Aiandus.ee
Aiandus.ee
Avaleht | Teated | Ilm | Kontakt
Politsei- ja Piirivalveameti pühadeaegsed sündmused (2018-12-28 10:02:35)


Möödunud reedest kolmapäevani registreeriti Politsei- ja Piirivalveametis 240 avaldust ja teadet kuritegudest. Nende hulgas oli üheksa avaliku korra rasket rikkumist, 68 varavastast kuritegu, sealhulgas 56 vargust. Registreeriti 21 inimvigastustega liiklusõnnetust, milles hukkus üks ja sai vigastada 30 inimest. Möödunud päevil toimus joobes juhtide süül neli liiklusõnnetust. Tabati 106 alkoholi- ja kaks narkojoobes sõidukijuht. Registreeriti 632 väärtegu.

Piiril väljastati 12 sisenemiskeeldu, Eestits saadeti välja kaks inimest. Registreeriti kuus Schengeni viisaeeskirja rikkumist ja kolm piirirežiimi ja dokumendikohustuse rikkumist.

PÕHJA PREFEKTUUR

Tallinn

Kehalised väärkohtlemised

21. detsembril teatati, et Põhja-Tallinnas Sõle tänaval asuvas korteris löödi 36-aastast meest.

21. detsembril teatati, et 34-aastane mees lõi Põhja-Tallinnas Tööstuse tänaval asuvas korteris noaga 23-aastast meest ja tekitas talle kehavigastusi. Politseinikud pidasid 34-aastase mehe kinni.

22. detsembril teatati, et väidetavalt tundmatu mees lõi Lasnamäel Laagna teel alkoholijoobes 24-aastast meest ja tekitas talle valu.

22. detsembril teatati, et väidetavalt tundmatu mees lõi Mustamäel E. Vilde teel pudeliga 42-aastast meest ja tekitas talle kehavigastusi.

Ööl vastu 23. detsembrit teatati, et 32-aastane mees lõi Lasnamäel Peterburi teel asuva toitlustusasutuse juures pudeliga 44-aastast meest ja tekitas talle kehavigastusi. Politseinikud pidasid 32-aastase mehe kinni.

23. detsembril teatati, et väidetavalt tundmatu mees lõi Haaberstis Õismäe teel 49-aastast meest ja tekitas talle valu.

23. detsembril teatati, et 26-aastane mees lõi Kesklinnas Vana-Posti tänaval asuva meelelahutusasutuse juures oma elukaaslast, 21-aastast naist ja tekitas talle kehavigastusi. Politseinikud pidasid mehe kinni.

23. detsembril teatati, et alkoholijoobes 48-aastane mees lõi Lasnamäel Kivimurru tänaval asuvas korteris oma kasutütart, 18-aastast naist ja tekitas talle kehavigastusi. Politseinikud pidasid mehe kinni.

23. detsembril teatati, et 42-aastane mees lõi Kesklinnas Tatari tänaval oma endist elukaaslast, 42-aastast naist ja tekitas talle kehavigastusi. Politseinikud pidasid mehe kinni.

23. detsembril teatati, et Lasnamäel Läänemere teel toimus konflikt alkoholijoobes 50-aastase ja 52-aastase mehe vahel. Politseinikud pidasid 52-aastase mehe kinni.

23. detsembril teatati, et alkoholijoobes 52-aastane mees lõi Mustamäel A.H. Tammsaare teel oma elukaaslast, samuti alkoholijoobes 48-aastast naist ja tekitas talle kehavigastusi.

Ööl vastu 24. detsembrit teatati, et 29-aastane mees lõi Kesklinnas Ravi tänaval oma elukaaslast, 32-aastast naist ja tekitas talle valu. Politseinikud pidasid mehe kinni.

Ööl vastu 24. detsembrit teatati, et 31-aastane mees lõi Kesklinnas Tatari tänaval asuva meelelahutusasutuse juures 38-aastast meest ja tekitas talle kehavigastusi. Politseinikud pidasid 31-aastase mehe kinni.

24. detsembril teatati, et 35-aastane mees lõi Kesklinnas Toompuiesteel asuva majutusasutuse turvameest ja tekitas talle valu. Politseinikud pidasid mehe kinni.

24. detsembril teatati, et alkoholijoobes 26-aastane mees lõi Haaberstis Paldiski maanteel asuva kaupluse juures oma venda, 27-aastast meest ja tekitas talle kehavigastusi. Politseinikud pidasid 26-aastase mehe kinni.

24. detsembril teatati, et Haaberstis Järveotsa teel asuvas korteris toimus kaklus, mille käigus said vigastada alkoholijoobes 18-aastane mees ja samuti alkoholijoobes 42-aastane mees.

