Aiandus.ee
Aiandus.ee
Avaleht | Teated | Ilm | Kontakt
Politsei- ja Piirivalveameti aastavahetuse sündmused. Liiklusinfo 02.01.2019 (2019-01-03 10:16:38)

Politsei- ja Piirivalveametis registreeriti perioodil 31. detsember kuni 1. jaanuar kokku 97 avaldust ja teadet kuritegudest. Nende hulgas oli üks raske tervisekahjustuse tekitamine, neli avaliku korra rasket rikkumist ja 20 varavastast kuritegu, sealhulgas kaks röövimist ja 15 vargust (üks eluruumidest) ning kolm sõidukivargust ja omavolilist kasutamist. Registreeriti viis inimvigastustega liiklusõnnetust, milles sai vigastada üheksa inimest. Tabati 37 alkoholijoobes ja kolm narkojoobes sõidukijuhti. Väärtegusid registreeriti 213.

Registreeriti 10 piirilt väljastatud sisenemiskeeldu. Eestist saadeti välja üks isik.

PÕHJA PREFEKTUUR

Tallinn

Kehalised väärkohtlemised

31. detsembril teatati, et 46-aastane mees lõi Lasnamäel Raadiku tänaval 48-aastast meest ja tekitas talle kehavigastusi. Politseinikud pidasid mehe kinni.

31. detsembril teatati, et 42-aastane mees lõi Pirital Vahulille teel oma abikaasa ema, 60-aastast naist ja tekitas talle kehavigastusi.

31. detsembril teatati, et 18-aastane mees lõi Mustamäel Ehitajate teel 32-aastast meest ja tekitas talle kehavigastusi. Politseinikud pidasid mehe kinni.

Ööl vastu 1. jaanuarit teatati, et väidetavalt tundmatu naine lõi Kesklinnas Pärnu maanteel asuvas meelelahutusasutuses 27-aastast naist ja tekitas talle kehavigastusi.

Ööl vastu 1. jaanuarit teatati, et väidetavalt tundmatu naine lõi Kesklinnas Harju tänaval asuvas meelelahutusasutuses 23-aastast naist ja tekitas talle kehavigastusi.

Ööl vastu 1. jaanuarit teatati, et 38-aastane mees lõi Kesklinnas Tartu maanteel 35-aastast meest ja tekitas talle kehavigastusi. Politseinikud pidasid 38-aastase mehe kinni.

Ööl vastu 1. jaanuarit teatati, et Lasnamäel Pallasti tänaval löödi 19-aastast meest ja tekitati talle kehavigastusi.

Ööl vastu 1. jaanuarit teatati, et Kesklinnas Pärnu maanteel asuvas meelelahutusasutuses löödi 26-aastast meest ja tekitati talle kehavigastusi.

1. jaanuaril teatati, et 25-aastane mees lasi Kesklinnas Vabaduse väljakul 23-aastasele mehele pipragaasi näkku ja tekitas talle valu. Politseinikud pidasid 25-aastase mehe kinni.

1. jaanuaril teatati, et 36-aastane mees lõi Põhja-Tallinnas Puhangu tänaval asuvas korteris oma elukaaslast, 36-aastast naist ja tekitas talle kehavigastusi. Politseinikud pidasid mehe kinni.

1. jaanuaril teatati, et Põhja-Tallinnas Sõle tänaval asuvas korteris toimus konflikt elukaaslaste, 32-aastase mehe ja 32-aastase naise vahel, kes tekitasid teineteisele valu.

1. jaanuaril teatati, et 42-aastane mees lõi Lasnamäel Raadiku tänaval asuvas korteris oma elukaaslast, 50-aastast naist ja tekitas talle kehavigastusi. Politseinikud pidasid mehe kinni.

Röövimised
Ööl vastu 1. jaanuarit teatati, et väidetavalt tundmatu mees röövis Kesklinnas Kentmanni tänaval 24-aastase naise käekoti, milles olid dokumendid, sularaha ja mobiiltelefon. Kahju on ligikaudu 400 eurot.

