Aiandus.ee
Aiandus.ee
Avaleht | Teated | Ilm | Kontakt
Politsei- ja Piirivalveameti ööpäevasündmused (2022-05-19 07:58:12)

Möödunud nädalavahetusel registreeriti Politsei- ja Piirivalveametis 58 avaldust ja teadet kuritegudest. Nende hulgas oli 33 varavastast kuritegu, sh 24 vargust. Lähisuhtevägivallast teatati politseile 21 korral.

Registreeriti üks inimvigastustega liiklusõnnetus, milles sai vigastada üks inimene. Tabati kolm alkoholi- ja üks narkojoobes sõidukijuht. Alkoholijoobes juhtide süül toimus üks liiklusõnnetus.

Piiril väljastati 16 riiki sisenemise keeldu.

PÕHJA PREFEKTUUR

Tallinn

Vargused

17. mail teatati, et Lasnamäel M. Härma tänaval on sisse murtud sõiduautosse ja varastatud raadiomakk, kolm võimendit ja basskõlar. Kahju 1000 eurot.

17. mail teatati, et Kesklinnas Raua tänaval on rõdu kaudu sisse murtud ja varastatud mobiiltelefon. Kahju umbes 300 eurot.

Kelmused

17. mail alustati menetlust juhtumis, kus 38-aastasele Lasnamäel elavale naisele helistati väidetavalt Googlest ja Swedbakist ettekäändel, et tema andmed on lekkinud ning tema nimel on võetud laenu. Probleemide lahendamiseks paluti alla laadida rakendus AnyDesk, siseneda internetipanka ja kinnitada tehingud PN-koodidega, mida naine ka tegi. Selle tulemusel tehti naise kontolt erinevaid ülekandeid kogusummas 12 010 eurot.

17. mail alustati menetlust juhtumis, kus 65-aastase Kesklinnas elava naisega võttis ühendust vene keelt kõnelev mees läbi rakenduse Viber, esitles ennast Google'i assistendina ja teavitas häkkerite võimalikust rünnakust. Seejärel paluti naisel erinevatel ettekäänetel ja erinevate isikute poolt laadida alla rakendus AnyDesk, siseneda internetipanka ning kinnitada tehingud PIN-koodidega, mida naine ka tegi. Hiljem selgus, et naise kontolt on edasi kantud 6680 eurot.

Harjumaa

Vargus

17. mail teatati, et Kiili vallas on maja terrassilt varastatud mööblit. Kahju umbes 1200 eurot.

Piiriturvalisus

17. mail saabus Tallinna lennujaama 1996. aastal sündinud Aserbaidžaani Vabariigi kodanik, kelle sõnade kohaselt soovis ta tulla tööle. Mehele koostati piiril sisenemiskeeld, kuna puudusid asjakohased dokumendid, mis õigustaksid reisi eesmärki ja tingimusi. Mees toimetati kuni tagasilennuni kinnipidamiskeskusesse.

LÕUNA PREFEKTUUR

Tartumaa

Vargused

13. mail avastati, et Tartus L. Puusepa tänava rattaparklast varastati lukustatud elektritõukeratas. Kahju on selgitamisel

Politseile laekus teade, et Tartus Võru tänava toidukauplusest varastati alkohoolseid jooke. Kahju on 223 eurot.

Piiriturvalisus

17. mail kontrollisid Lõuna prefektuuri piiri- ja migratsioonijärelevalve ametnikud koos tööinspektsiooniga Jõgevamaa üht ehitusobjekti ja seal töötanud viit inimest selgitamaks, kas nad töötavad seal seaduslikult. Kontrollkäigul rikkumisi ei tuvastatud.

17. mai varahommikul ületasid kolm Venemaa Föderatsiooni kodanikku Võru maakonnas Setomaa vallas Marinova külas ebaseaduslikult ajutise kontrolljoone. Kolm naist toimetati menetlustoiminguteks piirivalvekordonisse.

17. mail kontrollisid piirivalvurid Koidula piiripunktis Läti numbrimärgiga Volvo veokit ning avastasid, et seda juhtinud Venemaa Föderatsiooni kodanik esitas võltsitud juhiloa. Mees kõrvaldati juhtimiselt ning kuna ta oli nõus menetluskulude ja võimaliku karistusena mõistetava rahalise karistuse asendamise maksega riigituludesse, siis kriminaalmenetlust ei alustatud. Peale menetlustoiminguid otsis veokijuht oma sõiduvahendile asendusjuhi, misjärel sai ta oma teekonda jätkata.

Ööl vast 18. maid tõkestati Luhamaa piiripunktis riiki sisenemine Moldova kodanikul, kel puudus Eestisse sisenemiseks seaduslik alus. Mehele koostati sisenemiskeeld ning ta saadeti tagasi Venemaa Föderatsiooni.

IDA PREFEKTUUR

Lääne-Virumaa

Ähvardamine

Politseile teatati, et 17. mail ähvardati 58-aastast meest Rakveres Tallinna tänaval asuva poe parklas relvataolise esemega. Juhtunu täpsemad asjaolud ning teo toimepanija selgitab politsei alustatud kriminaalmenetluses.

