Aiandus.ee
Aiandus.ee
Avaleht | Teated | Ilm | Kontakt
Kas tunned Poola taimi? Leia üles ja võida loosiauhindu (2021-09-22 09:58:34)
 


Septembrikuu loosimäng: Otsi Poola taimi!

September on Tallinna Botaanikaaias ehk Taimeriigi Suursaatkonnas pühendatud Poolale. Botaanik Urmas Laansoo koostas selle tarbeks huvitavad infosildid meie aias elavate Poola päritolu taimede juurde. Tule ja avasta Poola taimi, kirjuta need üles ja võida auhindu! Poola saatkond on auhindadeks välja pannud Poola õunaretseptide raamatuid, suure Poola loodusraamatu, roosisuhkrut, teed ja muud toredat.

Loosimängus saad osaleda SIIN.


OSALEN MÄNGUS


Kolmapäeval kell 17: Taimekaitse hilissügisel


Sel kolmapäeval, 22. septembril kell 17.00 kõneleb Tallinna Botaanikaaias taimekaitsespetsialist Pille Hermann sellest, mida uueks ja paremaks aiahooajaks ära teha.

Jalutuskäigul tutvustatakse taimekaitsetöid, sh aiapidajate igavest peavalu ehk küsimust, kas tasub riisuda või mitte. Spetsialisti käe all õpitakse tegema lehemulda.

Üritusele "Taimekaitse hilissügisel: mida teha järgmise aasta saagi hüvanguks" pääseb botaanikaaia tavapärase sissepääsupiletiga: täiskasvanu 5.50 € ja õpilane/pensionär 3 €. Kohtumine juhendajaga 22. septembril kell 17.00 Tallinna Botaanikaaia peaväravas, kassa juures.


REGISTREERIN

Laupäevane jalutuskäik: Sügisvärvus dendraariumis


Külmade tulles värvub suvine roheline lehestik paljudel puudel ja põõsastel kirevalt eritooniliseks. Korgipuud valmistuvad talveks varakult ja on sügisel alati kollased. Vahtrate ja kikkapuude sügisene lehestik sisaldab lisaks kollastele leekivpunaseid ja oranže toone, sekka ka lillasid varjundeid.

Miks see juhtub ja millised on selle sügise värvid? Teeme jalutuskäigu dendraariumis ja naudime sügisvaateid.

Jalutuskäigu viib läbi vanemaednik Anu Kaur. Kogunemine
25. septembril kell 12.00 Tallinna Botaanikaaia peaväravas, kassa juures. Üritusele pääseb botaanikaaia sissepääsupiletiga: täiskasvanu 5.50 € ja õpilane/pensionär 3 €.


REGISTREERIN



Neljapäeval: Poola aia koristustalgud

Sel neljapäeval, 23. oktoobril algusega kell 16 koristab Poola Vabariigi suursaatkond sügist saaki oma peenralt Tallinna Botaanikaaias. Appi on oodatud kõik botaanikaaia külastajad! Talgulised saavad sümboolselt mõned viljad endale, ülejäänud korjame annetusena oksjonile Arvo Pärdi nimelise muusikamaja ehituseks


Kutsume lapsi loodusringi!


29. septembril alustab uut hooaega sügisest kevadeni vältav Tallinna Botaanikaaia populaarne loodusring, kuhu on oodatud loodushuvilised 2. - 5. klassi lapsed. Loodusringi eesmärk on suunata ja õpetada lapsi märkama ning väärtustama põnevat taimeriiki ja looduse mitmekesisust.

Sügisel õpitakse botaanikaaia õpperadadel tundma Eesti looduslikke taimi. Meelteaias tutvutakse toidu- ja ravimtaimedega ning pargis sügisvärvides puude ja põõsastega. Talvekuudel uuritakse kasvuhoonetes eksootilisi troopikataimi ja uuritakse taimi mikroskoobi all. Kevadel jälgitakse üheskoos looduse arengut pungade paisumisest ja esimeste õite puhkemisest kuni värvirikka õiekülluseni, külvatakse mulda erinevaid seemneid ja uuritakse, mis toimub kevadel aias.

Tallinna Botaanikaaia huviring "Looduslaps" toimub kolmapäeviti kell 16.00-17.30 botaanikaaia loodusmajas. Huviringi tasu lapse kohta on 10 eurot kuus.


Uued külastustingimused viiruse tõkestamiseks

Vastavalt vabariigi valitsuse otsusele peab Tallinna Botaanikaaeda sisenemisel esitama tõendi Covid-19 vaktsineerimise, läbipõdemise või koroonatesti negatiivse tulemuse kohta koos isikut tõendava dokumendiga. Tõendit ei pea esitama alla 18-aastased külastajad.

Vabandame ebamugavuse pärast.


Oleme avatud iga päev
kell 10-19

TALLINNA BOTAANIKAAED

Kloostrimetsa tee 52


Allikas: Tallinna Botaanikaaia uudiskiri


Sisselogimine
Kasutaja
Parool
 - Registreeru
Reklaam
Lingid
KODULEHE TEGEMINE V-DISAIN.EE

TAIMEKAITSE-VAHENDID
OHUSTAVATE VÕÕRLIIKIDE NIMEKIRI
TOALILLED
VIINAMARJAD
PUUVILJATAIMEDE KAHJUSTAJAD
EESTI KARTULISORDID
EESTI TAIMED
EESTI SORDIVARAMU
SOOVITUSSORTIMENT
TURUSTAMISE STANDARDID
      Kui Sa oma aiamuredele mujalt lahendust ei leidnud, küsi foorumist
© Aiandus.ee Kõik õigused kaitstud. Selle portaali ühtki osa ei tohi jäljendada ega kasutada muudes väljaannetes ilma Aiandusinfo Oü haldaja kirjaliku loata.