Aiandus.ee
Aiandus.ee
Avaleht | Teated | Ilm | Kontakt
Oktoobris hukkus tulekahjudes 6 inimest (2018-11-07 08:06:25)

Selle aasta oktoobris hukkus tulekahjudes kuus inimest, mis teeb oktoobrist käesoleva aasta kõige ohvriterohkeima kuu.

Oktoobrikuiste hukkunutega tulekahjude tekkepõhjused on üsna klassikalised - hooletu suitsetamine, rikkis elektripaigaldised, küünalde põletamine. Samuti puudus pooltel juhtudel kodus suitsuandur.

Viis inimest hukkusid eluhoonetes toimunud tulekahjudes ning üks garaažis toimunud tulekahjus. Hooletust suitsetamisest sai tulekahju alguse kahel juhul - ühel juhul suitsetati magamisasemel ning teisel juhul süütas isik kogemata kardinad ning enda jope. Elektripaigaldise rikkest sai tulekahju alguse ühel juhul, seejuures on alust arvata, et isik tarbis elektrit ebaseaduslikult. Ühel juhul sai tulekahju alguse küünlast.

Oktoobris hukkunute keskmine vanus oli 69, vanim hukkunu oli 92-aastane. Hukkunutest pooled olid eakad ehk vanemad kui 65 aastat. Esialgsetel andmetel oli tulekahju hetkel alkoholijoobes 2 hukkunut.

Hoonetulekahjusid oli oktoobris kokku 79, nendest eluhoonetulekahjusid oli 41 ja mitteeluhoone tulekahjusid 38. Päästeamet ja vabatahtlikud päästjad käisid oktoobris nõustamas 3519 kodus.

Perioodil jaanuarist oktoobri lõpuni on tulekahjudest päästetud 62 inimest ning vigastada on saanud 76 inimest, tulekahjudes on hukkunud 32 inimest.

Veeõnnetustes hukkus oktoobris neli inimest. Oktoobris hukkunute puhul oli kahel juhul tegemist vette kukkumisega ning teiste juhtumite puhul on uppumiste põhjus uurimisel. Aasta esimese kümne kuuga hukkus veeõnnetustes 38 inimest, kahjuks on tänavu uppunud ka kaks last.


Päästeamet tuletab meelde, et:

· tulekahju varajaseks avastamiseks on kasu üksnes töökorras suitsuandurist. Paigalda see magamistoa lähedale koridori või esiku lakke ja ära unusta seda kord kuus kontrollida

· õnnetuste vältimiseks tuleb küünlaid põletades alati ohutust järgida. Kõige tähtsam on see, et küünalt ega muud lahtise tule allikat ei tohi jätta põlema järelevalveta. Enne küünla süütamist tuleb see asetada kindlalt mittesüttivale alusele, eemale kardinatest ja teistest kergestisüttivatest esemetest nagu pehmemööbel, riidest katted, plastmassist kodutehnika, riiulid ja muu taoline

· vooluvõrk ei tohi olla üle koormatud ning elektripaigaldised ning kasutatavad elektriseadmed peavad olema korras. Elektriseadmete parandamiseks pöördu spetsialisti poole.

· veekogu ääres viibides tuleb olla tähelepanelik ning mitte kaotada ohutaju



Allikas: Päästeameti pressiteade


Sisselogimine
Kasutaja
Parool
 - Registreeru
Reklaam
Lingid
KODULEHE TEGEMINE V-DISAIN.EE

TAIMEKAITSE-VAHENDID
OHUSTAVATE VÕÕRLIIKIDE NIMEKIRI
TOALILLED
VIINAMARJAD
PUUVILJATAIMEDE KAHJUSTAJAD
EESTI KARTULISORDID
EESTI TAIMED
EESTI SORDIVARAMU
SOOVITUSSORTIMENT
TURUSTAMISE STANDARDID
      Kui Sa oma aiamuredele mujalt lahendust ei leidnud, küsi foorumist
© Aiandus.ee Kõik õigused kaitstud. Selle portaali ühtki osa ei tohi jäljendada ega kasutada muudes väljaannetes ilma Aiandusinfo Oü haldaja kirjaliku loata.