24. detsembril teatati, et Põhja-Tallinnas Tööstuse tänaval asuvas meelelahutusasutuses löödi 58-aastast meest ja tekitati talle kehavigastusi.

24. detsembril teatati, et 32-aastane mees lõi Lasnamäel J. Koorti tänaval oma endist elukaaslast, 22-aastast naist ja tekitas talle valu.

Ööl vastu 25. detsembrit teatati, et alkoholijoobes 77-aastane mees lõi Lasnamäel Muhu tänaval asuvas korteris oma elukaaslast, samuti alkoholijoobes 67-aastast naist ja tekitas talle kehavigastusi. Politseinikud pidasid mehe kinni.

Ööl vastu 25. detsembrit teatati, et 46-aastane mees lõi Nõmmel Õie tänaval asuvas korteris oma kasupoega, 19-aastast meest ja tekitas talle valu.

25. detsembril teatati, et 24-aastane mees lõi Haaberstis Rannamõisa teel asuva kaubandusasutuse turvameest, 43-aastast meest ja tekitas talle kehavigastusi.

25. detsembril teatati, et 25-aastane mees lõi Kesklinnas A. Adamsoni tänaval oma venda, 27-aastast meest ja tekitas talle valu.

25. detsembril teatati, et alkoholijoobes 59-aastane mees lõi Nõmmel Männiku teel oma elukaaslast, 36-aastast naist ja tekitas talle kehavigastusi. Politseinikud pidasid mehe kinni.

25. detsembril teatati, et Lasnamäel Paekaare tänaval asuvas korteris toimus konflikt alkoholijoobes elukaaslaste, 26-aastase naise ja 31-aastase mehe vahel, kes said mõlemad kehavigastusi.

25. detsembril teatati, et 43-aastane mees lõi Kristiines Kuldnoka tänaval asuvas korteris 39-aastast naist. Politseinikud pidasid mehe kinni.

Ööl vastu 26. detsembrit teatati, et 41-aastane mees lõi Lasnamäel Liikuri tänaval asuvas korteris oma abikaasat, 34-aastast naist ja tekitas talle kehavigastusi. Politseinikud pidasid mehe kinni.

26. detsembril teatati, et Mustamäel Sipelga tänaval löödi 29-aastast meest ja tekitati talle kehavigastusi.

26. detsembril teatati, et Põhja-Tallinnas Volta tänaval varastati peo käigus korterist kaks mobiiltelefoni, kõlarid, ehteid ja sularaha. Kahju on kokku peaaegu 1500 eurot.

Tapmiskatse

24. detsembril teatati, et 30-aastane mees lõi Mustamäel E. Vilde teel noaga 41-aastast meest ja tekitas talle kehavigastusi. Politseinikud pidasid 30-aastase mehe kinni. Kannatanu toimetati haiglasse, kuhu jäeti ta ravile. Kahtlustatavana kinni peetud mees on kohtu loal vahistatud.

Avaliku korra raske rikkumine
Ööl vastu 22. detsembrit teatati, et 30-aastane mees ähvardas Lasnamäel Võidujooksu tänaval relvataolise esemega 21-aastast meest ning hiljem Kesklinnas Ahtri tänaval 30-aastast naist ja 38-aastast naist. Politseinikud pidasid mehe kinni.

Surma põhjustamine ettevaatamatusest
22. detsembril teatati, et Pirital Randvere teel toimus konflikt trepikojanaabrite, 68-aastase mehe ja alkoholijoobes 46-aastase mehe vahel, mille käigus kukkusid mehed üle teise korruse trepikojapiirde. 46-aastane mees hukkus sündmuskohal, 68-aastane mees vigastada ei saanud. Politseinikud pidasid 68-aastase mehe kinni kahtlustatuna surma põhjustamises ettevaatamatusest.

Ähvardamine
22. detsembril teatati, et 28-aastane mees ähvardas Kristiines Mustamäe teel relvataolise esemega 19-aastast meest.

Vargus
21. detsembril teatati, et Pirital Merivälja teel asuvast majutusasutusest varastati kuldkett. Kahju on 10 000 eurot.

23. detsembril teatati, et Kesklinnas F.R. Faehlmanni tänaval varastati jalgratas Scott väärtusega 1000 eurot ja golfikomplekt väärtusega 2000 eurot. Jalgratas leiti samal päeval läheduses asuvalt tänavalt.

23. detsembril teatati, et Kristiines Nõmme teel varastati keldriboksist robottolmuimeja. Kahju on 1350 eurot.

Harjumaa

Kehalised väärkohtlemised

23. detsembril teatati, et elukaaslaste, 32-aastase mehe ja 42-aastase naise vahel toimus ühise alkoholitarvitamise käigus konflikt. Mees lõi naist ja tekitas talle kehavigastusi. Politseinikud pidasid mehe kinni.