Ida-Virumaa

Kehaline väärkohtlemine

17. mail sai politsei teate, et Narvas Sepa tänaval tekitas 38-aastane mees omavahelise tüli käigus 59-aastasele naisele füüsilisi vigastusi. Politsei pidas mehe kahtlustatavana kinni.

17. mail teatati politseile, et Kohtla-Järvel Sõpruse tänaval asuvas korteris lõi 50-aastane mees enda 39-aastast elukaaslast. Politsei pidas mehe kahtlustatavana kinni.

17. mail teatati politseile, et Kohtla-Järvel Maleva tänaval asuvas korteris löödi 34-aastast meest. Juhtunu täpsemad asjaolud selgitab politsei alustatud kriminaalmenetluses.

17. mail teatati politseile, et Narvas Tallinna maanteel tekitati füüsilisi vigastusi 24-aastasele mehele. Politsei pidas 18-aastase mehe kahtlustatavana kinni.

17. mail sai politsei teate, et Narvas Tallinna tänaval lõi 19-aastane mees omavahelise tüli käigus 24-aastast naist. Politsei pidas mehe kahtlustatavana kinni.

Vargus

17. mail teatati politseile, et Kohtla-Järvel Altserva tänaval on ettevõtte ühiselt kasutatavast riietusruumist varastatud sularaha ja dokumendid. Esialgne kahju on 250 eurot.

17. mail teatati politseile, et Kohtla-Järvel Olevi tänaval asuva maja eest varastati mopeed Baotian. Kahju on kokku 800 eurot.

Piiriturvalisus

17. mail avastasid piirivalvurid Narva linna piirivööndis lendamas mehitamata õhusõidukit. Droonilennutaja ei olnud teadlik, et Eesti Vabariigis ei tohi ilma Transpordiametiga kooskõlastuseta ja PPA-d eelnevalt teavitamata piirivööndis mehitamata õhusõidukit lennutada. Piirivalvurid selgitasid mehele kehtivaid reegleid ja talle määrati rahatrahv 120 eurot.

17. mail kontrolliti Narva-1 piiripunktis Eestist väljumisel 2001. aastal sündinud Venemaa Föderatsiooni kodanikku, kes viibis Schengeni alal seadusliku aluseta 4 päeva, neist 1 päeva Eestis. Isikutele koostati ettekirjutis Eestist lahkumiseks 7 päeva jooksul, kohaldati sissesõidukeeld kaheks aastaks ja määrati rahatrahv 80 eurot. Isik lahkus Venemaa Föderatsiooni.

17. mail kontrolliti Narva-1 piiripunktis Eestisse sisenemisel ühte Moldova ja nelja Venemaa Föderatsiooni kodanikku, kelle reisi eesmärgi kohta antud ütlused olid ebaselged ja neil puudusid reisi eesmärki ja tingimusi õigustavad dokumendid ning rahalised vahendid. Isikutele koostati sisenemiskeeld ja nad suunati tagasi Venemaale.

17. mail tõkestati Narva-1 piiripunktis riiki sisenemine üheksal isikul, kel puudus riiki sisenemiseks Vabariigi Valitsuse korraldusega sätestatud põhjused.

LÄÄNE PREFEKTUUR

Järvamaa

Vargus
17. mail alustati menetlust selles, et 5. mail varastati Paides spordihalli kapist mobiiltelefon Apple iPhone. Vargusega tekitati kahju ligi 600 eurot.

Pärnumaa

Surnu mälestuse teotamine
17. mail alustati menetlust selles, et täpselt tuvastamata ajal on Lääneranna vallast Mihkli kalmistult ära viidud punaarmee mälestusmärk, rüüstatud on ka monumendi juures olev hauaplats. Juhtumi täpsemad asjaolud on selgitamisel.

Saaremaa

Vargus
17. mail teatati, et
17. mai öösel siseneti akna kaudu Kuressaares Tallinna tänaval asuva kaubanduskeskuse poodi ning varastati sealt ehteid. Täpne kahju on selgitamisel.

Alustatud kriminaalmenetluste kohta saab lisainfot vastava piirkonna prokuratuuri pressinõunikult.

Allikas: PPA teade


Sisselogimine
Kasutaja
Parool
 - Registreeru
Reklaam
Lingid
KODULEHE TEGEMINE V-DISAIN.EE

TAIMEKAITSE-VAHENDID
OHUSTAVATE VÕÕRLIIKIDE NIMEKIRI
TOALILLED
VIINAMARJAD
PUUVILJATAIMEDE KAHJUSTAJAD
EESTI KARTULISORDID
EESTI TAIMED
EESTI SORDIVARAMU
SOOVITUSSORTIMENT
TURUSTAMISE STANDARDID
      Kui Sa oma aiamuredele mujalt lahendust ei leidnud, küsi foorumist
© Aiandus.ee Kõik õigused kaitstud. Selle portaali ühtki osa ei tohi jäljendada ega kasutada muudes väljaannetes ilma Aiandusinfo Oü haldaja kirjaliku loata.