 10.00-18.00 toimub RMK Pähni külastuskeskuses ja selle ümbruses Seiklushundi sügisene rogain. Orienteerumis- ja seiklusspordi sündmusele oodatakse osalema kogu perega. EV100 puhul pööratakse rogini rajal eritähelepanu pärandkultuuri objektidele.



Allikas: Keskkonnaministeeriumi eelinfo


Sisselogimine
Kasutaja
Parool
 - Registreeru
Reklaam
Lingid
KODULEHE TEGEMINE V-DISAIN.EE

TAIMEKAITSE-VAHENDID
OHUSTAVATE VÕÕRLIIKIDE NIMEKIRI
TOALILLED
VIINAMARJAD
PUUVILJATAIMEDE KAHJUSTAJAD
EESTI KARTULISORDID
EESTI TAIMED
EESTI SORDIVARAMU
SOOVITUSSORTIMENT
TURUSTAMISE STANDARDID
      Kui Sa oma aiamuredele mujalt lahendust ei leidnud, küsi foorumist
© Aiandus.ee Kõik õigused kaitstud. Selle portaali ühtki osa ei tohi jäljendada ega kasutada muudes väljaannetes ilma Aiandusinfo Oü haldaja kirjaliku loata.