23. detsembril teatati, et alkoholijoobes 47-aastane mees lõi Paldiskis Pakri tänaval oma abikaasat, samuti alkoholijoobes 49-aastast naist ja tekitas talle kehavigastusi. Politseinikud pidasid mehe kinni.

Ööl vastu 25. detsembrit teatati, et 41-aastane mees lõi Keilas Tuula teel asuvas korteris raudtoruga 30-aastast meest ja tekitas talle kehavigastusi. Politseinikud pidasid 41-aastase mehe kinni.

25. detsembril teatati, et alkoholijoobes 54-aastane naine lõi Raasiku alevikus Kannikese tänaval oma endist elukaaslast, 69-aastast meest ja tekitas talle kehavigastusi.

Ööl vastu 26. detsembrit teatati, et alkoholijoobes 36-aastane mees lõi Maardu külas Pikapõllu teel asuvas majas 40-aastast naist ja tekitas talle kehavigastusi. Politseinikud pidasid mehe kinni.

Juhtumid piiril
25. detsembril saabus Istanbulist Tallinna lennujaama Gruusia kodanik, kellel puudusid reisi eesmärki ja tingimusi õigustavad dokumendid. Naisele väljastati sisenemiskeeld ja ta viibib lennujaama kinnisel Non-Schengeni alal kuni tagasilennuni.

25. detsembril saabus Istanbulist Tallinna lennujaama Türgi Vabariigi kodanik, kellel puudusid reisi eesmärki ja tingimusi õigustavad dokumendid. Mehele väljastati sisenemiskeeld ja ta viibib lennujaama kinnisel Non-Schengeni alal kuni tagasilennuni.

26. detsembril saabus Kiievist Tallinna lennujaama Ukraina kodanik, kellel puudusid reisi eesmärki ja tingimusi õigustavad dokumendid. Mehele väljastati sisenemiskeeld ja ta viibib lennujaama kinnisel Non-Schengeni alal kuni tagasilennuni.

LÕUNA PREFEKTUUR

Jõgevamaa

Vargused

25. detsembri hommikul teatati, et Mustvee vallas Lohusuu alevikus murti sisse Liiva tänaval seisnud sõiduautosse, kust varastati omaniku juhiload, ID-kaart, kaks pangakaarti ja 1700 eurot sularaha. Lisaks võeti autost varastatud pangakaardilt välja sularaha. Kahju on umbes 3000 eurot.

25. detsembri varahommikul kella 5 paiku teatati politseile, et Mustvee vallas Lohusuu alevikus Nõmme tänaval on arvatavasti lahti unustatud eramu ukse kaudu sisenetud majja, kust varastati kaks sülearvutit, navigatsiooniseade, jahipüss ja 30 padrunit. Esialgne kahju on 10 000 eurot.

Põlvamaa

Kehaline väärkohtlemine

26. detsembril kella 14 paiku sai politsei väljakutse Põlva valda Peri külla, kus olid omavahel rüselema läinud naabrimehed. Esialgsetel andmetel lõi joobes 62-aastane mees tüli käigus terava esemega 48-aastast naabrimeest. Politsei pidas joobes mehe kinni ning viis ta esmalt kainenema. Meedikud viisid kannatanu esmaabiks haiglasse.

Tartumaa

Vargus

26. detsembril teatati, et Tartus Tammelehe tänaval on sisse murtud ettevõtte ruumidesse, kust varastati teemantsaag. Kahju on umbes 2000 eurot.

Avaliku korra raske rikkumine

25. detsembri õhtul kella 21.30 paiku sai häirekeskus teate, et Tartu Soola tänava kaubanduskeskusele tehti pommiähvardus. Teatele reageerinud operatiivteenistused evakueerisid inimesed keskusest ning demineerijad veendusid, et hoones ühtki kahtlast ega ohtlikku eset ei ole. Kuriteos kahtlustatavana pidas politsei samal ööl kinni 27-aastase mehe, kelle suhtes alustati kriminaalmenetlust.

Kehalised väärkohtlemised

25. detsembri õhtul kella 18.30 paiku puhkes Nõo alevikus Voika tänava korteris ühiselt alkoholi tarvitanud naabrimeeste vahel tüli, mille käigus sai viga 46-aastane mees. Meedikud andsid talle esmaabi kohapeal. Politsei pidas 65-aastase lööja kinni ning viis ta esmalt kainenema.

24. detsembril kella 5 paiku varahommikul puhkes Tartus Mõisavahe tänava korrusmaja ees kähmlus taksojuhi ja kliendi vahel. Esialgsetel andmetel keeldus 20-aastane joobes naine taksoarvet maksmast ning ründas teda teenindanud taksojuhti. Politsei pidas joobes naise kinni ning viis ta esmalt arestikambrisse kainenema. Viga saanud taksojuhi viisid meedikud tervisekontrolliks haiglasse.