1. jaanuaril teatati, et 22-aastane mees lõi Haaberstis Paldiski maanteel endale tuttavat alkoholijoobes 26-aastast meest ja röövis temalt mobiiltelefoni ning dokumendid. Kahju on vähemalt 800 eurot.

Harjumaa

Kehalised väärkohtlemised

31. detsembril teatati, et 38-aastane mees lõi Maardus Veeru tänaval asuvas korteris oma elukaaslast, 23-aastast naist ja tekitas talle kehavigastusi.

Ööl vastu 1. jaanuarit teatati, et Neeme külas Männimäe teel löödi 50-aastast meest ja 26-aastast meest.

Ööl vastu 1. jaanuarit teatati, et Ämari alevikus Lennu tänaval toimus konflikt alkoholijoobes 61-aastase mehe ja tema tütre, samuti alkoholijoobes 32-aastase naise vahel.

1. jaanuaril teatati, et 70-aastane mees lõi Maardus Kallasmaa tänaval noaga jalga oma elukaaslasele, alkoholijoobes 66-aastasele naisele, kes sai kergemaid kehavigastusi.

Juhtumid piiril
31. detsembril saabusid Peterburist Tallinna lennujaama kaks Brasiilia Liitvabariigi kodanikku, kellel puudusid reisi eesmärki ja tingimusi õigustavad dokumendid. Mehele ja naisele väljastati sisenemiskeeld ja nad lendasid tagasi Moskvasse.

31. detsembril saabus Kiievist Tallinna lennujaama Ukraina kodanik, kellel puudusid reisi eesmärki ja tingimusi õigustavad dokumendid. Mehele väljastati sisenemiskeeld

LÕUNA PREFEKTUUR

Põlvamaa

Surma põhjustamine ettevaatamatusest

1. jaanuaril kella 14.15 ajal teatati häirekeskusele, et Põlva vallas Tilsi külas leiti teeäärsest kraavist 15-aastase neiu surnukeha. Sündmuskoha esmasel põhjalikul vaatlusel midagi kuritegelikku ei tuvastatud. Noore naise täpne surma põhjus selgitatakse kohtuarstlikus ekspertiisis.

Tartumaa

Kehalised väärkohtlemised

2. jaanuaril pidasid korrakaitsjad Tartus Ülikooli tänava meelelahutusasutuse juures kinni kaks agressiivselt käitunud noormeest, kes olid varasemalt rünnanud ka klubi turvatöötajat. Mehed vanuses 27- ja 30-eluaastat viidi esmalt aga arestikambrisse kainenema.

Ööl vastu 1. jaanuari lõi joobes 28-aastane mees Tartus Anne tänava korteris 24-aastast naist. Politsei pidas mehe kuriteos kahtlustatavana kinni ning viis esmalt arestikambrisse kainenema.

1. jaanuaril löödi Tartus Uuel tänaval kõndinud 75-aastast meest, kes üksikasjade selgitamiseks jaoskonda toodi.

1. jaanuaril kella 3.30 paiku löödi Tartus Küüni tänava meelelahutuasutuse ees 23-aastast meest, kelle meedikud esmaabiks traumapunkti viisid.

Omavoliline sissetung

1. jaanuaril teatati, et Tartus Hiie tänaval on sisse murtud eramusse, kus oli kõik segamini paisatud ning kappides sobratud. Kahju ning juhtunu täpsemad üksikasjad on selgitamisel.

Valgamaa

Kehaline väärkohtlemine

1. jaanuaril kella 12 paiku päeval löödi Valgas Petseri tänaval 45-aastast meest, kes sai viga ning pöördus esmaabiks haiglasse.

Viljandimaa

Kehaline väärkohtlemine

1. jaanuari pealelõunal teatati politseile, et Viljandis Tallinna tänava kaupluses löödi 66-aastast turvatöötajat, kellele meedikud esmaabi andsid. Politsei pidas kuriteos kahtlustatavana kinni 27-aastase mehe ning jaoskonda toimetati ka kahtlustavaga koos olnud 23-aastane mees. Juhtunu üksikasju selgitab politsei kriminaaluurimises.

