Aiandus.ee
Aiandus.ee
Avaleht | Teated | Ilm | Kontakt
Keskkonnaministeeriumi 12. nädala eelinfo (2019-03-18 08:09:19)

Teisipäev, 19. märts

· Algusega kell 15 avatakse Arhitektuurimuuseumis (Ahtri 2, Tallinn) Keskkonnamaja arhitektuurivõistluse ideekavandite näitus ning keskkonnaminister Siim Kiisler kuulutab välja auhinnatud tööd ja nende autorid.
Keskkonnamajast peab saama Eesti kõige keskkonnasõbralikum riigihoone. Arhitektuurikonkursil osalejaile oli pandud tingimuseks, et maja ehitamiseks kasutataks valdavalt puitu ning et see oleks liginull-energiahoone, kus kasutatakse nutikaid lahendusi.


· Teisipäeval, 19. märtsil toimub Nordic Hotel Forumis Maa-ameti aastaseminar "Avaandmed, avatud Maa-amet". Seminaril on luubi all avaandmed ehk kaardiandmed, mis on Eestis eelmise aasta keskpaigast masinloetaval kujul tasuta kättesaadavad, seda esimeste seas Euroopas. Samuti räägitakse Eesti oma võimsast satelliidiandmete töötlemise keskusest ESTHubist, mis nüüd juba on arendustöödeks rakendatav. Sõna saavad ka kasutajad, et jagada oma kogemusi sellest, kuidas nemad oma tööd avaandmete ja ESTHubi varal on lihtsustanud või lisandväärtust loonud. Veel peatume katastriandmete uuendamisel, Rail Balticu maade omandamise hetkeseisul ja maa korralise hindamise teemadel.

Kolmapäev, 20. märts

· Kolmapäeval, 20. märtsil toimub Keskkonnainvesteeringute Keskuse ressursisäästu konkursi Negavatt hindamiskomisjoni koosolek, kus valitakse 77-st konkursile saabunud ideest välja 13 parimat konkursi II etappi.


Neljapäev, 21. märts

· Algusega kell 13.30 toimub Tartus Märjal Natura hüvitise ja VEP lepingute sõlmimise infopäev.


· Eesti Loodusmuuseumis algusega kell 18 toimuva öökulli akadeemia keskmes on meie igapäevased tarbeesemed - nutitelefonid. Sel korral räägib geoloog Sander Olo, millised haruldased metallid end tänapäeva tehnoloogias peidavad ning kust ja mis hinnaga nad tulevad.

· Rahvusvahelisel metsapäeval, 21. märtsil algusega kell 14.00 toimub Tallinnas Lutheri Masinasaali seminariruumis, Vana-Lõuna 39/1 kutsetega raamatuesitlus "Sada aastat metsa lugu", mis toob Eesti metsade ja metsanduse ajaloo lugejateni läbi fotode. Raamatus esitletud piltidel elustub omaaegne elu ja meelelaad, tööd ja töövahendid, inimesed ja nende suhe metsaga. Raamatu väljaandja on Riigimetsa Majandamise Keskus ja koostaja Triin Kusmin.


Reede, 22. märts

· Reedel, 22. märtsil tähistatakse rahvusvahelist veepäeva, mille eesmärk on pöörata tähelepanu olulistele veeprobleemidele maailmas. Veepäeval on alati oma teema, mille fookus on igal aastal veidi erinev. Tänavune veepäev keskendub sellele, et kõigi inimeste jaoks oleks puhas vesi ühtemoodi kättesaadav.

· Keskkonnaagentuur korraldab meteoroloogiapäevale pühendatud konverentsi "PÄIKE, MAA ja ILM". Konverents algab kl 10.00 Keskkonnaministeeriumi I korruse suures saalis aadressil Narva mnt 7a. Ilmateenistuse juubeliaasta meteoroloogiapäeva konverentsi keskseks teemaks on Päike ning selle mõju keskkonnale, inimestele ning majandusele. Muuhulgas pöörame tähelepanu ka rahvusvahelisele veepäevale ning lõpetame konverentsi näidisväitlusega, kas tulevikuenergeetika võtmesõnaks on pigem vesi või päike.
Päevakava ja esinejatega saab eelnevalt tutvuda siin: https://www.ilmateenistus.ee/ilmatarkus/meteoroloogiapaevad/2019-paike-maa-ja-ilm/


Nädalavahetus, 23.-24. märts

· Keskkonnainvesteeringute Keskuse ressursisäästu konkursi Negavatt kodulehel algab rahvahääletus, mille tulemusena pääseb veel kaks meeskoda konkursi II etappi, st 15 parima hulka.

Allikas: Keskkonnaministeeriumi eelinfo




Sisselogimine
Kasutaja
Parool
 - Registreeru
Reklaam
Lingid
KODULEHE TEGEMINE V-DISAIN.EE

TAIMEKAITSE-VAHENDID
OHUSTAVATE VÕÕRLIIKIDE NIMEKIRI
TOALILLED
VIINAMARJAD
PUUVILJATAIMEDE KAHJUSTAJAD
EESTI KARTULISORDID
EESTI TAIMED
EESTI SORDIVARAMU
SOOVITUSSORTIMENT
TURUSTAMISE STANDARDID
      Kui Sa oma aiamuredele mujalt lahendust ei leidnud, küsi foorumist
© Aiandus.ee Kõik õigused kaitstud. Selle portaali ühtki osa ei tohi jäljendada ega kasutada muudes väljaannetes ilma Aiandusinfo Oü haldaja kirjaliku loata.