Aiandus.ee
Aiandus.ee
Avaleht | Teated | Ilm | Kontakt
Looduse Omnibussi retked juunis ja juulis (2022-05-18 08:32:32)

"Klaver tuleb külla 25!''- kontserdiretk Kose
kirikusse Rein Rannapit kuulama


Teisipäeval, 7. juunil 2022

Sõidame Rein Rannapi kontserdituuri "Klaver tuleb külla 25!" avakontserdile.

Rannap ja klaver kuuluvad kokku, nagu Eesti muld ja eesti süda. Kõige enam teataksegi Rannapit tema aegumatute laulude kaudu. Aga kindlasti on väga palju ka neid, kes teavad ja ootavad külla Klaveripoega - PIANIST Rannapit. Täpselt 25 aastat tagasi korraldas ta ise oma esimese ja ülimenuka kontserttuuri "Klaver tuleb külla" väikestes maakirikutes ja maalilistes Eestimaa paikades. Mitmestki tollasest kontserdist on tänaseks saanud legend.

Juunikuus tõstab Klaveripoeg taas - peale 12 aastast pausi - oma klaveri selga ja täidab 15 Eestimaa kirikut kauni muusikaga, esitades armastatumaid meloodiad varasematelt tuuridelt ja oma uut popmuusikat, viimast koguni neljal erineval klahvpillil. Seekordne, juubelituur, jääb ühtlasi ka viimaseks.

Põnev helilavastus sünnib 4 klaveritõstja, häälestaja, helimehe, pillide, heli- ja valgustehnika ja Rannapi ühisest jõust. Ka kirikusaalid toetavad mängitavat - seintelt tagasipeegelduva järelkõlaga. Tekkib eriline atmosfäär, mille loovad imeline Eesti suvi, iidsed kirikud ja muidugi Rannapi alati ilu ja selgust otsiv helikeel ning hingestatud esitus.

Kontserdil kuuleb põhiliselt Rannapi popmuusika laadis loomingut: enamuse kavast täidavad parimad palad varasematelt tuuridelt, alates Rannapi populaarseimast klaveriloost "Tantsib klaveril" kõige esimeselt tuurilt. Edasi - "Päikeseklaver", "Laps vaatab tähistaevast", "Kellade juubeldamine" jt. Koos lauljatega toimunud tuure meenutavad aga klaveriseaded Rannapi igihaljatest lauludest: "Raagus sõnad", "Eesti muld ja eesti süda", "Nii vaikseks kõik on jäänud", "Rahu" jt.

Teiste heliloojate loomingust kuuleme tuntuimaid klassikaviise tuurilt "Meeloodiad", nagu "Eliisele", "Kuupaiste sonaat", "Türgi marss", "Vihmapiiskade prelüüd" jt.

Ligi pool kavast on aga Rannapi uhiuue loomingu päralt. See kõlab -looperi abil - "korraga" neljal klahvpillil: lisaks kontsertklaverile on kaasas teine tiibklaver, mis on "ettevalmistatud" - keelte vahele paigutatud esemed muudavad pilli kõla tundmatuseni: kuuleme löökpille - popist kuni eksootiliste maadeni. Harmoonium loob nostalgilise, arhailise kõlamaalingu. Ning süntesaator - see seob meid ühest küljest tänapäevaga -elektroonilise muusikaga, teisalt aga aitab imiteerida vanade pillide kõla, mida kaasa vedada oleks liig: klavessiin, celesta, Hammond orel jt. Žanri mõttes on uue muusika näol tegu sulamiga, crossover'iga: see on tänapäevane popmuusika seatuna klassikalistele pillidele.

Buss väljub Rahvusraamatukogu ( Tõnismägi 2 ) eest kell 17.30 Tagasi Tallinnas kell 21.45
Sõidu hind koos kontserdipiletiga 27 eurot

Palume registreerida e-posti teel retked@looduseomnibuss.ee. Vajalik
täpne nimeline registreerimine. Info telefonil 5647 6297.

Antud retk toimub koostöös Loodussõprade Seltsiga.

