Aiandus.ee
Aiandus.ee
Avaleht | Teated | Ilm | Kontakt
Politsei- ja Piirivalveameti nädalavahetuse sündmused. Liiklusinfo 14.01.2019 (2019-01-15 09:02:20)


Möödunud nädalavahetusel registreeriti Politsei- ja Piirivalveametis 142 avaldust ja teadet kuritegudest. Nende hulgas oli üks avaliku korra raske rikkumine, 38 varavastast kuritegu, sealhulgas neli röövimist ja 24 vargust (eluruumidest viis; sõidukitest kaks). Registreeriti viis inimvigastustega liiklusõnnetust, milles sai vigastada üheksa inimest. Tabati 40 alkoholi- ja üks narkojoobes sõidukijuht. Registreeriti 456 väärtegu.

Piiril väljastati 19 sisenemiskeeldu, Eestits saadeti välja viis inimest. Tuvastati kuus Schengeni viisaeeskirja rikkumist ning üks riigipiiri ebaseaduslik ületamine.

PÕHJA PREFEKTUUR

Tallinn

Avaliku korra raske rikkumine

12. jaanuaril sai politsei teate, et Põhja-Tallinnas löödi kasiino ees 43-aastast meest. Politsei viis kahtlustavana jaoskonda 29-aastase mehe.

Kehaline väärkohtlemine

11. jaanuaril sai politsei teate, et eelmisel õhtul löödi Lasnamäel 18-aastast meest.

11. jaanuaril sai politsei teate, et Põhja-Tallinnas oli füüsiline konflikt 19-aastase mehe ja 19-aastase naise vahel.

11. jaanuaril sai politsei teate, et Põhja-Tallinnas ründas 46-aastane mees 35-aastast meest. Politsei viis 46-aastase mehe kahtlustatavana jaoskonda.

11. jaanuaril sai politsei teate, et Tallinnas lõi 48-aastane mees hotellis 45-aastast elukaaslast. Politsei viis mehe kahtlustatavana jaoskonda.

12. jaanuaril sai politsei teate, et Mustamäel löödi 56-aastast meest. Politsei pidas kahtlustatavana kinni 23-aastase mehe.

12. jaanuaril sai politsei teate, et Mustamäel löödi 22-aastast meest.

12. jaanuaril sai politsei teate, et kesklinnas lõi 36-aastane mees 30-aastast elukaaslast.

12. jaanuaril sai politsei teate, et Põhja-Tallinnas löödi 37-aastast meest.

12. jaanuaril sai politsei teate, et Põhja-Tallinnas löödi korteris 32-aastast naist.

12. jaanuaril sai politsei teate, et Lasnamäel lõi 41-aastane mees korteris oma abikaasat. Politsei viis mehe kahtlustatavana jaoskonda.

12. jaanuaril sai politsei teate, et kesklinnas asuvas korteris vägivallatsetakse. Politsei viis jaoskonda asjaolude kontrollimiseks 31-aastase mehe ja 27-aastase naise.

13. jaanuaril sai politsei teate, et Lasnamäel vägivallatseti korteris 30-aastase mehe kallal.

13. jaanuaril sai politsei teate, et Haaberstis lõi 49-aastane mees korteris 45-aastast naist. Politsei viis mehe kahtlustavana jaoskonda.

13. jaanuaril sai politsei teate, et kesklinnas lõi 18-aastane mees 27-aastast meest. Politsei viis 18-aastase mehe kahtlustatavana jaoskonda.

13. jaanuaril sai politsei teate, et kesklinnas löödi 37-aastast naist.

13. jaanuaril sai politsei teate, et kesklinnas löödi 27-aastast meest.

13. jaanuaril sai politsei teate, et Lasnamäel löödi korteris 41-aastast naist. Politsei pidas kahtlustatavana kinni 43-aastase mehe.

Vargus

11. jaanuaril sai politsei teate, et Mustamäel varastati korterist 2500 eurot sularaha.

Harjumaa

Kehaline väärkohtlemine

12. jaanuaril sai politsei teate, et Viimsi vallas vägivallatses 58-aastane mees abikaasa kallal. Politsei viis mehe kahtlustatavana jaoskonda.

