Aiandus.ee
Aiandus.ee
Avaleht | Teated | Ilm | Kontakt
"Valgus Kõnnib 2019" festival avab oma uksed valgusele juba ülehomme (2019-09-16 08:02:59)

18.- 20. septembrini süüdatakse Kadriorus ja Tallinna vanalinnas tuhanded tuled, mis näitavad külalistele teed maagilisel ja valgust täis teekonnal läbi "Aja radade", mis on selleaastaseks festivali teemaks.

Festivali installatsioonid on 18. septembril külastajatele avatud alates kell 19.00. Festivali ning installatsiooni "Laulvad veed" ametlik avamine toimub kell 19.45 Kadrioru Luigetiigil.

Festivali direktori Caspar Lootsmanni sõnul on aasta-aastalt kasvanud installatsioonide ja valguslahenduste arv sedavõrd, et sel aastal on esmakordselt kokku pandud põhjalik festivali kaart, kus on asukohtadega välja toodud kõik selleaastased 42 installatsiooni. Kaardi leiab festivali kodulehelt (https://www.valguskonnib.ee/festivali-kaart) ning neid jagatakse linlastele festivali infopunktides ka kohapeal.

Festivalilt ei puudu ka sel aastal kodumaised artistid. Harju haljasala laval esinevad 19. septembril ansambel Kom Pas (kell 19.30) ja Lepatriinu (21.30) ning 20. septembril Helin-Mari Arder (19.30) ja Nunnu & Rockstar (21.30). Festivali kava on täies mahus leitav siin: https://www.valguskonnib.ee/programm-2019.

Seoses festivaliga Valgus Kõnnib 2019 on ürituse toimumise piirkondade liikluskorralduses rakendatud mõningaid piiranguid, mis puudutavad peamiselt Kadrioru pargi ümbrust ning vähesel määral ka vanalinna.

Festivali toimumise õhtutel 18. ja 19.09 orienteeruvalt kella 18:00-24:00 on piiratud liiklust Kadrioru pargi lähiümbruses ja läbi lubatakse ainult kohalikke elanikke või erilubadega sõidukeid. Piiranguala jääb Narva maantee, Vesivärava tänava ja Mäekalda tänavate vahele. Palume järgida reguleerijate korraldusi ning ajutisi liikluskorraldusvahendeid.

Festivali meeskond palub kohalikel elanikel varuda aega ja kannatust. Kõikidele tagatakse läbipääs, kuid selleks võib sõltuvalt liiklusoludest kuluda tavapärasest rohkem aega.

Täiendavalt on võimalus parkida Valgel tänaval ajutises parklas, mis asub lühikese jalutuskäigu kaugusel festivali alast.

Ummikute vältimiseks soovitatakse külastajatel võimalusel kohale tulla ühistranspordiga, rattaga või jalgsi.

Vanalinnas on kogu ürituse toimumise ajal autoliiklusele suletud Harju - Rüütli - Müürivahe tänavate ristmik. Ümbersõit toimub Nunne tänava kaudu.

Korraldajad panevad külastajatele südamele, et festivali mõlemal alal on keelatud tarvitada alkoholi. Ilma korraldaja ja lennuameti loata ei tohi festivali aladel lennutada droone.

Festival toimub 18.-19. septembril Kadrioru pargis ja 19.-20. septembril Tallinna vanalinnas.

Lisainfot festivali kohta leiab kodulehelt www.valguskonnib.ee ja sotsiaalmeediast www.facebook.com/valguskonnib.

Pilte ja videomaterjali eelmise aasta festivalist leiab aadressil https://www.valguskonnib.ee/meedia.

Allikas: Festival Valgus Kõnnib pressiteade


Sisselogimine
Kasutaja
Parool
 - Registreeru
Reklaam
Lingid
KODULEHE TEGEMINE V-DISAIN.EE

TAIMEKAITSE-VAHENDID
OHUSTAVATE VÕÕRLIIKIDE NIMEKIRI
TOALILLED
VIINAMARJAD
PUUVILJATAIMEDE KAHJUSTAJAD
EESTI KARTULISORDID
EESTI TAIMED
EESTI SORDIVARAMU
SOOVITUSSORTIMENT
TURUSTAMISE STANDARDID
      Kui Sa oma aiamuredele mujalt lahendust ei leidnud, küsi foorumist
© Aiandus.ee Kõik õigused kaitstud. Selle portaali ühtki osa ei tohi jäljendada ega kasutada muudes väljaannetes ilma Aiandusinfo Oü haldaja kirjaliku loata.