Aiandus.ee
Aiandus.ee
Avaleht | Teated | Ilm | Kontakt
Põllumajandustootjate toetamine ühisturul peab olema rajatud võrdsetele alustele (2018-12-18 08:32:42)

Maaeluminister Tarmo Tamm osales 17. detsembril Brüsselis Euroopa Liidu põllumajandus- ja kalandusministrite nõukogu istungil, kus Euroopa Liidu nõukogu eesistuja Austria tutvustab ühise põllumajanduspoliitika (ÜPP) kolme määruse eelnõu eduaruannet.

"Oleme seisukohal, et põllumajandustootjate toetamine ühisturul peab olema rajatud võrdsetele alustele. Meie jaoks on jätkuvalt väga oluline, et Euroopa Liidus kaoks ebavõrdsus otsetoetuste tasemes," rõhutas maaeluminister Tarmo Tamm. "Samuti oleme jätkuvalt väga mures maaelu arengu vahendite vähendamise pärast, sest just maaelu arengu poliitika on meie arvates sobivaim viis paljude põllumajanduse ja maaelu ees seisvate eesmärkide, sh keskkonnaeesmärkide täitmiseks. Meie jaoks on esmatähtis, et maaelu arengu vahendid uuel perioodil ei väheneks," lisas minister Tamm.

Austria eesistumise ajal toimusid läbirääkimised kolme ÜPP reformipaketi määruse osas. Eesistuja koostas kõigi kolme ÜPP reformipaketi määruse osas eduaruande, millest selgub, kuhu on aruteludega jõutud. Eduaruande koostamisel võttis eesistuja aluseks töörühmade arutelude tulemused, liikmesriikide kirjalikud kommentaarid ja ministrite nõukogude poliitilised mõttevahetused.

Teise olulise teemana kajastatakse kohtumisel Euroopa Liidu biomajanduse strateegia ajakohastamist. Biomajandus hõlmab kogu majandust, mis põhineb bioloogilistel ressurssidel, nende funktsioneerimisel ja toimimispõhimõtetel. Euroopa Komisjon võttis 2012. aastal vastu Euroopa biomajanduse strateegia, mille eesmärk on uuendusliku, ressursitõhusa ja konkurentsivõimelise ühiskonna rajamine. Sealhulgas peab toiduga kindlustatus olema hästi ühendatud taastuvate loodusvarade jätkusuutliku tööstusliku kasutamisega ja tagatud peaks olema ka keskkonna kaitse. Oma olemuselt peab biomajandus olema kestlik ja ringluspõhine.

"Biomajanduse potentsiaal Eestis on kõrge, kuna meil on palju biomassi. Seetõttu on eriti oluline juba praegu kasutuses oleva biotooraine tõhusam väärindamine," sõnas Tarmo Tamm. "Lisaks peame soodustama teadus ja -arendustegevust biomajanduse sektoris. Eesti väiksuse tõttu tuleb julgustada just väikeseid biomajandusettevõtteid, et nad otsiksid uuenduslikke lahendusi," lisas minister Tamm.

Maaeluministrit saatsid nõukogu istungil kalanduspoliitika ja välissuhete asekantsler Siim Tiidemann ning eurokoordinatsiooni osakonna juhataja Madis Pärtel.



Allikas: Maaeluministeeriumi pressiteade


Sisselogimine
Kasutaja
Parool
 - Registreeru
Reklaam
Lingid
KODULEHE TEGEMINE V-DISAIN.EE

TAIMEKAITSE-VAHENDID
OHUSTAVATE VÕÕRLIIKIDE NIMEKIRI
TOALILLED
VIINAMARJAD
PUUVILJATAIMEDE KAHJUSTAJAD
EESTI KARTULISORDID
EESTI TAIMED
EESTI SORDIVARAMU
SOOVITUSSORTIMENT
TURUSTAMISE STANDARDID
      Kui Sa oma aiamuredele mujalt lahendust ei leidnud, küsi foorumist
© Aiandus.ee Kõik õigused kaitstud. Selle portaali ühtki osa ei tohi jäljendada ega kasutada muudes väljaannetes ilma Aiandusinfo Oü haldaja kirjaliku loata.