13. jaanuaril sai politsei teate, et Maardus lõi 44-aastane mees korteris abikaasat. Politsei viis mehe kahtlustatavana jaoskonda.

Juhtumid piiril

11. jaanuaril saabus Londonist Tallinna lennujaama 1997. aastal sündinud Kameruni kodanik. Mehel puudus Schengeni viisa või elamisluba. Piirivalvurid väljastasid mehele sisenemiskeelu ning ta lahkus tagasi Londonisse.

11. jaanuaril saabusid Kiievist Tallinna lennujaama 1988. aastal ja 1981. aastal sündinud Ukraina kodanikud. Meestel polnud dokumente, mis õigustaksid reisi eesmärki ja tingimusi, samuti puudusid neil piisavad elatusvahendid. Meestele väljastati sisenemiskeeld ning nad lahkusid tagasi Ukrainasse.

11. jaanuaril saabus Kiievist Tallinna lennujaama 1993. aastal sündinud Ukraina kodanik. Kuna Tšehhi riik oli talle kehtestanud Schengeni territooriumile sisenemiskeelu, siis meest riiki ei lubatud ning ta lahkus tagasi Ukrainasse.

11. jaanuaril saabusid Kiievist Tallinna 1988. aastal, 1981. aastal ja 1984. aastal sündinud mehed. Meestel polnud asjakohaseid dokumente, mis õigustaksid reisi eesmärki ja tingimusi. Piirivalvurid väljastasid neile sisenemiskeelu ja mehed lahkusid tagasi Ukrainasse.

11. jaanuaril saabusid Thbilisist Tallinna 1981. aastal ja 1985. aastal sündinud mehed. Meestel polnud asjakohaseid dokumente, mis õigustaksid reisi eesmärki ja tingimusi. Piirivalvurid väljastasid neile sisenemiskeelu ja mehed lahkusid tagasi Gruusiasse.

LÕUNA PREFEKTUUR

Tartumaa

Röövimine

11. jaanuari hommikul teatati politseile, et Tartu vallas ähvardas joobekahtlusega 46-aastane mees noaga oma endist elukaaslast ning võttis temalt ära mobiiltelefoni. 34-aastane naine vahejuhtumis viga ei saanud. Juhtunu üksikasju selgitab politsei kriminaalmenetluses.

Valgamaa

Röövimine

13. jaanuaril kella 18.30 ajal sai politsei teate, et Valgas Pikal tänaval tõukas seni tuvastamata nooremapoolne mees 54-aastast meest ning haaras tema jope põuetaskust rahakoti koos sularahaga ja jooksis sellega minema. Rahakoti röövimisega tekitati varalist kahju kokku 109 eurot.

Juhtumid piiril

11. jaanuaril kella 11.50 paiku kontrollisid piirivalvurid Luhamaa piiripunkti saabunud Läti numbrimärgiga sõiduautot BMW, kust avastasid vedrujõul avaneva noa, mis on Eestis tsiviilkäibes keelatud. Keelatud ese võeti mehelt ära, talle koostati väärteoprotokoll, misjärel lubati tal oma teekonda jätkata.

12. jaanuaril kella 9 ajal avastas Mustvee kordoni Mehikoorma teenistuse radarvaatleja Lämmijärvel ajutise kontrolljoone ebaseadusliku ületuse mootorsaani poolt suunaga Venemaa Föderatsioonist Eesti Vabariiki ja tagasi. Juhtumist teavitati Venemaa Föderatsiooni piirivalvet, kes pidas mootorsaani koos kahe isikuga kinni.

IDA PREFEKTUUR

Lääne-Virumaa

Kehalised väärkohtlemised

12. jaanuaril teatati, et Rakveres Tedre tänaval asuvas korteris tõukas 30-aastast naist tema 31-aastane elukaaslane.

12. jaanuaril teatati, et Väike-Maarja alevikus Simuna maanteel asuvas korteris tungis 22-aastasele mehele kallale tema 45-aastane isa.

