Aiandus.ee
Aiandus.ee
Avaleht | Teated | Ilm | Kontakt
Selgusid välisruumikonkursi "Eesti kaunis kodu" Tartu piirkonna võitjad (2022-06-27 08:39:46)


Tartu linna päeval, 29. juunil antakse üle Eesti kaunis kodu 2022 Tartu piirkonna auhinnad. Välja antakse Eesti kauni kodu ja Tartu kauni kodu tiitlid ning eripreemiad.


"Rõõm näha, et tartlaste seas on rohkesti neid, kes väga suure osa oma ajast ja hoolest pühendavad koduümbrusele ja -aiale, püüdes sellega luua rõõmu nii oma perele, naabritele kui ka kogukonnale. Eriti tore on märgata, et seejuures pööratakse tähelepanu ka elurikkusele, linnaelustiku vajadustele, selle rikastamisele," ütles abilinnapea Gea Kangilaski.

Eesti kauni kodu tiitli pälvisid Käo tn 1 eramu, Vanemuise tn 51/53 kortermajade ja ettevõtte Tiksoja Puidugrupp väliruumid. Käo tn 1 eramu paistis silma südamega rajatud ja hoitud lopsaka ja liigirohke aiaga, kust ei puudu kasulik tarbeaed. Vanemuise tn 51/53 kortermaja õu üllatas keerulistesse ja kitsastesse oludesse rajatud imelise oaasiga ning AS Tiksoja Puidugrupi puhul väärib vabariiklikku esile tõstmist töötajaid väärtustav mõnus puhkeala ettevõtte peamaja ees.

Tiitli Tartu kaunis kodu vääriliseks hinnati Aleksandri tn 49 ja Lydia Koidula tn 12A eramuaiad ning Kalda tee 30 kortermaja väliala. Aleksandri tn 49 eramaja õu oli põnev, kodune, elurikas ja väga Tartulik. Lydia Koidula tn 12A eramu aed tõusis esile lihtsa tsoneeringu ning tänapäevase maitseka kujunduse ja detailidega. Kalda tee 30 kortermaja on ülelinnaliseks eeskujuks, aidates kaasa kvaliteetse avaliku ruumi loomisele.

Eripreemiatega tunnustatakse Helika lasteaeda inspireeriva loodusõppe keskkonna eest, Nurme tn 34 eramu aeda eeskuju eest järjepidevuse hoidmisel ja Päeva tn 21 eramu aeda mitmekesise mänguruumi eest.

Hindamiskomisjoni kuulusid abilinnapea Gea Kangilaski, kultuurispetsialist Tiina Konsen, maastikuarhitekt Anna-Liisa Unt ja linnakujunduse spetsialist Erge Jõgela. Žürii ringkäik toimus 9. juunil.

"Eesti kauni kodu" tiitli omanikud kutsutakse Vabariigi Presidendi Kantselei korraldatud auhindamistseremooniale, mis toimub augustis taasiseseisvumispäeva paiku. Üritusel antakse tiitli pälvinutele teemakohane seinaplaat ja tehakse koos Eesti Vabariigi presidendi Alar Karisega pilti. Lisaks koostatakse üleriigilistest võitjatest album "Eesti kaunis kodu". Tiitel "Tartu kaunis kodu" ning eripreemiad antakse Tartu linna tasandil tunnustust väärivatele kinnistutele. Kõiki võitjaid tänatakse ja premeeritakse linnapea Urmas Klaasi pidulikul vastuvõtul 29. juunil, kui toimub aasta parima ehitise 2021 ja Eesti kauni kodu 2022 ühine tunnustusüritus.

Alates 1997. aastast on president Lennart Meri üleskutsel tunnustatud hoole ja südamega heakorrastatud kinnistuid. Kauni kodu all mõistetakse elukeskkonda tervikuna ning lisaks kodudele hinnatakse konkursil ka asutusi, ettevõtteid ja avalikke rajatisi. Võistlust korraldatakse koostöös mittetulundusühinguga Eesti Kodukaunistamise Ühendus.

 

Allikas: Tartu Linnavalitsuse pressiteade


Sisselogimine
Kasutaja
Parool
 - Registreeru
Reklaam
Lingid
KODULEHE TEGEMINE V-DISAIN.EE

TAIMEKAITSE-VAHENDID
OHUSTAVATE VÕÕRLIIKIDE NIMEKIRI
TOALILLED
VIINAMARJAD
PUUVILJATAIMEDE KAHJUSTAJAD
EESTI KARTULISORDID
EESTI TAIMED
EESTI SORDIVARAMU
SOOVITUSSORTIMENT
TURUSTAMISE STANDARDID
      Kui Sa oma aiamuredele mujalt lahendust ei leidnud, küsi foorumist
© Aiandus.ee Kõik õigused kaitstud. Selle portaali ühtki osa ei tohi jäljendada ega kasutada muudes väljaannetes ilma Aiandusinfo Oü haldaja kirjaliku loata.