Aiandus.ee
Aiandus.ee
Avaleht | Teated | Ilm | Kontakt
Politsei jõuab kodus olemise kohustust kontrollides ka abivajajateni (2020-03-30 08:23:08)


Politseinikud üle Eesti suhtlesid viimase kahe ööpäeva jooksul kodus olemise kohustust kontrollides telefonitsi enam kui 4000 inimesega ning tuvastasid selle käigus 17 abivajavat inimest, kelle andmed on edastatud kohalikule omavalitsusele.

Politsei kontrollib 14-päevase kodus olemise kohustust ligikaudu 6000 inimesel, kes on Eestisse saabunud pärast ajutise piirikontrolli kehtestamist 17. märtsil.

Näiteks tehti üks kõne kaheksakümnendates aastates naisele. Eluterve vanaproua rääkis, et käis üksinda reisil ja ostis koju naastes kohe poest ära terve nädala söögi. Et nädal saab varsti läbi, oleks vaja täiendada nii toidu- kui ravimite varusid ning naine oli nõus, et teda selle juures aidatakse, nii et tema kodust lahkuma ei pea.

"Suurem osa abivajavatest inimestest on vanemapoolsed ja elavad üksi. Aga antakse teada ka oma sugulastest või tuttavatest, kes võiksid abi vajada. Kogume kõik info kokku ja anname edasi sotsiaaltöötajatele, kes saavad juba konkreetsed lahendused välja pakkuda. Inimesed on väga tänulikud, et nende tervise ja heaolu pärast muret tuntakse," rääkis Lääne-Harju politseijaoskonna piirkonnavanem Enely Estaal.

Kõik abivajajad ei ela üksi, kuid järgivad hoolikalt kodus olemise nõudeid ning vaatamata sellele, et esmatarbekaupade soetamiseks on lubatud kodust väljuda, peavad nad igal juhul turvalisemaks viiruse levikuperioodil toas viibida.

"Meie kontroll näitab, et suurem osa inimestest saab aru, miks on tarvis enda ja teiste tervise hoidmiseks püsida kodus ning minna välja vaid vältimatuteks käikudeks," ütles Estaal. "Kutsun üles märkama neid, kes võiks toimetulekuks kõrvalist abi vajada. Andke abivajajatest teada kas politsei hädaabinumbri 112 või oma piirkonnapolitseiniku kaudu ning kohalikule omavalitsusele."

Oma piirkonnapolitseiniku kontaktid leiad politsei veebilehelt.

Inimestel, kes peavad eriolukorras vältimatuid käike tegema, tuleb avalikes kohtades ja siseruumides hoidma teiste inimestega vähemalt kahemeetrist vahet. Avalikus kohas tohib koos viibida kuni kaks inimest. Piirang ei kehti koos viibivatele ja liikuvatele peredele ning inimestele, kes täidavad avalikke ülesandeid.

Allikas: Politsei- ja Piirivalveameti teade


Sisselogimine
Kasutaja
Parool
 - Registreeru
Reklaam
Lingid
KODULEHE TEGEMINE V-DISAIN.EE

TAIMEKAITSE-VAHENDID
OHUSTAVATE VÕÕRLIIKIDE NIMEKIRI
TOALILLED
VIINAMARJAD
PUUVILJATAIMEDE KAHJUSTAJAD
EESTI KARTULISORDID
EESTI TAIMED
EESTI SORDIVARAMU
SOOVITUSSORTIMENT
TURUSTAMISE STANDARDID
      Kui Sa oma aiamuredele mujalt lahendust ei leidnud, küsi foorumist
© Aiandus.ee Kõik õigused kaitstud. Selle portaali ühtki osa ei tohi jäljendada ega kasutada muudes väljaannetes ilma Aiandusinfo Oü haldaja kirjaliku loata.