Juhtum piiril

1. jaanuaril kella 19.50 ajal tõkestati Koidula piiripunktis Eestisse sisenemine 32-aastasel Venemaa Föderatsiooni kodanikul, kellel puudusid asjakohased dokumendid õigustamaks reisi eesmärki ja tingimusi. Isik saadeti tagasi Venemaa Föderatsiooni.

IDA PREFEKTUUR

Lääne-Virumaa

Kehalised väärkohtlemised

1. jaanuaril teatati, et Rakvere linnas laial tänaval tungiti kallale 28-aastasele mehele.

1. jaanuaril teatati, et Rakveres Narva maanteel asuvas korteris lõi 44-aastast naist tema elukaaslane. Politsei pidas 41-aastase mehe kahtlustatavana kinni.

Asja omavoliline kasutamine

1. jaanuari hommikul kontrollisid politseinikud 16-aastast ja 17-aastast noormeest, kes olid Vilgu-Vinni-Pajusti teel sõidukigaŠkoda kraavi sõitnud. Selgitati välja, et öösel ärandati auto Rakvere linnast. Politsei pidas 16-aastase noormehe kahtlustatavana kinni.

Vargus

31. detsembril teatati, et Haljala vallas Võsupere külas tungiti sisse kuivatisse ning varastati trimmer Echo, kompressor, ja LED-prožektor. Kahju kokku on 614 eurot.

Ida-Virumaa

Kehalised väärkohtlemised

31. detsembril teatati, et Kohtla-Järvel Ahtme linnaosas Altserva tänaval asuvas korteris tungis 39-aastasele naisele kallale tema 21-aastane poeg.

31. detsembril teatati, et Narvas Rüütli tänaval lõi 36-aastast naist tema elukaaslane. Politsei pidas 46-aastase mehe kahtlustatavana kinni.

1. jaanuaril teatati, et Iisaku Alevikus tungis 33-aastasele naisele kallale tema 34-aastane elukaaslane.

1. jaanuaril teatati, et Jõhvis Hariduse tänaval lõi 21-aastast naist korduvalt tema naaber. Politsei pidas 48-aastase mehe kahtlustatavana kinni.

1. jaanuaril teatati, et Narvas Rüütli tänaval asuvas korteris lõi 55-aastast naist tema tuttav. Politsei pidas 53-aastase mehe kahtlustatavana kinni.

1. jaanuaril teatati, et Narvas Energia tänaval asuvas korteris lõi 61-aastast naist korduvalt tema abikaasa. Politsei pidas 61-aastase kahtlustatava kinni.

1. jaanuaril teatati, et Sillamäel Viru puiesteel asuvas korteris tungis 37-aastasele naisele kallale tema abikaasa. Politsei pidas 30-aastase mehe kinni.

1. jaanuaril teatati, et Sillamäel Kajaka tänaval asuvas ühiselamus loodi 45-aastast naist.

1. jaanuaril teatati, et Sillamäel Kesk tänaval löödi 51-aastast meest.

1. jaanuaril teatati, et Narvas Rüütli tänaval asuvas korteris lõi 38-aastast naist tema 17-aastane tütar.

1. jaanuaril teatati, et Narva-Jõesuu linnas Kudruküla tänaval asuvas korteris lõi 72-aastast meest tema poeg. Politsei pidas 32-aastase kahtlustatava kinni.

1. jaanuaril teatati, et Narvas Kreenholmi tänaval asuvas korteris lõi 56-aastast naist tema 51-aastane abikaasa.

Ähvardamine

31. detsembril teatati, et Kohtla-Järvel Järveküla teel ähvardati 27-aastast naist tapmisega. Ähvardajatel oli kaasas õhupüstol. Esialgsetel andmetel sooritati sellest ka lask. Politsei pidas kahtlustatavatena kinni 46-aastase mehe ja 41-aastase mehe.

Vargus

31. detsembril teatati, et Narvas tungiti sisse Kangelaste tänaval asuvasse korterisse ning varastati sõrmus ja naiste sukkpüksid. Kahju on 306 eurot.

Juhtumid piiril

31. detsembril kontrolliti Narva-1 piiripunktis Eestisse sisenemisel Eesti Vabariigi registreerimismärgiga sõidukit Ford, mida juhtis 1995. aastal sündinud Eesti Vabariigi kodanik. Mees esitas piirikontrollis täielikult võltsitud Venemaa Föderatsiooni juhiloa. Mehe suhtes on alustatud kriminaalmenetlus.

