Aiandus.ee
Aiandus.ee
Avaleht | Teated | Ilm | Kontakt
Mahlakuu sõnumid Tartu loodusmajast (2024-04-12 06:36:59)

PEREPÄEV "MEIE VÄIKESED SELGROOTUD SÕBRAD"

Sel korral uurime eriti pisikesi loomi mikroskoobi ja luubi all. Uurime, kes elab kompostikastis, millised on putukate lapsed, mitu jalga on tuhatjalal ja muud põnevat. Meisterdustoas ootab paberist selgrootute meisterdamine ning kunstinurgas mutukapiltide värvimine ja puslede kokkupanek. Loodusmaja pargis saab ilusa ilma korral seigelda putukateemalisel rajal.

SUUR SEEMNEPÄEV!

14. aprillil on Tartu loodusmajas Suur seemnepäev! Terve päeva jooksul saab teha seemnelinti ja seemneid vahetada või seemnelaadalt endale uut ning huvitavat leida. Seemneid müüvad Maaelu Teadmuskeskus ja Vanaema Aed. Toimuvad erinevad põnevad loengud - Tartu Linnaraamatukogu Seemneraamatukogu tutvustus; sordiseemned ja aretamine; pärandseemnete kasvatamine, kogumine, hoiustamine. Üritus tasuta, aga eelregistreerimisega!

TARTU LINNA LASTE JALGRATTAKOOLI KEVADKURSUSED

Tartu linna jalgrattakooli on oodatud 10-15aastased õpilased, kes soovivad õppida linnaliikluses jalgrattaga liiklema ja soovivad taotleda jalgratturi juhiluba. Rattakursuse raames leiavad aset nii teooriatunnid kui ka sõiduõpe. Teooriatunnid toimuvad Tartu loodusmajas. Sõidupäeval on võimalik ka lapsevanematel osaleda rattakoolitusel, kus lapsevanemad saavad näpunäiteid ja juhiseid, kuidas lapsele liikluses toeks ja eeskujuks olla.

LOODUSKOSMEETIKA TÖÖTUBA

25.aprillil toimuvas õpitoas valmistab iga osaleja omale meelepärase lõhna ja koostisosadega käte- ja kehakreemi, kehakoorija ning huulepalsami. Lisaks jagatakse nõuandeid, retsepte ja näpunäiteid ka muude kehahooldustoodete valmistamiseks. Õpitoas räägime kosmeetikatoodete mõjust meie nahale, tervisele ning keskkonnale, puudutades ka jäätmete teemat. Kõik töötoas osalejad saavad kaasa väikese retseptilehe.

 

UUED NÄITUSED LOODUSMAJAS

1.aprillil avasime majas kaks uut näitust, mis on saalis ja fuajees avatud mai lõpuni. Näitus “Regivärsside värviline vägi” toob vaatajani regilauludest inspireeritud müstilise maailma, pliiatsijoonistuste autoriks on Getter Otsaru. Teine näitus “Kai Lillekaardid – loodus võluvas mosaiigis” tutvustab oshibanat ehk pressitud lillede kunsti. Kai lillekaartidel ja raamitud mosaiikidel on kasutatud vaid Eesti kohalikke taimi, mis kõik korjatud Pärnumaa metsadest ja koduaiast. 

MAA PÄEV - TÖÖTOAD ÕPILASTELE JA ÕPETAJAKOOLITUS

Kutsume õpilasi ja õpetajaid 19.aprillil tähistama Maa päeva koos Tartu loodusmaja ja  Peipsi Koostöö Keskusega. Päev algab õpilaskonverentsiga, kus õpilased saavad esitleda oma ettekandeid uurimistöödest ja projektidest. Järgnevad õpetajate lühikoolitus “Uuenduslikud õppemeetodid ja -programmid“, kus Peipsi Koostöö Keskus tutvustab oma uuemaid maailmahariduse ja keskkonnaharidusliku rollimängu juhendmaterjale. Samas ajal saavad õpilased osaleda teiste õpilaste poolt koostatud hariduslike rollimängude töötubades.

 

Tartu Loodusmaja kontaktandmed: 

SA Tartu Keskkonnahariduse Keskus
Lille 10 Tartu 51010, Eesti 
e-mail: info@tartuloodusmaja.ee
tel. +372 736 6120
www.tartuloodusmaja.ee

 

Allikas: Tartu Loodusmaja teatis


Sisselogimine
Kasutaja
Parool
 - Registreeru
Reklaam
Lingid
KODULEHE TEGEMINE V-DISAIN.EE

TAIMEKAITSE-VAHENDID
OHUSTAVATE VÕÕRLIIKIDE NIMEKIRI
TOALILLED
VIINAMARJAD
PUUVILJATAIMEDE KAHJUSTAJAD
EESTI KARTULISORDID
EESTI TAIMED
EESTI SORDIVARAMU
SOOVITUSSORTIMENT
TURUSTAMISE STANDARDID
      Kui Sa oma aiamuredele mujalt lahendust ei leidnud, küsi foorumist
© Aiandus.ee Kõik õigused kaitstud. Selle portaali ühtki osa ei tohi jäljendada ega kasutada muudes väljaannetes ilma Aiandusinfo Oü haldaja kirjaliku loata.