Vargused

11. jaanuaril teatati, et Kadrina vallas Viitna külas pargitud veoauto kütusepaagist varastati 400 liitrit kütust. Kahjusumma on täpsustamisel.

12. jaanuaril teatati, et Rakvere linnas Saeaugu tänaval tungiti sisse eramajja ning varastati mündikogu, ehteid, käekell ja muid esemeid. Esialgne kahjusumma on 14 400 eurot.

Ida-Virumaa

Surma põhjustamine ettevaatamatusest

Häirekeskusele anti 11. jaanuari õhtul kella 20.30 paiku teada, et Ida-Virumaal Alutaguse vallast Kohtla-Järve-Mäetaguse maantee 20. kilomeetril leiti tundmatu mehe surnukeha. Surnukehal ei ole vägivallatundemärke ning esialgse info põhjal ei sattunud ta ka liiklusõnnetusse. Politseinikud alustasid juhtunu osa menetlust ning selgitavad välja, mis viis mehe surmani.

Röövimine

13. jaanuaril teatati, et Narvas Võidu prospektil asuvas korteris ründas tundmatu mees 60-aastast naist ning röövis temalt sularaha. Kahjusumma on täpsustamisel.

Kehalised väärkohtlemised

10. jaanuaril lõi 55-aastast naist Narvas Vestervalli tänaval asuva ühiselamu koridoris 32-aastane naine.

11. jaanuaril teatati, et Narva-Jõesuu linnas Metsa tänaval lõi 77-aastast meest 57-aastane mees.

13. jaanuaril teatati, et Narvas 26. Juuli tänaval asuvas korteris lõi 41-aastast naist tema endine elukaaslane. Politsei pidas 46-aastase kahtlustatava kinni.

13. jaanuaril teatati, et Narvas Kalda tänaval tekitas 29-aastasele mehele valu tema 30-aastane elukaaslane.

Juhtumid piiril

9. jaanuaril pöördus Narva politseijaoskonda 1964. aastal sündinud Türgi Vabariigi kodanik, kellel on Saksa Liitvabariigi elamisluba. Mees pidi Eestis lahkuma hiljemalt 29. augustil 2018, kuid ei teinud seda ning viibis neli kuud ja 12 päeva riigis ebaseaduslikult. Samuti töötas mees Eestis ebaseaduslikult. Isikule määrati rahatrahv ning koostati ettekirjutus Eestist seitsme päeva jooksul lahkuda.

12. jaanuaril saabus Narva-1 piiripunkti riigist väljuvale suunale Vene Föderatsiooni kodanik, kes juhtis Venemaal registreeritud sõiduautot Chrysler. Mees esitas kontrolliks võltsitud liikluskindlustuse poliisi. Isikule määrati rahaline karistus ning tal lubati lahkuda Vene Föderatsiooni.

13. jaanuaril saabus riiki sisenevale suunale 1992. aastal sündinud Vene Föderatsiooni kodanik, kes andis ebaselgeid ütlusi oma reisi eesmärkide kohta ning kellel puudusid piisavad rahalised vahendid ja asjakohased dokumendid riiki sisenemiseks. Piiril väljastati sisenemiskeeld, tema viisa tunnistati kehtetuks ning ta suunati tagasi Vene Föderatsiooni.

13. jaanuaril saabusid Narva-1 piiripunkti riiki sisenevale suunale 1980. aastal, 1981. aastal ja 1993. aastal sündinud Vene Föderatsiooni kodanikud, kellel puudusid asjakohased dokumendid riiki sisenemiseks. Piiril väljastati sisenemiskeelud ning mehed saadeti tagasi Venemaale.

LÄÄNE PREFEKTUUR

Järvamaa

Röövimine

11. jaanuaril teatati politseile, et Järva vallas lõi 40-aastane mees 56-aastast meest ning võttis temalt ära rahakoti sularaha ja dokumentidega. Politsei pidas lööja kahtlustatavana kinni.