Saadame kinnituse ja arve.


******************************************

Teatriretk Ohtu mõisa Indrek Hargla etendust " Nõid" vaatama

Neljapäeval, 07.juulil 2022

Sõidame ka teistkorda vaatama Indrek Hargla etendust "Nõid"

Suvelavastus NÕID
(Ajateater)

Autor Indrek Hargla
Lavastaja Anne Velt
Kunstnik Karmo Mende
Muusika Mick Pedaja
Grimmikunstnik Sirle Teeäär
Valgus- ja videokunstnik Rene Topolev
Näitlejad: Merle Palmiste (Eesti Draamateater), Liis Haab, Katrin Valkna, Tarvo Krall, Meelis Põdersoo (VAT Teater)

Lõuna-Eestis, ühes ilusas jõekäärus, seisab veski, kus elab noor tütarlaps Mari. Tema kohta öeldakse, et ta on nõid, ta aitab inimestel kadunud asju üles leida, aitab neid ihu ja vaimuhädasid ravitseda ja oskab vist natuke ennustada. See veski on tema maailm, seal on tema hing ja mujal tal elu ei ole. Tema vend, mölder Oskar aga ei suuda veski majandusega toime saada ja tahab selle ära müüa ning viimases hädas nõustub veski (või oma elu) päästmiseks appi võtma Mari üleloomulikke võimeid. Elu muutub, aga kas just selles suunas, mida mõeldi ja oodati? Mis juhtub, kui nõiduja ise satub armastuse nimel oma sõnade lummusevõrku?
Indrek Hargla muinasjutuline näitemäng viib meid tänapäevast küll 1930-ndatesse, vesiveskisse, kus toimetavad värvikad tegelased, aga nende mured näivad nii tänapäevased - vastamata armastus või armastuse puudumine, ebakindlus tuleviku ees, rahahädad ja kohustused, mida me ei jaksa täita. Aga kui kõigi nende murede lahendamiseks kasutada pisut nõidust, pisut sõnu ja esivanemate teadmisi, siis võib juhtuma hakata kummalisi asju.
See näitemäng viib meid radadele, kus nähtava kõrval eksisteerib ka nähtamatu maailm, mida me otseselt silmaga ei näe ja käega ei katsu, kuid mis meid juhib.
Näidendi "Nõid" kirjutas Indrek Hargla Ohtu mõisa tallihoonesse MTÜ Ajateater tellimusel.

Enne etendust ja vaheajal on avatud mõisakohvik.

Buss väljub Rahvusraamatukogu ( Tõnismägi 2 ) eest kell 17.20. Tagasi Tallinnas kell 22.00
Sõidu hind koos teatripiletiga 37 eurot

Palume registreerida e-posti teel retked@looduseomnibuss.ee. Vajalik
täpne nimeline registreerimine. Info telefonil 5647 6297.

Antud retk toimub koostöös Loodussõprade Seltsiga.
Saadame kinnituse ja arve.


******************************************

Teatriretk Noarootsi etendust " Nõrkusehetk" vaatama

Neljapäev 14.juuli 2022

Sel suvel mängitakse Noarootsis Teeristi Villa teatrigaraažis etendust "Nõrkusehetk".

Donald Churchill
"NÕRKUSEHETK"
Lavastaja: Vilja Nyholm-Palm
Kunstnik: Ann Lumiste
Osades: Harriet Toompere (Eesti Draamateater), Argo Aadli (Tallinna Linnateater), Miia Tooming

Eksabikaasad Audrey ja Tony kohtuvad pärast kolmeaastast lahusolekut oma suvemajas, et oma kraam ära jagada - kes saab mille endale. Tony on andekas dokumentalist, kuid tegeleb nüüd reklaamide filmimisega, sest see töö on palju tulusam. Ta on uuesti abiellunud verinoore Stellaga ja paar ootab last. Audreygi plaanib meheleminekut, kuid hinges on kahtlused tema väljavalitu Briani osas.

