Aiandus.ee
Aiandus.ee
Avaleht | Teated | Ilm | Kontakt
Maa-ameti aastaseminari keskmes on innovatsioon (2019-03-19 08:47:05)


Täna, 19. märtsil kogunevad 200 riigiasutuste ja kohalike omavalitsuste töötajat Tallinnas Nordic Hotel Forumis Maa-ameti aastaseminarile, mis kannab seekord pealkirja "Avaandmed, avatud Maa-amet". Päeva läbiv märksõna on innovatsioon.

Maa-ameti peadirektor Tambet Tiits ütles, et Eesti on esimeste riikide seas, kus kaardiandmed on masinloetaval kujul kõigile tasuta kättesaadavad. "Avaandmed on üks innovaatiliste lahenduste kasvulavasid. Veel aasta tagasi tuli kaardiandmete eest kopsakas summa välja käia ja see viis olukorrani, kus andmed laiemat kasutust ei leidnud. Nüüd aga on andmed vabad ja ainuüksi esimese mõne kuuga loodi nende abil põnevaid innovaatilisi lahendusi," sõnas Tiits. "Garage48-l osalenud noored tulid välja uudse lahendusega digiehituses, avaandmed aitavad droonide lennuteekonda planeerida. Samuti saab avaandmeid analüüsides teada, milline on parim asukoht uuele lasteaiale," tõi Tiits näiteid. Seminari üks eesmärke on panna kaardiandmed avalike teenuste heaks paremini tööle.

Maa-ameti päeval räägime ka Eesti oma satelliidiandmete keskusest ESTHub, mis võimaldab töödelda kaugseireandmeid. Kuidas täpsemalt on avaandmed ja ESTHubi võimalused juba rakendust leidnud, kuuleme otse kasutajatelt endilt.

Päeva teine pool on pühendatud muudatusele maa-andmetes, kui mindi üle koordinaatide alusel arvutatud maatüki pindaladele ja ajakohastati kõlvikuandmed. Muudatus puudutab paljusid maaomanikke. Samuti vastame küsimustele - milline on Rail Balticu maade omandamise hetkeseis, kuidas on maa hind viimastel aastatel piirkonniti muutunud, millised on sealjuures markantsemad muutused ja miks on tarvis uut maa korralist hindamist.

Aastaseminarist toimub veebiülekanne, kell 11-16.

Täpsem info ja kava www.maaamet.ee.

Allikas: Maa-ameti 19.03.2019 pressiteade


Sisselogimine
Kasutaja
Parool
 - Registreeru
Reklaam
Lingid
KODULEHE TEGEMINE V-DISAIN.EE

TAIMEKAITSE-VAHENDID
OHUSTAVATE VÕÕRLIIKIDE NIMEKIRI
TOALILLED
VIINAMARJAD
PUUVILJATAIMEDE KAHJUSTAJAD
EESTI KARTULISORDID
EESTI TAIMED
EESTI SORDIVARAMU
SOOVITUSSORTIMENT
TURUSTAMISE STANDARDID
      Kui Sa oma aiamuredele mujalt lahendust ei leidnud, küsi foorumist
© Aiandus.ee Kõik õigused kaitstud. Selle portaali ühtki osa ei tohi jäljendada ega kasutada muudes väljaannetes ilma Aiandusinfo Oü haldaja kirjaliku loata.