Aiandus.ee
Aiandus.ee
Avaleht | Teated | Ilm | Kontakt
Politsei- ja Piirivalveameti nädalavahetuse sündmused. Liiklusinfo 19.03.2019 (2019-03-19 08:28:40)


Möödunud nädalavahetusel registreeriti Politsei- ja Piirivalveametis 136 avaldust ja teadet kuritegudest. Nende hulgas oli kaks avaliku korra rasket rikkumist,
üks röövimine ja 31 varavastast kuritegu, sealhulgas 20 vargust. Registreeriti kümme inimvigastustega liiklusõnnetust, milles hukkus üks ja vigastada sai kümme inimest. Tabati 45 alkoholijoobes ja kolm narkojoobes sõidukijuhti. Registreeriti 498 väärtegu.

Piirilt väljastati 15 sisenemiskeeldu, riigist saadeti välja üks inimene. Schengeni viisaeeskirja rikkumisi avastati üks ning tuvastati üks riigipiiri ebaseaduslik ületamine. Salakaubavedamise juhtumeid oli üks.

PÕHJA PREFEKTUUR

Tallinn

Kehalised väärkohtlemised

14. märtsil teatati, et 21-aastane mees lõi Lasnamäel Paekaare tänaval asuvas korteris oma elukaaslast, 23-aastast naist. Politseinikud pidasid mehe kinni.

15. märtsil teatati, et Kesklinnas Müürivahe tänaval asuvas baaris lõi 25-aastane mees 29-aastast meest. Politseinikud pidasid 25-aastase mehe kinni.

15. märtsil teatati, et 42-aastane mees lõi Põhja-Tallinnas Randla tänaval asuvas korteris oma elukaaslast, 50-aastast naist. Politseinikud pidasid mehe kinni.

15. märtsil teatati, et 26-aastane mees lõi Kesklinnas Sadama tänaval oma töökaaslast, 36-aastast meest. Politseinikud pidasid lööja kinni.

16. märtsil teatati, et Mustamäel E. Vilde teel asuvas korteris lõi alkoholijoobes 52-aastane mees oma elukaaslast, 54-aastast naist. Politseinikud pidasid mehe kinni.

16. märtsil teatati, et Põhja-Tallinnas Kolde puiesteel lõi tundmatu meesterahvas 27-aastast meest.

16. märtsil teatati, et Kesklinnas Kuninga tänaval lõid kaks tundmatu meesterahvast 25-aastast meest.

16. märtsil teatati, et Põhja-Tallinnas Sõle tänaval asuvas kortermajas lõi 65-aastane mees terava esemega 30-aastast meest. Kiirabi toimetas kannatanu haiglasse ning politseinikud pidasid 65-aastase mehe kinni.

16. märtsil teatati, et Mustamäel Sõpruse puiesteel asuvas korteris lõi alkoholijoobes 25-aastane mees 21-aastast naist.

17. märtsil teatati, et Kesklinnas Suur-Karja tänaval lõi 21-aastane mees 24-aastast meest. Politseinikud pidasid 21-aastase mehe kinni.

17. märtsil teatati, et Põhja-Tallinnas Paldiski maanteel asuvas kortermajas lõi 47-aastane mees 38-aastast naist.

17. märtsil teatati, et Lasnamäel Kalevipoja tänaval asuvas korteris lõi 30-aastane mees oma elukaaslast, 27-aastast naist.

Vägivald võimuesindaja vastu

15. märtsil ründas Kesklinnas Odra tänaval asuvas asutuses 37-aastane mees kahte politseinikku. 37-aastane mees peeti kinni.


Vargused

14. märtsil teatati, et Kesklinnas Võistluse tänaval asuvast soojakust on varastatud tööriistad. Esialgne kahju on 4500 eurot.

17. märtsil teatati, et Kesklinnas Vene tänaval asuvast sõidukist on varastatud kohver koos isiklike esemetega. Vargusega tekitatud esialgne varaline kahju on 11 000 eurot.

17. märtsil teatati, et Kesklinnas Estonia puiestee bussipeatuses varastati kilekott, milles olid toiduained ning isiklikud esemed. Esialgne kahju on 1161 eurot.

LÕUNA PREFEKTUUR

Jõgevamaa

Vargus

15. märtsil teatati, et Põltsamaa vallas Võhmanõmme külas varastati eramust kaks arvutit, nahktagi ja kaks rahakotti koos dokumentide ja sularahaga. Vargusega tekitatud kahju on 10 000 eurot.

Tartumaa

Röövimine

17. märtsi õhtul löödi Tartus Ümera tänava kaupluse lähistel 56-aastast meest. Peale löömist võeti mehelt ära rahakott, milles oli 75 eurot. Juhtunu üksikasju selgitab politsei alustatud menetluses.