31. detsembril kontrolliti Narva raudteepiiripunktis Eestisse sisenemisel 1991. aastal sündinud Cote d'Ivoire'i Vabariigi kodanikku. Mehe passis olev Hispaania Schengeni viisa oli täielikult võltsitud. Välismaalasele väljastati sisenemiskeeld, mees saadeti tagasi Venemaa Föderatsiooni ning anti üle Venemaa Föderatsiooni piirivalvele.

31. detsembril kontrollisid Narva-1 piiripunkti ametnikud Eestisse sisenemisel jalgsi piiripunkti saabunud 1977. aastal sündinud Kongo Demokraatliku Vabariigi kodanikku. Välismaalase esitatud Belgia elamisloakaart oli täielikult võltsitud. Mehele väljastati sisenemiskeeld, isik saadeti tagasi Venemaa Föderatsiooni ja anti üle Venemaa Föderatsiooni piirivalvele.

31. detsembril kontrollisid Ida prefektuuri piirivalveametnikud Narva raudteepiiripunktis Eestisse sisenemisel 1989. aastal sündinud Moldova Vabariigi kodanikku. Kuna mees oli tagaotsitav, peeti välismaalane kinni ja anti üle Narva politseijaoskonnale.

31. detsembril kontrolliti Narva-1 piiripunktis Eestisse sisenemisel 1955. aastal sündinud Armeenia Vabariigi kodanikku. Mehel puudus sisenemiseks vajalik kehtiv viisa või elamisluba. Talle väljastati sisenemiskeeld ja isik suunati tagasi Venemaa Föderatsiooni.

LÄÄNE PREFEKTUUR

Järvamaa

Vargus

30. detsembril sai politsei teate, et Paides Tallinna tänaval asuvas baaris varastati mantli taskust mobiiltelefon Iphone 6S ja pangakaart. Vargusega tekitati varalist kahju 300 eurot.

Läänemaa

Avaliku korra rasked rikkumised

1. jaanuaril sai politsei teate, et Haapsalus Suur-Lossi tänaval asuvas meelelahutusasutuses lõi seni tuvastamata isik 26-aastast meest, kes sai viga ja toimetati haiglasse.

1. jaanuaril sai politsei teate, et Haapsalus Karja tänaval tekkinud kakluse käigus lõi seni tuvastamata isik 55-aastast meest.

Pärnumaa

Kehalised väärkohtlemised

31. detsembril sai politsei teate, et Pärnus Haapsalu maanteel lõi ühise alkoholi tarvitamise käigus 43-aastane mees oma 39-aastast elukaaslast, kes sai viga. Politsei pidas mehe kahtlustatavana kinni.

1. jaanuaril sai politsei teate, et Põhja-Pärnumaa vallas lõi 47-aastane mees oma 30-aastast endist elukaaslast, kes sai viga.

Omavoliline sissetung

1. jaanuaril sai politsei teate, et Pärnus Kastani põik tänaval on akna purustamise sisse tungitud eramu ruumidesse. Tekitatud kahju on selgitamisel.

Vargused

31. detsembril sai politsei teate, et Põhja-Pärnumaa vallas Säästla külas varastati sõiduauto BMW, millega tekitati varalist kahju 1500 eurot.

31. detsembril sai politsei teate, et Sindis lõi 49-aastane mees oma 44-aastast elukaaslast, kes sai viga ja toimetati haiglasse.

Raplamaa

Asja omavoliline kasutamine

31. detsembril sai politsei teate, et Tallinn-Pärnu-Ikla maanteel kasutas 32-aastane mees omavoliliselt sõiduautot Mercedes.

Saaremaa

Kehaline väärkohtlemine

1. jaanuaril sai politsei teate, et Kuressaares Tallinna tänaval lõi 24-aastane mees 26-aastast meest.

Vargus

31. detsembril alustati kriminaalmenetlus selles, et 29. detsembril varastati Kuressaares Tallinna tänaval asuvas baaris rahakott koos dokumentide ja 500 euro sularahaga.