24. detsembri hilisõhtul sai politsei väljakutse Peipsiääre valda Koosa külla, kus 43-aastane joobes mees oli löönud 68-aastast naabrinaist. Naine pöördus esmaabiks traumapunkti. Politsei pidas joobes mehe kuriteos kahtlustatavana kinni ning viis ta esiti kainenema.

22. detsembril kella 11 paiku lõi 20-aastane noor naine Tartus Anne tänava korteris tuttavat 19-aastast naist, kes pöördus tervisekontrolliks traumapunkti.

21. detsembril kella 18 paiku teatati politseile, et joobes 48-aastane mees lõi Kambja vallas Lemmatsi küla eramus puhkenud tüli käigus oma 81-aastast ema. Eakas naine sai viga ning meedikud viisid ta esmaabiks haiglasse. Politsei pidas joobes mehe kohapeal kinni ning viis ta arestikambrisse kainenema.

Omavolilised sissetungid

22. detsembri hommikul kella 10 paiku teatasid tähelepanelikud naabrid politseile, et Tartus Paju tänava korrusmaja ühes korteris on puhkenud lärmakas tüli. Teatele reageerinud politseinikud selgitasid kohapeal välja, et 31-aastane mees oli sisse tunginud oma eksnaise korterisse ning seal tülli pööranud endise naise uue elukaaslasega. Kolme tuttava vahelises kähmluses sai viga 32-aastane naine, kelle meedikud esmaabiks traumapunkti viisid. Politsei pidas korterisse tunginud 31-aastase mehe kinni ning viis ta asjaolude selgitamiseks jaoskonda.

Ööl vastu 22. detsembrit sisenes joobes 33-aastane naabrimees Tartus Vabriku tänava korrusmaja ühte korterisse ning ähvardas vägivallaga sealseid inimesi, kellega ta varasemalt ühiselt alkoholi oli tarvitanud. Politsei pidas agressiivse mehe kinni ning toimetas ta arestikambrisse. Juhtunu üksikasju selgitab politsei kriminaaluurimises.

Valgamaa

Kehalised väärkohtlemised

25. detsembri õhtupoolikul lõi joobes 43-aastane mees Valgas Tartu tänava korteris puhkenud tüli käigus 45-aastast elukaaslast, kes pöördus esmaabiks traumapunkti. Politsei pidas lööja kinni ning viis esmalt kainenema.

22. detsembril teatas tähelepanelik inimene politseile, et Otepää vallas Pühajärve külas muutus 53-aastane mees oma pere suhtes agressiivseks ning tõukas tüli käigus 33-aastast elukaaslast. Naine ja laps õnneks viga ei saanud. Politsei pidas joobes mehe kinni ning viis ta kainenema.

Avaliku korra raske rikkumine

25. detsembri öösel puhkes Valgas Kungla tänaval kahe mehe ja ühe naise vahel kähmlus. Rüseluses said viga 45-aastane naine ja 51-aastane mees. Meedikud toimetasid kannatanud esmaabiks haiglasse. Agressiivse 36-aastase mehe pidasid politseinikud kinni ning viisid arestikambrisse kainenema.

Vargus

Ööl vastu 22. detsembrit murti Otepää vallas Lossikülas sisse tõllakuuri, kust varastati tööriistu. Esialgne kahju on 2300 eurot.

Viljandimaa

Asja omavolilise kasutamise katse

Ööl vastu 26. detsembrit teatati politseile, et Viljandi vallas Loodi küla tee servas põleb sõiduauto Mercedes-Benz. Häirekeskusele juhtunust teavitanud isikul õnnestus auto oma jõududega ära kustutada. Lisaks teadis ta politseinikele anda väärtuslikku infot võimalike süüdlaste ja nende liikumissuuna osas. Juhtunu üksikasju selgitama asunud politseinikel õnnestus tähelepanelikult kodanikult saadud infole tuginedes Päidre-Ramsi tee ristmikul kinni pidada sõiduki ärandamises kahtlustatavad mehed, kes täpsemate üksikasjade selgitamiseks jaoskonda toimetati.

Juhtumid piiril

21. detsembril kella 10 paiku kontrollisid piirivalvurid Luhamaa piiripunkti saabunud Vene numbrimärgiga Audit, kust avastasid vedrujõul avaneva noa, mis on Eestis tsiviilkäibes keelatud. Eesti seaduse vastu eksinud maasturijuht ühes keelatud esemega anti menetlustoiminguteks üle tolliametnikele.

