Aiandus.ee
Aiandus.ee
Avaleht | Teated | Ilm | Kontakt
Lämmijärve ja Pihkva järve jääle võib minna jalgsi (2018-12-20 08:08:36)

20. detsembrist võib minna jalgsi Lämmijärve, Pihkva, Vaniku, Pattina, Kriiva ja Pabra järve jääle. Peipsi jääkate on veel ohtlikult nõrk, mistõttu sellele minek on jätkuvalt keelatud.

Kalastushuvilistel tuleb hoiduda jõgede ja ojade suudmetele liiga lähedale minemast, sest jää neis kohtades on liikuva vee tõttu ohtlikult nõrk. Peipsi järvejää inimest kindlapeale veel ei kanna, sõidukitest rääkimata ning seepärast on Peipsile minek ka keelatud.

Mustvee kordoni juht Jalmar Ernits viitas eesootavale lumisele nädalavahetusele ning soovitas järvejääle minejatel end ennekõike soojalt ja ilmastikule vastavalt riidesse panna. "Järvele minnes võtke kaasa ka laetud mobiiltelefon, et ohu korral oleks võimalik hädaabinumbril helistada ja meid appi kutsuda. Kindlasti ei tohiks järvele jääda ka nii kauaks, et pimedas enam tagasiteed ei leia. Kui järvejääl viibides peaks ilm ootamatult halvenema, udu tekkima või kui külm liialt näpistama hakkab, tuleks viivitamatult liikuda tagasi kaldasse, et iseenda tervist asjata ohtu ei seataks," soovitas Ernits.

Piirivalvurid tuletavad meelde, et järvejääle minek ja tagasitulek tuleb registreerida lähimas kordonis, kuna selliselt on võimalik ennetada õnnetusjuhtumeid ja säästa inimelusid. Värskeimat infot jääolude kohta saab politsei kodulehelt, lähimast kordonist või veebirakendusest piiriveekogu.ee.



Allikas: Politsei- ja Piirivalveameti pressiteade


Sisselogimine
Kasutaja
Parool
 - Registreeru
Reklaam
Lingid
KODULEHE TEGEMINE V-DISAIN.EE

TAIMEKAITSE-VAHENDID
OHUSTAVATE VÕÕRLIIKIDE NIMEKIRI
TOALILLED
VIINAMARJAD
PUUVILJATAIMEDE KAHJUSTAJAD
EESTI KARTULISORDID
EESTI TAIMED
EESTI SORDIVARAMU
SOOVITUSSORTIMENT
TURUSTAMISE STANDARDID
      Kui Sa oma aiamuredele mujalt lahendust ei leidnud, küsi foorumist
© Aiandus.ee Kõik õigused kaitstud. Selle portaali ühtki osa ei tohi jäljendada ega kasutada muudes väljaannetes ilma Aiandusinfo Oü haldaja kirjaliku loata.