Alustatud kriminaalmenetluste kohta saab lisainfot vastava ringkonnaprokuratuuri pressiesindajalt.

Allikas: Politsei- ja Piirivalveameti pressiteade

---------------------------------------------------------------------------------------------------

Liiklusinfo 02.01.2019

Eelmise ööpäeva jooksul tabati 16 alkoholi tarvitanud mootorsõiduki juhti.

Liiklusõnnetused

02.01.2019 kella 03.14 ajal toimus liiklusõnnetus Viljandimaal Viljandi vallas Vaibla külas Tartu- Viljandi- Kilingi-Nõmme maantee 38. kilomeetril, kus 53-aastane mees kaotas libedate teeolude tõttu kontrolli sõiduauto Mercedes-Benz E220 üle ja sõitis teelt välja kraavi, kus sõiduk rullus mitu korda üle katuse. Sõidukis kaasreisijana viibinud 69-aastane mees toimetati Tartu Ülikooli Kliinikumi kontrolli.

02.01.2019 kella 09.04 ajal toimus liiklusõnnetus Tartumaal Tartu-Viljandi- Kilingi-Nõmme maantee 12. kilomeetril, kus 38-aastane naine kaotas ebaõiglaselt valitud sõidukiiruse tõttu sõiduauto Nissan Pathfinder üle kontrolli, libises vastassuunavööndisse ja põrkas kokku veokiga Volvo FH12, mida juhtis 49-aastane mees. Nissani juht toimetati Tartu Ülikooli Kliinikumi kontrolli.

02.01.2019 kella 13.08 ajal toimus liiklusõnnetus Tartus Kalda tee 43 juures, kus 23- aastane mees sooritas sõidukiga Mitsubishi L200 vasakpööret ja sõitis ette otse liikunud linnaliinibussile Scania N270, mida juhtis 65-aastane mees. Bussijuht pidurdas järsult kokkupõrke vältimiseks ja bussis kukkusid kaks reisijat: 61-aastane ja 88-aastane naine, kes toimetati Tartu Ülikooli Kliinikumi kontrolli.

02.01.2019 kella 14.39 ajal toimus liiklusõnnetus Harjumaal Rae vallas Tallinna ringtee 11. kilomeetril, kus 28-aastane mees kaotas sõiduauto Mercedes-Benz S500 üle juhitavuse ja sõitis tagant otsa sõiduautole Hyndai I20, mida juhtis 35-aastane mees. Hyndai juht toimetati Põhja-Eesti Regionaalhaiglasse.

Ärandatud ja leitud sõidukite kohta teateid ei laekunud.

Politsei palub juhtidel varuda sihtpunkti jõudmiseks aega, vältida võimalusel möödasõite ning kindlasti hoida pikivahet.

Miinus- ja plusskraadid muudavad teeolud keeruliseks. Kiirus tuleb valida vastavalt teeoludele ning tuleb arvestada võimalusega, et teedel võib olla suuremaid oksi ja puid.

Lisainformatsiooni liiklusõnnetuste kohta saab vastava piirkonna pressiesindaja käest. Kontaktid leiab https://www.politsei.ee/et/kommunikatsioonibueroo-kontaktid

PPA kliendiinfo numbril 612 3000

Allikas: Liiklusinfo


Sisselogimine
Kasutaja
Parool
 - Registreeru
Reklaam
Lingid
KODULEHE TEGEMINE V-DISAIN.EE

TAIMEKAITSE-VAHENDID
OHUSTAVATE VÕÕRLIIKIDE NIMEKIRI
TOALILLED
VIINAMARJAD
PUUVILJATAIMEDE KAHJUSTAJAD
EESTI KARTULISORDID
EESTI TAIMED
EESTI SORDIVARAMU
SOOVITUSSORTIMENT
TURUSTAMISE STANDARDID
      Kui Sa oma aiamuredele mujalt lahendust ei leidnud, küsi foorumist
© Aiandus.ee Kõik õigused kaitstud. Selle portaali ühtki osa ei tohi jäljendada ega kasutada muudes väljaannetes ilma Aiandusinfo Oü haldaja kirjaliku loata.