23. detsembril kella 13.30 ajal tõkestati Koidula piiripunktis Eestisse sisenemine 23-aastasel Venemaa Föderatsiooni kodanikul, kellel puudusid asjakohased dokumendid õigustamaks reisi eesmärki ja tingimusi. Isik saadeti tagasi Venemaa Föderatsiooni.

23. detsembril kella 16 ajal tõkestati Luhamaa piiripunktis Eestisse sisenemine 27-aastasel Moldova Vabariigi kodanikul, kellel puudusid asjakohased dokumendid õigustamaks reisi eesmärki ja tingimusi. Isik saadeti tagasi Venemaa Föderatsiooni.

25. detsembril kella 15 paiku tuvastasid Saatse kordoni piirivalvurid valveseadmetega piiriäärsel alal kahe inimese liikumise. Patrulli kohale jõudes inimesi enam piiriposti juures ei olnud, kuid lähistel peeti kinni sõiduauto, millega piiritsoonis käinud naine ja mees liikusid. Eesti kodakondsusega mees ja naine selgitasid, et olid vaatamata hoiatussiltidele enesest Vene piiriposti taustal foto teinud. Piirivalvurid selgitasid piiriribale sattunutele põhjalikult, miks ses alas viibida ei tohi, kuidas ajutine kontrolljoon kulgeb ning millised hoiatusmärgid annavad märku piirialale jõudmisest. Uudishimust piirialale sattunud mõistsid oma rikkumist ning said aru kontrolljoone lähedasel alal liikumisele kehtestatud piirangutest, neile tehti suuline hoiatus ning neil lubati oma teekonda jätkata.

IDA PREFEKTUUR

Lääne-Virumaa

Surma põhjustamine ettevaatamatusest

21. detsembri hommikul teatati tulekahjust Väike-Maarja vallas Pikevere külas. Päästjad tõid korterist välja 67-aastase mehe surnukeha. Täpsemad asjaolud selguvad menetluse käigus.

Ida-Virumaa

Avaliku korra rasked rikkumised

22. detsembril tungiti Jõhvi linnas Hariduse tänaval kallale 40-aastasele mehele. Politsei pidas kinni kolm kahtlustatavat, kaks 21-aastast meest ja ühe 29-aastase mehe.

22. detsembril tekkis Kohtla-Järvel Järveküla teel asuvas kaupluses rüselus 19-aastase noormehe ning kahe turvatöötaja vahel. Mees ründas turvatöötajaid ja lasi neid pipragaasiga. Viga sai ka turvatöötajatele appi läinud klienditeenindaja. Politsei pidas kahtlustatava kinni.

25. detsembril teatati, et Narvas Pähklimäe tänava meelelahutusasutuse juures tungiti kallale 29-aastasele mehele.

Kehalised väärkohtlemised

20. detsembril toimus Narvas Pähklimäe tänaval asuvas korterelamu trepikojas konflikt, mille käigus tungis 68-aastasele naisele kallale tema naaber.

21. detsembril teatati, et Narvas Tallinna maanteel asuvas korteris lõi 46-aastast naist tema abikaasa. Politsei pidas 50-aastase kahtlustatava kinni.

21. detsembril teatati, et Kohtla-Järvel Maleva tänaval asuvas korteris tekkis tüli abikaasade vahel, mille käigus 35-aastane mees kasutas füüsilist vägivalda oma 34-aastase naise suhtes.

22. detsembril teatati, et Kohtla-Järvel Põhja alleel tungiti kallale 47-aastasele mehele. Politsei pidas kahtlustatavana kinni 18-aastase noormehe.

22. detsembril teatati, et Narvas A. Puškini tänaval löödi 35-aastast meest.

22. detsembril teatati, et Narvas P. Kerese tänaval asuvas korteris lõi 33-aastane mees oma 65-aastast ema. Politsei pidas mehe kinni.

23. detsembril teatati, et Jõhvis Raudtee tänaval lõi 27-aastast meest 18-aastane noormees. Politsei pidas kahtlustatava kinni.

23. detsembril teatati, et Kohtla-Järvel Outokumpu tänaval asuvas korteris lõi 22-aastast naist tema elukaaslane. Politsei pidas 32-aastase mehe kahtlustatavana kinni.

23. detsembril teatati, et Narvas V. Gerassimovi tänaval lõi ja ähvardas 52-aastane mees oma 47-aastast abikaasat. Politsei pidas kahtlustatava kinni.

23. detsembril teatati, et Sillamäel tungis 18-aastasele neiule kallale tema 27-aastane endine poiss-sõber. Kiirabi toimetas naise haiglasse.

24. detsembril teatati, et Kiviõli linnas Keskpuiesteel asuvas kaupluses löödi 42-aastast meest. Politsei pidas 28-aastase mehe kahtlustatavana kinni.