Kehaline väärkohtlemine

16. märtsil teatati, et Tartus Vallikraavi tänava meelelahutusasutuses lõi joobes 22-aastane mees turvatöötajat. Politsei pidas lööja kinni ning toimetas ta arestikambrisse kainenema. Turvatöötaja viga ei saanud.

Viljandimaa

Kehaline väärkohtlemine

Ööl vastu 16. märtsi lõi joobes 24-aastane mees Viljandi vallas Tusti küla elamus 24-aastast elukaaslast. Politsei pidas agressiivse mehe kinni ning toimetas ta arestikambrisse kainenema. Meedikud viisid viga saanud naise täiendavaks tervisekontrolliks haiglasse. Juhtunu üksikasju selgitab politsei alustatud kriminaaluurimises.

Võrumaa

Kehaline väärkohtlemine

17. märtsil puhkes Võrus L. Koidula tänava korteris ühiselt alkoholi tarvitanud meeste vahel tüli, mille käigus sai viga 36-aastane mees. Meedikud viisid kannatanu haiglasse ravile. Agressiivne 30-aastane mees peeti kinni ning viidi esmalt kainenema.

Juhtumid piiril

15. märtsi varahommikul kell 6 ajal avastasid piirivalvurid Pihkva järvel Beresje küla kandis ajutise kontrolljoone ebaseadusliku ületuse suunaga Eesti Vabariigist Venemaa Föderatsiooni ja tagasi. Vahejuhtumile reageerinud piirivalve hõljukipatrull pidas kinni kontrolljoont ületanud 62-aastase mehe kinni ning ta toimetati asjaolude selgitamiseks kordonisse, kus talle määrati rikkumise eest 80-eurone rahatrahv.

16. märtsi hommikul tõkestati Koidula piiripunktis Eestisse sisenemine 56-aastasel Venemaa Föderatsiooni kodanikul, kel puudus kehtiv viisa või elamisluba. Naisele väljastati sisenemiskeeld ning ta saadeti tagasi Venemaa Föderatsiooni.

16. märtsi ennelõunal tõkestati Koidula piiripunktis Eestisse sisenemine 23-aastasel Venemaa Föderatsiooni kodanikul, kellel puudusid asjakohased dokumendid, mis õigustaksid reisi eesmärki ja tingimusi. Isik saadeti tagasi Venemaa Föderatsiooni.

IDA PREFEKTUUR

Lääne-Virumaa

Töötervishoiu- ja tööohutusnõuete eiramine, kui sellega on ettevaatamatusest tekitatud inimesele raske tervisekahjustus või põhjustatud inimese surm

15. märtsil sõitis Lääne-Virumaal Rakvere linnas Õli tn asuvas autoremonditöökojas tõstukile sõiduauto Lexus, mille roolis oli 68-aastane mees. Auto sõitis tõstukist üle ning sõitis otsa töökoja töötajale, 66-aastasele mehele, kes sai raskeid tervisekahjustusi.

Ida-Virumaa

Avaliku korra rasked rikkumised

15. märtsil sihtis 18-aastane alkoholijoobes mees Narvas Puškini tänaval õhkrelvaga 43-aastast piirivalveametniku suunas. Ida prefektuuri piirivalvurid pidasid mehe sündmuskohal kinni. Viru Ringkonnaprokuratuuri taotlusel ja kohtu loal võeti mees pooleks kuuks vahi alla.

16. märtsil tegi 24-aastane mees Narva linnas Pähklimäe tänaval maja juures tundmatust relvast laske, sihtis relvaga tundmatu mehe ja elumaja akende suunas. Mees on kahtlustavana kinni peetud.

Looma julm kohtlemine

Politseile teatati, et 2. märtsil viskas mees Narvas Kreenholmi tänava korteri aknast välja kassipoja, mille tagajärjel kukkus kassipoeg vastu pinki. Kassipoeg viidi varjupaika. Teo võimalik toimepanija on politseile teada.

Ähvardus

17. märtsil ähvardas 29-aastane mees Kiviõlis oma endist eluskaaslast, 22-aastast naist, tapmisega.

Kehalised väärkohtlemised

Politseile teatati, et 14. märtsil haaras Jõhvis Põllu tänaval üks mees 58-aastasel mehel käest kinni ja tekitas talle füüsilist valu ja kehavigastuse.

15. märtsil lõi Sillamäel Tallinna maanteel pargitud autos mees oma töökaaslast, 52-aastast meest, rusikaga näkku, tekitades talle valu ja kehalisi vigastusi.

15. märtsil tekkis Kohtla-Järvel Sõpruse tänaval konflikt 69-aastase naise ja 38-aastase mehe vahel, tekitades teineteisele kehalisi vigastusi.

15. märtsil tuli Jõhvis Kooli tn korteris 45-aastane mees kallale oma 33-aastasele abikaasale, tekitades talle füüsilist valu.