Varajagamise käigus rullub lahti nende kooselatud elu. Mälestustelt tolmu üles keerutades lendab sädemeid ja vanad haavad rebitakse lahti. Kuid kas ainult haavad? Kas nad on üldse teineteisest lõplikult üle saanud? Audrey võimukas iseloom, Tony ebapraktilisus, üksteisest mööda rääkimine ja kiivalt saladuses hoitud tõde ei lase neil avameelselt asju arutada. Öeldakse üht, kuid mõeldakse hoopis muud.

Kohale saabub ka nende tütar Lucy, kes on teinud kõik, et vanemaid taas kokku viia. Siis aga peab Tony uue naisega sünnitusmajja sõitma ja Audrey läheb Brianiga abielu sõlmima. Lõpuks suudavad mõlmad oma tunnetes ning suhetes selgusele jõuda, valed ja varjamised lõpetada. Ausa pilguga endasse vaatamine toob nende ellu uue pöörde - ehk suudavad nad siiski koos jätkata, sest armastus teineteise vastu ei ole kustunud...

Buss väljub Rahvusraamatukogu ( Tõnismägi 2 ) eest kell 16.45 Tagasi Tallinnas kell 23.30
Sõidu hind koos teatripiletiga 42 eurot

Palume registreerida e-posti teel retked@looduseomnibuss.ee. Vajalik
täpne nimeline registreerimine. Info telefonil 5647 6297.

Antud retk toimub koostöös Loodussõprade Seltsiga.

Saadame kinnituse ja arve.

*******************************************

Retk Ohtu mõisa etendust "Vihmameister"
vaatama

Teisipäeval, 19.juulil 2022

Sõidame Ohtu mõisa etendust "Vihmameister" vaatama.

Lavastaja Erki Aule

Kunstnik Karmo Mende

Muusika Andres Roots

Valguskunstnik Rene Topolev

Näitlejad
Grete Konksi
Janek Joost
Rauno Kaibiainen
Erik Hermaküla
Stefan Hein
Hardo Adamson

N. Richard Nash'i "Vihmameister" jutustab loo pöördelisest kuumast suvepäevast Lizzie Curry elus. Lizzie elab karjafarmis koos isa ja kahe vennaga. Vihma pole sadanud pikka aega, maad laastab põud ja ikaldus. Sama suureks probleemiks on perele kujunenud Lizzie suutmatus endale meest leida. Mõlemal puhul aitaks vaid ime. Kui uksest astub sisse enesekindel seikleja Starbuck, kes lubab 100 dollari eest vihma tuua, tekib lootus, et imed hakkavadki sündima.

Kas imed sünnivad siis kui neid oodatakse, või siis kui need keegi oodata ei oska? Igal juhul siin loos imed sünnivad ning kedagi teevad need õnnelikuks ja keegi neis pettub.

Buss väljub Rahvusraamatukogu ( Tõnismägi 2 ) eest kell 17.15 Tagasi Tallinnas kell 22.30
Sõidu hind koos teatripiletiga 39 eurot

Palume registreerida e-posti teel retked@looduseomnibuss.ee. Vajalik
täpne nimeline registreerimine. Info telefonil 5647 6297.

Antud retk toimub koostöös Loodussõprade Seltsiga.

Saadame kinnituse ja arve.

Allikas: Looduse Omnibussi teated


Sisselogimine
Kasutaja
Parool
 - Registreeru
Reklaam
Lingid
KODULEHE TEGEMINE V-DISAIN.EE

TAIMEKAITSE-VAHENDID
OHUSTAVATE VÕÕRLIIKIDE NIMEKIRI
TOALILLED
VIINAMARJAD
PUUVILJATAIMEDE KAHJUSTAJAD
EESTI KARTULISORDID
EESTI TAIMED
EESTI SORDIVARAMU
SOOVITUSSORTIMENT
TURUSTAMISE STANDARDID
      Kui Sa oma aiamuredele mujalt lahendust ei leidnud, küsi foorumist
© Aiandus.ee Kõik õigused kaitstud. Selle portaali ühtki osa ei tohi jäljendada ega kasutada muudes väljaannetes ilma Aiandusinfo Oü haldaja kirjaliku loata.