Läänemaa

Kehaline väärkohtlemine

12. jaanuaril sai politsei teate, et Haapsalus Kopli tänava korteris lõi 49-aastane mees oma abikaasat. Politsei pidas mehe kahtlustatavana kinni.

Pärnumaa

Kehalised väärkohtlemised
13. jaanuaril laekus politseile teade, et Pärnus Lehola tänaval lõi joobes 32-aastane mees oma ema. Politsei toimetas mehe esialgu kainenema ning ta peeti kahtlustatavana kinni.

13. jaanuaril sai politsei teate, et Pärnus Riia maantee trepikojas lõi seni tuvastamata mees 51-aastast meest ning põhjustas sellega viimasele valu. Juhtunu asjaolud on selgitamisel.

12. jaanuaril teatati politseile, et Pärnus Mai tänava korteris lõi 49-aastane mees oma abikaasat ning põhjustas sellega viimasele füüsilist valu.

Raplamaa

Kehaline väärkohtlemine

12. jaanuaril sai politsei teate, et Rapla vallas lõi 46-aastane mees oma elukaaslast ning põhjustas sellega füüsilist valu ja kehavigastusi. Politsei pidas mehe kahtlustatavana kinni.

Alustatud kriminaalmenetluste kohta saab lisainfot vastava ringkonnaprokuratuuri pressiesindajalt.

Allikas: Politsei- ja Piirivalveameti pressiteade

XXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXX

Liiklusinfo 14.01.2019

Eelmise ööpäeva jooksul tabati 6 alkoholi tarvitanud mootorsõiduki juhti.

Liiklusõnnetused

14.01.2019 kella 08.20 paiku toimus liiklusõnnetus Pärnumaal Tori vallas Rütavere külas Pärnu-Rakvere-Sõmeru tee 14,495. kilomeetril, kus esialgsetel andmetel sattus 46-aastase mehe juhitud kaubiku Volkswagen Transporter Kasten´i haakes olnud järelhaagis Hapert külglibisemisse ning vedas kaubiku risti vastassuuna vööndisse, kus viimane põrkas kokku lähenenud sõidukiga Citroen Jumper, mida juhtis 23-aastane mees. Volkswageni juht hukkus sündmuskohal.

14.01.2019 kell 17.40 toimus liiklusõnnetus Põlvas Lao ja Vabriku tn ristmikul, kus sõiduautot Peugeot 206 juhtinud 62-aastane mees ei andnud teed sõiduautole Ford Focus Turnier, mida juhtis 38-aastane naine, ja toimus kokkupõrge. Fordis viibinud 48-aastane mees toimetati Põlva Haiglasse kontrolli.

Ärandatud ja leitud sõidukite kohta teateid ei laekunud.

Teeolud Eestis on lumised ning politsei palub juhtidel varuda sihtpunkti jõudmiseks aega, vältida võimalusel möödasõite ning kindlasti hoida pikivahet. Pikivahe annab juhile võimaluse ootamatu situatsiooni korral õigeaegselt reageerida.

Lisainformatsiooni liiklusõnnetuste kohta saab vastava piirkonna pressiesindaja käest. Kontaktid leiab https://www.politsei.ee/et/kommunikatsioonibueroo-kontaktid

PPA kliendiinfo numbril 612 3000

Allikas: Liiklusinfo


Sisselogimine
Kasutaja
Parool
 - Registreeru
Reklaam
Lingid
KODULEHE TEGEMINE V-DISAIN.EE

TAIMEKAITSE-VAHENDID
OHUSTAVATE VÕÕRLIIKIDE NIMEKIRI
TOALILLED
VIINAMARJAD
PUUVILJATAIMEDE KAHJUSTAJAD
EESTI KARTULISORDID
EESTI TAIMED
EESTI SORDIVARAMU
SOOVITUSSORTIMENT
TURUSTAMISE STANDARDID
      Kui Sa oma aiamuredele mujalt lahendust ei leidnud, küsi foorumist
© Aiandus.ee Kõik õigused kaitstud. Selle portaali ühtki osa ei tohi jäljendada ega kasutada muudes väljaannetes ilma Aiandusinfo Oü haldaja kirjaliku loata.