24. detsembril teatati, et Kohtla-Järvel Pärna tänaval asuvas korteris lõi 38-aastast naist tema elukaaslane. Politsei pidas 37-aastase mehe kahtlustatavana kinni.

24. detsembril teatati, et Narvas Aasa tänaval lõi 38-aastast naist korduvalt tema elukaaslane. Politsei pidas 45-aastase mehe kahtlustatavana kinni.

25. detsembril teatati, et Narvas Kangelaste tänaval asuvas korteris tungis 45-aastasele naisele kallale tema elukaaslane. Politsei pidas 48-aastase mehe kahtlustatavana kinni.

26. detsembril teatati, et Kohtla-Järvel Olevi tänaval tungiti kallale 29-aastasele mehele.

Ähvardamised

23. detsembril teatati, et Narvas V. Gerassimovi tänaval asuvas korteris ähvardas 29-aastast naist tema endine abikaasa. Politsei pidas 30-aastase mehe kahtlustatavana kinni.

24. detsembril teatati, et Narvas Kangelaste tänaval asuvas korteris ähvardas 26-aastast meest tapmisega tema vend. Politsei pidas 21-aastase mehe kinni.

Vargused

20. detsembril teatati, et Narvas Haigla tänaval tungiti sisse hoonesse ning varastati meditsiinitarvikuid. Kahju on 369 eurot.

22. detsembril teatati, et Narvas Võidu prospektil tungiti sisse korterisse ning varastati 975 eurot sularaha.

24. detsembril teatati, et Kohtla-Järve Ahtme linnaosas Ahtme maanteel tungiti sisse korterisse ja varastati sülearvuti Samsung, 150 eurot sularaha ja dokumendid. Kahju on 850 eurot.

24. detsembril teatati, et Sillamäel J. Gagarini tänaval varastati sõiduauto Volkswagen Multivan. Sõiduk leiti teisipäeval Vaivara külast.

Omavoliline sissetung

24. detsembril teatati, et Kohtla-Järve Ahtme linnaosas tungis 66-aastane mees Altserva tänaval asuvasse korterisse. Politsei pidas mehe kahtlustatavana kinni.

Juhtumid piiril

21. detsembril kontrolliti Narva-1 piiripunktis riiki sisenemisel Venemaa Föderatsiooni registreerimismärgiga sõiduautot Mercedes-Benz, mida juhtis 1965. aastal sündinud Venemaa Föderatsiooni kodanik. Sõiduki roolis olnud mees esitas osaliselt võltsitud sõiduki rahvusvahelise liikluskindlustuspoliisi. Juhile määrati rahaline karistus ja ta sõitis tagasi Venemaa Föderatsiooni.

21. detsembril kontrolliti Narva-1 piiripunktis riiki sisenemisel Venemaa Föderatsiooni registreerimismärgiga sõiduautot Volkswagen, mida juhtis 1954. aastal sündinud Venemaa Föderatsiooni kodanik. Autot juhtunud naine esitas osaliselt võltsitud sõiduki rahvusvahelise liikluskindlustuspoliisi. Välismaalasele määrati rahaline karistus. Peale sõidukile uue kindlustuse vormistamist lubati naine koos sõidukiga Eesti Vabariiki.

21. detsembril kontrollisid Narva-1 piiripunkti ametnikud riiki sisenemisel 1983. aastal sündinud Venemaa Föderatsiooni kodanikku. Selgus, et naisel pole kehtivat viisat. Välismaalasele väljastati sisenemiskeeld ja ta saadeti tagasi Venemaa Föderatsiooni.

22. detsembril kontrolliti Narva-1 piiripunktis Eestisse sisenemisel Venemaa Föderatsiooni registreerimismärgiga sõiduautot BYD, mida juhtis 1963. aastal sündinud Venemaa Föderatsiooni kodanik. Autot juhtinud mees esitas kontrolliks osaliselt võltsitud liikluskindlustuspoliisi. Välismaalasele määrati rahaline karistus. Peale sõidukile uue kindlustuse vormistamist lubati mehel koos sõidukiga siseneda Eesti Vabariiki.

22. detsembril kontrolliti Ida prefektuuri Narva-1 piiripunktis Eestisse sisenemisel Venemaa Föderatsiooni registreerimismärgiga sõiduautot Dodge, mida juhtis 1988. aastal sündinud Venemaa Föderatsiooni kodanik. Roolis olnud mees esitas kontrolliks osaliselt võltsitud rahvusvahelise liikluskindlustuspoliisi. Mehele määrati rahaline karistus ja peale sõidukile uue kindlustuse vormistamist lubati tal koos sõidukiga siseneda Eesti Vabariiki.

