Aiandus.ee
Aiandus.ee
Avaleht | Teated | Ilm | Kontakt
Põllumajanduskoda kinnitas seisukohad eelseisvaks Riigikogu valimiseks (2018-11-14 09:03:42)

Eesti Põllumajandus-Kaubanduskoja nõukogu kinnitas Harjumaal Kaunissaares toimunud istungil koja seisukohad ja ootused eelseisvateks Riigikogu valimisteks. Põllumajanduskoja esindajad on viimaste kuude jooksul kohtunud ka suuremate erakondade esindajatega, et anda oma panus valimisprogrammide ettevalmistamisse. Loodame valimiste eel võimalikult sisukat arutelu biomajanduse, sh põllumajanduse, toidutootmise, metsanduse ja maaelu küsimustes.

"Eesti põllumeeste ja toidutööstuste peamiseks ülesandeks on oma rahva kindlustamine kodumaiste toiduainetega, kuid meie põllumajandusmaa ja metsa kasutamine annab riigile võimaluse biomajanduse arendamiseks ning seeläbi majanduskasvu soodustamiseks," rõhutas põllumajanduskoja nõukogu esimees Olav Kreen. "Seda tuleb teha kooskõlas loodusega ja arvestades ühiskonda kui tervikut."

Kreeni sõnul vajab nii maaelu kui biomajanduse valdkondade arendamine pikaajalist visiooni, terviklikku ja strateegilist lähenemist ning stabiilseid poliitilisi raamtingimusi, mis annab võimaluse ekspordi arendamiseks ja töökohtade kindlustamiseks maapiirkondades. Üheks märksõnaks on kaasaegne ja tõhus põllumajanduspoliitika, mis peab tagama Eesti ettevõtjatele ausad konkurentsitingimused Euroopa Liidu ühisturul. Põllumeestele kindlustunde andmiseks ja pikaajaliste investeeringute soodustamiseks on oluline tervikliku kriisi- ja riskijuhtimispoliitika väljatöötamine.

Toidutootmise valdkonnas peab koja arvates eesmärgiks olema Eesti isevarustatuse taseme tõstmine või taastamine kõikides põllumajanduse valdkondades, põllumajandussaaduste töötlemisel lisandväärtuse suurendamine ja ulatuslikum ekspordi arendamine nendes sektorites, kus Eestil on olemas konkurentsieelis ja vajalikud kasutamata ressursid.

Säästliku metsamajanduse eelduseks on põllumajanduskoja hinnangul majandus- ja keskkonnakaitseliste huvide tasakaalustamine, metsade vanuselise struktuuri ühtlustamine, erametsaomanike julgustamine oma metsa eest hoolt kandma, metsakasvatustööde toetamine, metsaühistute tugevdamine ning kodumaise puidu väärindamise ja kõrgema lisandväärtusega toodete ekspordi soodustamine.

Põllumajanduskoda kutsub erakondi ühtlasi üles läbi erinevate poliitikavaldkondade senisest enam panustama maaelu arengusse. Nii põllumajandus- ja toidutootmisettevõtete kui maapiirkondade inimeste tegevuseks on vajalik korras ja hästi väljaarendatud taristu.

Eesti Põllumajandus-Kaubanduskoda (EPKK) on loodud 1996. aastal. EPKK on Eesti suurimaid maamajandusorganisatsioone. Koja liikmeteks on organisatsioonid ja ettevõtted biomajanduse erinevatest tegevusvaldkondadest, sh paljud erialaliidud ja ühistud Eesti põllumajanduse, toidutootmise ja metsanduse peamistest tegevusharudest.

EPKK seisukohad Riigikogu valimisteks leiab kodulehelt http://epkk.ee/uudised2/pollumajanduskoda-kinnitas-seisukohad-eelseisvaks-riigikogu-valimiseks/



Allikas: Eesti Põllumajandus-Kaubanduskoja pressiteade


Sisselogimine
Kasutaja
Parool
 - Registreeru
Reklaam
Lingid
KODULEHE TEGEMINE V-DISAIN.EE

TAIMEKAITSE-VAHENDID
OHUSTAVATE VÕÕRLIIKIDE NIMEKIRI
TOALILLED
VIINAMARJAD
PUUVILJATAIMEDE KAHJUSTAJAD
EESTI KARTULISORDID
EESTI TAIMED
EESTI SORDIVARAMU
SOOVITUSSORTIMENT
TURUSTAMISE STANDARDID
      Kui Sa oma aiamuredele mujalt lahendust ei leidnud, küsi foorumist
© Aiandus.ee Kõik õigused kaitstud. Selle portaali ühtki osa ei tohi jäljendada ega kasutada muudes väljaannetes ilma Aiandusinfo Oü haldaja kirjaliku loata.