Aiandus.ee
Aiandus.ee
Avaleht | Teated | Ilm | Kontakt
Keskkonnaministeeriumi 49. nädala eelinfo (2018-12-03 08:18:33)

Esmaspäev, 3. detsember


Esmaspäeval, 3. detsembril korraldab keskkonnaministeerium radooniseminari, kuhu on oma teadmisi täiendama oodatud kõik huvilised. Radooni teema on aktuaalne, sest sellest aastast on tööruumides radooni mõõtmine kohustuslik. Täpsem info seminari kohta SIIN


Esmaspäeva, 3. detsembrini võtab SA Erametsakeskus vastu metsauuendamise toetuse taotlusi. Toetust saab küsida metsataimede soetamiseks ja istutamiseks, maapinna ettevalmistamiseks ning noore metsakultuuri hooldamiseks.

Esmaspäeval, 3. detsembril algusega kell 11.00 esitletakse RMK Elistvere loomapargis Aidi Valliku uut lasteraamatut "Kust said?". Esitlusel on kohal nii kirjanik kui illustraator Urmas Nemvalts.


3.-21. detsembrini ootab
Vilsandi rahvuspargi külastuskeskus kõiki suuri ja väikesi päkapikutööhuvilisi meisterdama. Üheskoos valmistatakse kaarte ja kingitusi sõpradele ning ehteid ja kaunistusi kodule.

Teisipäev, 4. detsember

Teisipäeval, 4. detsembril selguvad Keskkonnainvesteeringute Keskuse (KIK) keskkonnateemalise videokonkursi mini Negavatt võitjad. Võitjad avaldatakse KIKi ja mini Negavati kodulehel. Konkursile oodati 1.-6. klasside õpilaste videoid, kus nad pidid märkama mõnda keskkonnaprobleemi ja pakkuma välja sellele lahenduse. Konkursile saabus kokku 65 tööd üle Eesti.

4.-6. detsembrii võõrustab Maa-amet Eurogeographicsi, s.o Euroopa kaardisus-, kinnistus- ja katastriametite assotsiatsiooni, Quality KEN (Knowledge Exchange Network) töörühma kohtumist. Arutuse all on, kuidas parandada ruumiandmete ja nende esitamise kvaliteeti.



Kolmapäev, 5. detsember

Kolmapäeval, 5. detsembril kell 12:00-13:00 on Eesti Keskkonnauuringute Keskuse ahjulaboris (Marja 4d) demoüritus "Kuidas õigesti ahju kütta?". Demoüritusel näidatakse, kuidas kütta nii, et puudest saadav kasulik energia oleks kõige suurem ja ohtlikke saasteaineid tekiks võimalikult vähe.

Kolmapäeval, 5. detsembril algusega kell 14:00 kutsub RMK Matsalu rahvuspargi külastuskeskus Lihula Noortemajja osa saama advendiaja askeldustest. Koos meisterdatakse ajakohaseid ehteid, jõulukaarte ja muud pühadega seonduvat.

Neljapäev, 6. detsember

Neljapäeval 6. detsembril algusega kell 13:30 on Keskkonnaministeeriumis Läänemere merekeskkonna kaitse koostöövõrgustiku ekspertide ja koostööpartnerite kohtumine. Tehakse kokkuvõte selle aasta suurimatest saavutustest Läänemere merekeskkonna kaitsel ning lepitakse kokku peamised tegevussuunad järgmisteks aastateks.


Reede, 7. detsember

Reedel 7. detsembril algusega kell 10:00 kohtuvad Lennusadamas jäämurdjal Suur Tõll merereostustõrjeeksperdid, et anda hinnang Eesti võimekusele merereostusega võitlemisel. Vaatluse alla võetakse Eestis ja Läänemere piirkonnas toimunud reostustõrje õppused, meie merereostustõrje varustuse olukord ning kuidas uute võimalike reostusohtudega tegeleda.



Laupäev, 8. detsember

Laupäeval, 8. detsembril kell 12:00-16:00 asutakse RMK Nõva külastuskeskuses aastalõpuaskelduste kallale. Ühiselt meisterdatakse jõulukaunistusi looduslikest ja taaskasutatavatest materjalidest.


RMK kutsub selgi aastal kõiki jõulude eel riigimetsa endale sobivat kuusepuud valima. Metsaretke planeerimise muudab lihtsaks RMK koduleht https://www.rmk.ee/kuuseke või mobiilirakendus, mille abil on lihtne tuvastada riigimetsa asukoht, tutvuda kuusetoomise juhistega ning puu eest tasuda. Kuuski saab osta kuni 31.detsembrini.



Allikas: Keskkonnaministeeriumi eelinfo


Sisselogimine
Kasutaja
Parool
 - Registreeru
Reklaam
Lingid
KODULEHE TEGEMINE V-DISAIN.EE

TAIMEKAITSE-VAHENDID
OHUSTAVATE VÕÕRLIIKIDE NIMEKIRI
TOALILLED
VIINAMARJAD
PUUVILJATAIMEDE KAHJUSTAJAD
EESTI KARTULISORDID
EESTI TAIMED
EESTI SORDIVARAMU
SOOVITUSSORTIMENT
TURUSTAMISE STANDARDID
      Kui Sa oma aiamuredele mujalt lahendust ei leidnud, küsi foorumist
© Aiandus.ee Kõik õigused kaitstud. Selle portaali ühtki osa ei tohi jäljendada ega kasutada muudes väljaannetes ilma Aiandusinfo Oü haldaja kirjaliku loata.