22. detsembril saabus Ida prefektuuri Narva raudtee piiripunkti reisirongiga Moskva-Tallinn Vene Föderatsiooni kodanik, kelle 2018. aastal sündinud tütrel polnud kehtivat viisat. Ema koos lapsega suundusid tagasi Venemaa Föderatsiooni.

22. detsembril kontrolliti Ida prefektuuri Narva-1 piiripunktis Eestisse sisenemisel 1998. aastal sündinud Venemaa Föderatsiooni kodanikku. Kontrollimisel selgus, et naise Eesti Vabariigi tähtajaline elamisluba on kehtetu ja tal pole ka kehtivat viisat. Välismaalasele väljastati sisenemiskeeld ja ta suunati tagasi Venemaa Föderatsiooni.

22. detsembril kontrolliti Ida prefektuuri Narva-1 piiripunktis Eestisse sisenemisel 1960. aastal sündinud Ukraina kodanikku. Kuna naisel puudus kehtiv viisa, väljastati talle sisenemiskeeld ja suunati tagasi Venemaa Föderatsiooni.

23. detsembril tegi Vasknarva kordoni Alajõe teenistuse hõljukipatrull suulise hoiatuse kahele Peipsi järvel viibinud mehele, 1968. aastal sündinud Eestis elavale Venemaa Föderatsiooni kodanikule ja 1991. aastal sündinud Eesti Vabariigi kodanikule. Mehed olid Karjamaa küla juurest suundunud jalgsi Peipsi järve jääle, ehkki tol päeval ei olnud jääle minek veel lubatud.

24. detsembril kontrolliti Narva-1 piiripunktis Eestisse sisenemisel Venemaa Föderatsiooni registreerimismärgiga sõiduautot Hyundai, mida juhtis 1984. aastal sündinud Venemaa Föderatsiooni kodanik. Isik esitas kontrolliks osaliselt võltsitud mootorsõiduki kindlustuspoliisi. Autot juhtinud mehele määrati rahaline karistus ja ta pöördus koos sõidukiga tagasi Venemaa Föderatsiooni.

24. detsembril kontrolliti Narva-1 piiripunktis Eestist väljumisel 1992. aastal sündinud Venemaa Föderatsiooni kodanikku. Kontrollimisel selgus, et naine oleks pidanud lahkuma Schengeni riikide territooriumilt hiljemalt 11. detsembril. Välismaalasele määrati rahatrahv, koostati ettekirjutus Eestist lahkumiseks ja tal lubati lahkuda Venemaa Föderatsiooni.

24. detsembril kontrollisid Narva-1 piiripunkti ametnikud Eestisse sisenemisel liinibussiga piiripunkti saabunud 1987. aastal sündinud Moldova Vabariigi kodanikku. Mehel puudusid asjakohased dokumendid ja piisavad rahalised vahendid. Talle väljastati sisenemiskeeld ja suunati tagasi Venemaa Föderatsiooni.

24. detsembril toimetas Vasknarva kordoni Alajõe teenistuse hõljuki meeskond Peipsi järve jäält kaldale kolm meest, kuna jääle minek oli sel ajal keelatud. 1978. aastal sündinud Eesti Vabariigis elava määratlemata kodakondsusega meest ning 1976. ja 1955. aastal sündinud Venemaa Föderatsiooni kodanikke hoiatati suuliselt.

25. detsembril kontrolliti Narva-1 piiripunktis Eesti väljumisel liinibussiga saabunud 1982. aastal sündinud Venemaa Föderatsiooni kodanikku. Kontrollimisel selgus, et naine viibis Schengeni riikide territooriumil seadusliku aluseta 10 päeva, nendest ühe päeva Eestis. Välismaalasele koostati ettekirjutus lahkumiseks, määrati rahatrahv ja lubati Venemaa Föderatsiooni.

26. detsembril avastas Ida prefektuuri piirivalvepatrull Narva-Narva-Jõesuu- Hiiemetsa maantee 11. kilomeetril 1987. aastal sündinud Eestis elava Venemaa Föderatsiooni kodaniku, kes lennutas drooni. Mehe sõnul ei olnud ta teadlik piirirežiimi alas kooskõlastuseta drooni lennutamise keelust. Rikkumise eest määrati mehele rahatrahv.

26. detsembril kontrolliti Narva-1 piiripunktis Eestist väljumisel liinibussiga piiripunkti saabunud 1972. aastal sündinud Venemaa Föderatsiooni kodanikku. Naine viibis Schengeni riikides seadusliku aluseta viis päeva, millest kaks päeva Eestis. Välismaalasele koostati ettekirjutus Eestist lahkumiseks, määrati rahatrahv ja lubati Venemaa Föderatsiooni.

