Aiandus.ee
Aiandus.ee
Avaleht | Teated | Ilm | Kontakt
Polaarhundid ja Arktika kummitused. Eesti rahvusloomale ja PÖFFi sümbolile pühendatud loodusõhtu (2018-11-22 08:44:13)


Loodusõhtu Rahvusraamatukogus
Esmaspäeval, 26. novembril 2018 kell 18

Pühendame Pimedate Ööde Filmifestivalile loodusfilmide õhtu, kus kangelaseks on meie rahvuslooma lähisugulane polaarhunt.

Vaatame sel puhul kahte Matsalu Loodusfilmide Festivali tänavust filmi.

Polaarhundid - Arktika kummitused. Režissöör Oliver Goetzl(Saksamaa). Festivali I preemia kategoorias "Loodus".

Kanada põhjaservas on Ellesmere'i saar, kus armutud arktilised tuuled tuiskavad läbi tundra ja temperatuur langeb kaugele alla nulli. Sealses lumes ja jääs möödub meie planeedi ühe kõige karmima kiskja - polaarhundi elu. Kuid kui lumi kevadel sulab, muutuvad need rändjahimehed paikseteks lapsevanemateks. See on varem filmimata kaadritega dramaatiline ja liigutav lugu polaarhundipere tõusudest ja mõõnadest ning võitlusest ellujäämise eest maakera ühes viimases, veel säilinud tohutu puutumatu loodusega paigas.

Polaarhundid - seiklus. Režissöör Oliver Goetzl (Saksamaa).

Film piilub loodusfilmi tegemise kaadritagusesse maailma ja näitab, milliste raskuste ja väljakutsetega seisid silmitsi saksa loodusfilmimehed Oliver Goetzl ja Ivo Nörenberg, kui nad Põhja-Kanadas Ellesmere'i saarel võtsid üles filmi "Polaarhundid -Arktika kummitused" ühest maailma kõige ikoonilisemast kiskjast -polaarhundist.

Filme tutvustab ja tõlgib MAFF-i kauaaegne direktor Tiit Mesila.

Filmi "Polaarhundid - Arktika kummitused" tegemisse on operaatorina panustanud ka meie loodusfilmimees Joosep Matjus, kellega kohtume mõnel järgneval loodusõhtul detsembris. Siis vaatame tema filmi "Tuulte tahutud maa".

Sissepääs täiskasvanutele, sh pensionäridele ja tudengitele 3 eurot, õpilastele ja lastele tasuta. Osalejate vahel loosime välja kolm Loodusfoto Aastaraamatut 2018.

Algab sobiv aeg jõulukinkide muretsemiseks. Selleks sobib suurepäraselt suurefomaadiline album "Eesti rahvusmaastikud sõnas ja pildis". Toetades Eesti Looduskaitse Seltsi 25 euroga, saate kingituseks esindusliku raamatu.

Kahjuks ei ole meil luba MAFF-i filme veebis näidata, seetõttu ei ole loodusõhtu järelvaadatav.

Allikas: Looduse Omnibussi teade


Sisselogimine
Kasutaja
Parool
 - Registreeru
Reklaam
Lingid
KODULEHE TEGEMINE V-DISAIN.EE

TAIMEKAITSE-VAHENDID
OHUSTAVATE VÕÕRLIIKIDE NIMEKIRI
TOALILLED
VIINAMARJAD
PUUVILJATAIMEDE KAHJUSTAJAD
EESTI KARTULISORDID
EESTI TAIMED
EESTI SORDIVARAMU
SOOVITUSSORTIMENT
TURUSTAMISE STANDARDID
      Kui Sa oma aiamuredele mujalt lahendust ei leidnud, küsi foorumist
© Aiandus.ee Kõik õigused kaitstud. Selle portaali ühtki osa ei tohi jäljendada ega kasutada muudes väljaannetes ilma Aiandusinfo Oü haldaja kirjaliku loata.