15. märtsil tulid Narvas Rahu tänaval tundmatud isikud kallale 47-aastasele mehele, tekitades talle füüsilist valu ja kehalisi vigastusi.

15. märtsil lõi 44-aastane mees Narvas Hariduse tn korteris oma 14-aastast kasutütart, millega tekitas talle füüsilist valu. Mees on kahlustavana kinni peetud.

16. märtsil peksid 19-aastane mees ja kaks 17-aastast meest Narvas Tiimani tänaval 28-aastast meest ja 26-aastast meest, tekitades nendele füüsilist valu ja kehalisi vigastusi. Lööjad peeti kinni ja toimetati politseijaoskonda.

16. märtsil lõi 36-aastane mees Narvas Rakvere tn korteris oma 60-aastast ema.

17. märtsil lõi 38-aastane mees Jõhvi linnas Keskväljakul asuvas meelelahutusasutuses 40-aastast meest rusikaga näkku. Ründaja on kahtlustavana kinni peetud.

17. märtsil tuli 34-aastane mees Narvas Tallinna mnt korteris kallale oma 30-aastasele elukaaslasele, tekitades talle füüsilist valu ja kehavigastusi.

17. märtsil lõi 46-aastane mees Kohtla-Järvel Keskalleel asuvas kortermajas oma 49-aastast elukaaslast.

17. märtsil lõi Narvas Rakvere tn maja juures, 34-aastane mees oma elukaaslast, 30-aastast naist.

Vargus

Politseile teatati, et ajavahemikul 23.02-17.03. varastati Olgina alevikus Tallinna maanteel asuvast majast Makita tööriistad ja Makita raadio. Kahju on 489 eurot.

Juhtumid piiril

15. märtsil kontrolliti Narva-1 piiripunktis Eestisse sisenemisel Venemaa Föderatsiooni registreerimismärgiga sõiduautot Lada, mida juhtis 1971. aastal sündinud Venemaa Föderatsiooni kodanik. Autot juhtinud mees esitas Venemaa Föderatsiooni liikluskindlustuse poliisi, mis oli osaliselt võltsitud. Välismaalane sai trahvi ja ta suunati tagasi Venemaa Föderatsiooni.

15. märtsil kontrolliti Narva-1 piiripunktis Eestist väljumisel 1993. aastal sündinud Venemaa Föderatsiooni kodanikku. Mees viibis Schengeni riikide territooriumil seadusliku aluseta seitse kalendripäeva, kõik päevad Eestis. Mehele tehti hoiatus ja ettekirjutus Eestist lahkumiseks ning suunati Venemaa Föderatsiooni.

15. märtsil kontrolliti Narva-1 piiripunktis Eestisse sisenemisel jalgsi piiripunkti saabunud 1983. aastal sündinud Moldova Vabariigi kodanikku. Mehe ütlused reisi eesmärgi kohta olid ebaselged ja tal puudusid asjakohased dokumendid. Talle väljastati sisenemiskeeld ning suunati tagasi Venemaa Föderatsiooni.

15. märtsil kontrolliti Narva-1 piiripunktis Eestisse sisenemisel liinibussiga saabunud 1988. aastal ja 1991. aastal sündinud Ukraina kodanikke. Naisel ja mehel puudusid rahalised vahendid ja asjakohased dokumendid, mis õigustaksid reisi eesmärki ning tingimusi. Neile väljastati sisenemiskeeld ning välismaalased saadeti tagasi Venemaa Föderatsiooni.

15. märtsil kontrollis Ida prefektuuri piiri- ja migratsioonijärelevalve talitus koos Sillamäel toimuval ehitusel töötavate välismaalaste riigis viibimise ja töötamise seaduslikkust. PPA kontrollis kokku viit Valgevene kodanikku, kes viibisid Eestis seaduslikult D-liiki viisade alusel, kuid ei omanud lühiajalise töötamise luba. Ettevõtte suhtes alustatakse väärteomenetlust.

16. märtsil kontrolliti Narva-1 piiripunktis Eestisse sisenemisel Venemaa Föderatsiooni registreerimisnumbritega sõiduautot BMW, mida juhtis 1982. aastal sündinud Venemaa Föderatsiooni kodanik. Sõiduk suunati kontrolli Maksu- ja Tolliameti ametnike juurde, kes avastasid sõidukist 58 200 Valgevene Vabariigi maksumärkidega sigaretti. Sõiduki roolis olnud naise viisa tunnistati kehtetuks ja määrati rahatrahv, väljastati sisenemiskeeld ja suunati tagasi Venemaa Föderatsiooni.

17. märtsil kontrolliti Narva-1 piiripunktis Eestisse sisenemisel 1966. aastal sündinud Armeenia Vabariigi kodanikku. Mehel puudus kehtiv viisa või elamisluba. Talle väljastati sisenemiskeeld ja isik saadeti tagasi Venemaa Föderatsiooni.