26. detsembril saabus jalgsi Venemaa Föderatsioonist Narva-1 piiripunkti 1965. aastal sündinud Venemaa Föderatsiooni kodanik. Kuna naisel polnud kehtivat viisat, väljastati talle sisenemiskeeld ja suunati tagasi Venemaa Föderatsiooni.

26. detsembril sai Narva politseijaoskonna patrull väljakutse seoses tüliga elukaaslaste vahel. Kontrollimisel selgus, et 2001. aastal sündinud Valgevene Vabariigi kodanik on ületanud viisaga lubatud viibimisaega kokku 71 päeva. Politseipatrull toimetas mehe Narva-1 piiripunkti, talle koostati ettekirjutus lahkumiseks, kohaldati sissesõidukeeld üheks aastaks ja määrati rahatrahv. Välismaalane lahkus Venemaa Föderatsiooni.

LÄÄNE PREFEKTUUR

Järvamaa

Kehaline väärkohtlemine

22. detsembril sai politsei teate, et Paides Ristiku tänaval lõi 26-aastane mees oma 23-aastast elukaaslast. Politsei pidas mehe kahtlustatavana kinni.

Läänemaa

Kehalised väärkohtlemised

23. detsembril sai politsei teate, et Taebla alevikus lõi 39-aastane naine oma 41-aastast abikaasat.

25. detsembril sai politsei teate, et Haapsalus Tallinna maanteel lõi 28-aastane mees oma 31-aastast abikaasat. Politsei pidas mehe kahtlustatavana kinni.

26. detsembril sai politsei teate, et Haapsalus Jalaka tänaval asuvas korteris lõi 43-aastane mees oma 42-aastast elukaaslast. Politsei pidas mehe kinni ja toimetas esialgu kainenema.

Pärnumaa

Kehalised väärkohtlemised

21. detsembril sai politsei teate, Pärnus Rohelisel tänaval tungis 37-aastane mees kallale oma 43-aastasele abikaasale.

22. detsembril sai politsei teate, et Kilksama külas lõi 28-aastane mees 25-aastast meest, kes sai viga.

23. detsembril sai politsei teate, et Pärnus Uus-Sauga tänaval asuvas korterelamus tungis 41-aastane mees kallale oma 43-aastasele endisele elukaaslasele, kes sai viga.

Vabaduse võtmine seadusliku aluseta

23. detsembril sai politsei teate, et Kergu külas tungisid 26-aastane ja kaks 23-aastast meest sisse korterisse ning tungisid seal kallale 39-aastasele mehele, misjärel võtsid temalt seadusliku aluseta vabaduse. Politsei pidas 26-aastase ja kaks 23-aastast meest kinni.

Vargused

22. detsembril sai politsei teate, et Paikuse alevis Staadioni tänavalt varastati sõiduauto Toyota Land Cruiser. Sõiduk leiti samal päeval Paide maanteelt. Politsei toimetas menetlustoimingute läbiviimiseks jaoskonda alaealise noormehe. Täpsemate asjaolude selgitamiseks alustati kriminaalmenetlus.

26. detsembril sai politsei teate, et Pärnus Suur-Posti tänaval asuvast külaliskorterist on ära võetud televiisor koos digiboksiga. Esialgne tekitatud varaline kahju on 400 eurot.

Avaliku korra rasked rikkumised

22. detsembril sai politsei teate, et Pärnus Hommiku tänaval asuva tankla juures lõid kaks seni tuvastamata meest 32-aastast ja 33-aastast meest, kes said viga.

24. detsembril sai politsei teate, et Pärnus Mihkli tänaval lõi 33-aastane mees talle tuttavat 28-aastast naist ja oma tütrele appi tulnud 47-aastast naist, kes said viga. Politsei pidas mehe kahtlustatavana kinni.

26. detsembril sai politsei teate, et Pärnus Rüütli tänaval lõid seni tuvastamata mees ja naine 20-aastast naist ning tema 23-aastast elukaaslast, kes said vig


Sisselogimine
Kasutaja
Parool
 - Registreeru
Reklaam
Lingid
KODULEHE TEGEMINE V-DISAIN.EE

TAIMEKAITSE-VAHENDID
OHUSTAVATE VÕÕRLIIKIDE NIMEKIRI
TOALILLED
VIINAMARJAD
PUUVILJATAIMEDE KAHJUSTAJAD
EESTI KARTULISORDID
EESTI TAIMED
EESTI SORDIVARAMU
SOOVITUSSORTIMENT
TURUSTAMISE STANDARDID
      Kui Sa oma aiamuredele mujalt lahendust ei leidnud, küsi foorumist
© Aiandus.ee Kõik õigused kaitstud. Selle portaali ühtki osa ei tohi jäljendada ega kasutada muudes väljaannetes ilma Aiandusinfo Oü haldaja kirjaliku loata.