17. märtsil kontrolliti Narva-1 piiripunktis Eestisse sisenemisel jalgsi saabunud 1995. aastal sündinud Aserbaidžaani Vabariigi kodanikku. Mehe ütlused reisi eesmärgi kohta olid ebaselged ja tal puudusid asjakohased dokumendid. Mehele väljastati sisenemiskeeld, ta viisa tunnistati kehtetuks ja välismaalane suunati tagasi Venemaa Föderatsiooni.

17. märtsil kontrolliti Narva-1 piiripunktis Eestisse sisenemisel sõiduautoga saabunud 1986. aastal sündinud Venemaa Föderatsiooni kodanikku. Kuna naisel puudus kehtiv viisa, väljastati talle sisenemiskeeld ja ta saadeti tagasi Venemaa Föderatsiooni.

17. märtsil kontrollisid Narva-1 piiripunkti ametnikud Eestisse sisenemisel jalgsi saabunud 1995., 1988., 1989. ja 1972. aastal sündinud Moldova Vabariigi kodanikke. Kuna naise ja kolme mehe ütlused reisi eesmärgi kohta olid ebaselged ja neil puudusid asjakohased dokumendid, väljastati neile sisenemiskeeld ja nad saadeti tagasi Venemaa Föderatsiooni.

17. märtsil kontrolliti Narva-1 piiripunktis Eestisse sisenemisel 1987. aastal sündinud Venemaa Föderatsiooni kodanikku, kellel on olemas kehtiv Eesti elamisluba. Mees juhtis Venemaa Föderatsiooni registreerimismärgiga sõiduautot Saturn. Kontrollimisel selgus, et sõiduki tehasetähis on manipuleerimistunnustega ning identifitseerimiskleebis täielikult võltsitud. Mehele määrata rahatrahv ja ta suundus koos sõidukiga tagasi Venemaa Föderatsiooni.

LÄÄNE PREFEKTUUR

Raplamaa

Kehaline väärkohtlemine

16. märtsil sai politsei teate, et Rapla vallas toimus 35-aastase ja 47-aastase mehe vahel rüselus, mille tagajärjel said mõlemad mehed tervisekahjustusi.

Alustatud kriminaalmenetluste kohta saab lisainfot vastava ringkonnaprokuratuuri pressiesindajalt.

Allikas: Politsei- ja Piirivalveameti teade

_________________________________________________________

Liiklusinfo 19.03.2019

Edastame ööpäeva jooksul laekunud teabe liiklusõnnetuste, ärandatud ja leitud sõidukite kohta.

Eelmise ööpäeva jooksul tabati 2 narko- ja 8 alkoholi tarvitamistunnustega mootorsõiduki juhti.

Liiklusõnnetused

19.03.2019 kell 03:06 teatati liiklusõnnetusest Tallinnas Narva mnt 90 juures, kus seni tuvastamata juht kaotas kontrolli sõiduauto Chevrolet Cruze üle ning sõitis vasakule teelt välja vastu puud. Sõidukis viibinud 34-aastane mees ja 32-aastane naine toimetati Põhja-Eesti Regionaalhaiglasse. Sõiduki juht ja juhtunu täpsemad asjaolud on selgitamisel.

Ärandatud ja leitud sõidukite kohta teateid ei laekunud.

Sel nädalal saavad inimesed märkida veebilehele liiklustalgud.ee kohti, kus kiiruseületajad valmistavad liikluses ohte. Nende ettepanekute alusel rahustavad politseinikud 3. aprillil liiklust inimeste soovitud kohtades.

Lisainformatsiooni liiklusõnnetuste kohta saab vastava piirkonna pressiesindaja käest. Kontaktid leiab https://www.politsei.ee/et/kommunikatsioonibueroo-kontaktid

PPA kliendiinfo numbril 612 3000

Allikas: Liiklusinfo


Sisselogimine
Kasutaja
Parool
 - Registreeru
Reklaam
Lingid
KODULEHE TEGEMINE V-DISAIN.EE

TAIMEKAITSE-VAHENDID
OHUSTAVATE VÕÕRLIIKIDE NIMEKIRI
TOALILLED
VIINAMARJAD
PUUVILJATAIMEDE KAHJUSTAJAD
EESTI KARTULISORDID
EESTI TAIMED
EESTI SORDIVARAMU
SOOVITUSSORTIMENT
TURUSTAMISE STANDARDID
      Kui Sa oma aiamuredele mujalt lahendust ei leidnud, küsi foorumist
© Aiandus.ee Kõik õigused kaitstud. Selle portaali ühtki osa ei tohi jäljendada ega kasutada muudes väljaannetes ilma Aiandusinfo Oü haldaja kirjaliku loata.